Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Zoran Vračević - Vrač

Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...)

Thread Tools Display Modes
Old 15-08-2006, 08:07 PM   #21
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Paralelna kompresija!

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Uf, izgleda da je problem u tome ?ta označava izraz groove za koga. Da li ja ?urim malo ili kasnim na nekim udarcima, pa to sa basistom i bubnjarem radi ne?to, to je groove u sviračkom smislu, znači nema veze sa time kakav je zvuk bubnja, da li je kompresovan ili nije. To je jedno. E sad, sa produkcjeske strane se stalno pominje groove kao ne?to ?to je subjektivan do?ivljaj i dobrim delom je baziran na zvuku. Neki ljudi koriste izraz potpuno bezveze, recimo pesma je skroz kvantizovana ali drma kao luda i kao "Uf kakav groove". A groova nigde, sve je na crtu poređano. Tačno je da kompresor mo?e da produ?i trajanje nekog udarca, a AKO postoji neki groove već u sviranju, to ga mo?e promeniti. Ne znam koliko realno mo?e promeniti groove kada je sve kvantizovano, ali sigurno mo?e promeniti subjektivan do?ivljaj kroz zvuk... Tanka je u nekim slučajevima granica ali postoji
Slazem se, ja sam prvenstveno mislio da se kompresijom moze dosta toga naglasiti ili 'zaobliti' , a to ima veze sa nekim subjektivnim dojmom o samoj svirci
Old 15-08-2006, 09:47 PM   #22
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Default Re: Paralelna kompresija!

Koliko price o tako jednostavnoj stvari...mnoge sam vidjao da rade paralelnu kompresiju,a radim tako i sam...cak znam da neki imaju i omiljeni kompresor koji ide na send...
Paralelnom kompresijom se "podebljava" zeljena traka,i veoma dobro radi na vokalu,solo gitarama i na svim solo deonicama,basu,...itd.Instrument samim tim zvuci sigurnije i lakse se izvuce u mixu...
Znam mnoge koji koriste ovo,ali i mnoge koji se krste kad cuju,najbolje je da se proba i malo eksperimentise...nema pravila!
zmaj is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules