|
Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca: |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Vibrator
|
![]()
prvo da dobijem zeleno svetlo od administracije
![]() takodje apelujem na ostale ne-elektronicare da naprave nesto slicno, ako za tako nesto postoji interesovanje. ljudi koji su se javili za hosting, cimnite me na chatu ili na pm, trebace nam prostor za upload. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Cekajte bre ljudi, ko ce da kompiluje kompilaciju, ko ce da masteruje kompilalciju, pa necemo valjda glasati kao u skupstini koje pesme ce da idu bez ikakvog reda i pravila?
Kompilacija treba da ima pricu, ujednacene trake, ja ne shvatam kako ste vi to zamislili? Da pokupite trake stavite u folder i okacite na net? Gde nam je cover za kompilaciju? Meni je ovo bas neozbiljno ... Trebaju nam dva odgovorna coveka, jedan koji ce da odabere trake i poredja ih, bilo bi dobro neki dj ili slicno i treba nam neko ko ima dobar studio da odradi mastering, kakav takav. Mislim da je kvalitet same kompilacije kao celine bitniji od kvaliteta pojedinih pesama i cvrstog sam uverenja, a znam iz iskustva da bi se glasanjem dobila buranija. Bolje da ide i neka losija stvar koja se uklapa u koncepciju nego neka bolja koja se ne uklapa. Aj malo da oduzim, uvek mi je kolektivni interes bio ispred licnog jer uvek vidim veci prosperitet u tome. Uzmimo slucaj da pokupimo najbolje trake ali da kompilacija nema nikakvu pricu tj. koncepciju. Ljudi ce cuti pesme reci ce ok su/nisu ok, neko mozda i bude primecen i to je to. Medjutim, ako ljude ne zaintrigira cela prica i koncepcija Rumski kompilacije, niko sem vasih prijatelja i poznanika nece imati sledecu kompilaciju u obziru za skidanje, a to niko ne zeli cini mi se. Tu bi mozda, neki koji budu ucestvovali na prvoj kompilaciji bili relativno primeceni, a zatim bi zatvorili vrata svim sledecim kompilacijama. Ukoliko bi se odradilo koncepcijski uredno, sa pricom, kakvu svaka ozbiljna kompilacija treba da ima, ljude bi zainteresovala sama kompilacija, pa neko ko je imao dobru pesmu ali nije prosla radi koncepcije, a kompilacija je dobro prosla kod ljudi jer je imala koncepciju i zele da skinu i sledecu jer su videli da je ova ozbiljna, moze mnogo vise da izvuce sto se tice promocije sledeci put, kada mu se pesma koncepcijski uklopi. Ukoliko odradimo jednu kompilaicju sa nabacanim pesmama za koje smo glasali ko u skupstini, na sledecu kompilaciju nece obratiti paznju veliki broj ljudi. Medjutim ako uradimo prvu kako treba, eto nam sanse da ih odradimo jos nekoliko, sa naravno postavljenim standardima i da tako prosperira i rusmki kao forum i artisti koji se nadju na kompilaciji ali ne samo prvoj, vec i svim sledecim ![]()
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
A jos kad kod glasanja uzmemo u obzir i razlicite ukuse i to koliko bi to relativizovalo sav taj kvalitet koji sam ja navodio u gornjem postu ...
Eto ja kazem neka pure bude kompilator ambijent/chillout kompilacije, neka bassystem bude za drum'n'base, predlozite vi jos nekoga za tehno, minimal, house, elektro ... zaista je suludo potrpati sve na jednu kompilaicju.
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! ![]() Last edited by SumAnuT; 31-10-2006 at 11:21 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Vibrator
|
![]()
ima smisla to sto govoris, pod pretpostavkom da imamo dovoljno ljudi za tako nesto.
i trebamo se dogovoriti oko formata, da li cemo ici na cd.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Pro Member
|
![]()
Pa polako, nigde nam se ne zuri, zar ne? Materijal ce se vremenom skupiti, sve sto se treba dogovoriti, neka se dogovore glavesine, mislim da je ok da imamo i cd, cisto za nas i za prijatelje i ako neko pozeli da ga ima u waw formatu, naravno tu ne podrazumevam nikakvo masovno stancanje.
Samo da stavimo kvalitet u prvi plan. U moru danasnjih net kompilacija i mp3-jki treba da napravimo cudo da bi neko sledeci put sa nestrpljenjem ocekivao sledecu kompilaciju. Hocu da kazem konkurencija je jaka, a sansa da se upropasti brend rumski kompilacije su velike ako se bude radilo na brzinu, onda niko nece imati nista od toga. Ne mislim u materijalnom smislu naravno, da me neko pogresno ne shvati.
![]() |
#27 |
Senior Member
|
![]()
Čije god sam radove slu?ao(a poslu?al sam ih gotovo sve),ni jedan nije ?anrovski niti sličan,pa ne ku?im kak napraviti ?anrovsku kompilaciju
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
Pa ne moraju biti radovi koji su vec okaceni u promocija deo.
Ukoliko fajlove budemo kacili na net, sve koje interesuje kompilacija imace te fajlove na svojim kompovima pre nego sto ona izadje, opet govorim iz iskustva sa psygarden kompilacijom, gde smo otvorili poseban deo foruma kojem nije svako imao pristup ali opet, trake nisu bile nista novo, vecina ih je vec cula i onda ni kompilacija nije zanimljiva. Treba odrediti ko je glavni za izbor pesama, treba odrediti zanr, i treba odrediti delajn, recimo tri meseca i to je to. Pesme ne bi kacili na net vec bi ih slali direktno kompilatoru postom ili licno urucili na CD-u u 24/44 formatu. To su neki moji predlozi, vi vidite sta cete i kako.
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
pa naravno da bi ne bi bile stavljene pesme koje su vec okacene tj cute i sl. znaci brand new "trake".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
Brand new shit!
![]() I ja kazem..... |
![]() |
![]() |