Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-07-2006, 06:11 PM   #21
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default Re: MY milkshake brings all the boys in the yard!! :D

Ja se sjecam intervjua Beastie Boysa na mtv-u recimo 96god. Ljudi rekli da im se vrlo svidja pristup izvjesnih "Neptunsa" i da ce se ubrzo cuti za njih. Kad oni 99-00 pocese da rokaju i mlate dolare.....
Tako da se i ja ne slazem bas sa pricom sreca i tako to
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 22-07-2006, 07:14 PM   #22
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino
Ja se sjecam intervjua Beastie Boysa na mtv-u recimo 96god. Ljudi rekli da im se vrlo svidja pristup izvjesnih "Neptunsa" i da ce se ubrzo cuti za njih. Kad oni 99-00 pocese da rokaju i mlate dolare.....
Tako da se i ja ne slazem bas sa pricom sreca i tako to
ne, nije samo sreca....nego pravi momenat. Mozes ti da budes najveci koma i mega na svetu ako nikad ne izadjes iz svoje gajbe i niko ne zna za tebe!! Ok, pocnes da se muvas, upoznas ljude, i neko se prevari i da ti posao. Ti, tad trebas da si vec poducen / iskusan / itd..da bi tu sansu sproveo u svoju korist. Ako posao / pesma uradi nesto, ides dalje. Ako ukakis, onda ce ti trebati duplo vise vremena da dobijes drugu sansu.
Ja znam par srednje talentovanih ljudi koji su bili na pravom mestu i u pravo vreme i napravili posao. Vise nisu u poslu, by the way...ali Neptuns ipak imaju talenta i zato su jos uvek tu
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 22-07-2006, 09:08 PM   #23
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Quote:
Originally Posted by tom
Ja mislim da DaBear prica o "Milkshake" a Muzzy o "Bossy".To nisu iste pjesme.Prva je sa "Tasty" albuma a druga valjda sa ovog posljednjeg.
Pricam o onom spotu sa crnkinjom koja ne zna da peva al zato iskusno muti milkshake
Uglavnom ne pratim mnogo(tj. nisam ranije pratio) tu vrstu muzike pa nisam bas upucen ko/kako/sta. Svidela mi se boja basa i voleo bih da je imam na bas gitari kao farbu. Oh well... back to the drawing board.
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2006, 05:31 AM   #24
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY
Pricam o onom spotu sa crnkinjom koja ne zna da peva al zato iskusno muti milkshake
Hahaha, bas si me nasmejao... Jedna od pevachica retko ozbiljnih glasovnih mogucnosti tebi ne zna da peva??? Mada, Ok, nisi pratio njenu karijeru, tj. nisi se bavio njenim tripom. Za tvoj info, ona je prava gospel pevachica, sa dugim stazom u crkvi, od najranijeg detinjstva, a bogami i nekoliko miliona prodatih diskova do svoje 20 i neke godine!

Pozdrav...
perun is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2006, 11:06 AM   #25
tom
Senior Member

tom's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY
Uglavnom ne pratim mnogo(tj. nisam ranije pratio) tu vrstu muzike pa nisam bas upucen ko/kako/sta. Svidela mi se boja basa i voleo bih da je imam na bas gitari kao farbu. Oh well... back to the drawing board.
Jebi ga,u oba spota,ako se ne varam ona muti shejk.

Jel ima kratki paz ili je duga,frckava kosa???

@Muzzy
Kad se vrnes u BL trazicemo boju kod mene.
tom is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2006, 11:24 AM   #26
fipke
Senior Member

fipke's Avatar

..i sjajno, razglas za monitoring. o boze, izem ti 'writing beats'
Old 23-07-2006, 11:31 AM   #27
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

[quote=perun]Vrach, ne bih ja bas sve, pa ni "dobar deo" prepisivao sluchaju... Ako nista drugo, bar sa kilometar i po provalis da su oni nesto radili. To.. Na pravom mestu u pravo vreme... To je meni budalastina. Eto, ti zivis u Londonu, jako dugo... Pa sta bi s tim "na pravom mestu..."?

sad teh primetih ovaj post...ide brzo.
To sto zivim u Londonu, nema veze sa "pravim mestom u pravo vreme". Mozes da stanujes u zgradi pored Sony-ja pa ti to nista ne vredi...Treba da znas "ziku ili lazu" koji neka faca u disko kuci i da te on puno gotivi iz nekog razloga (nabacio si mu neki posao / ribu / kintu / napili ste e dobro / platio puno pica...), pa da se onda "slucajno" nadjes na nekoj zurci / pijanki gde se ti mrmoti skupljaju, pa da se spajtas sa ekipom (pevaci / producenti / manageri) pa da tako neobavezno oni cuju nesto sto si radio, pa da im se to svidi, pa da te onda neko od njih (pevac / tip iz disko kuce / manager..) pita jel bi ti nesto radio sa njim / njom / njima (za dzabe, naravno!!) ? Pa onda TEK to treba da se sve to svidi tamo nekome koji ima finalnu rec!!

Jel znate pricu za Cher's "Believe"....Direktor je trazio pesme za nju, a neki momci koji su radili totalno drugi projekat su bili u office-u kod njega i on ih pita - imate neke pesme? Oni posalju par stvari - nista par meseci...onda Disha zove - ima jedna stvar, al mu ne rade strofe...Onda on da nekom drugom timu producenata d aporade na novim strofama...pa su ond dali neko trecem timu da sve to uoblici.!!! Na kraju je 7 (!!) ljudi potpisano kao autori, ali pesam je razbila po svetu..(svi znamo) i svaki od njih je zaradio od te pesme po ?300.000..nije hrdjavo. Ali niko nije imao ego i nije se bunio sto mu neko drugi kasapi pesmu...uzgred. miksano je na Mackie-u !!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2006, 06:44 PM   #28
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Quote:
Originally Posted by perun
Hahaha, bas si me nasmejao... Jedna od pevachica retko ozbiljnih glasovnih mogucnosti tebi ne zna da peva??? Mada, Ok, nisi pratio njenu karijeru, tj. nisi se bavio njenim tripom. Za tvoj info, ona je prava gospel pevachica, sa dugim stazom u crkvi, od najranijeg detinjstva, a bogami i nekoliko miliona prodatih diskova do svoje 20 i neke godine!

Pozdrav...
Ok, bolje si upoznat sa njenom karijerom od mene verujem ti na rec. Ovo sto sam ja cuo joj ne ide u prilog. (sve pod uslovom da mi pricamo o istoj devojci?)

POz.!

@Tom E da pa ti si synth master

Last edited by MUzzY; 23-07-2006 at 06:47 PM.
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 28-07-2006, 03:45 PM   #29
tom
Senior Member

tom's Avatar

Ma ni izbliza ali jednom gitaristi sigurno mogu pomoci....:mrg reen:
tom is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2006, 03:03 AM   #30
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Nisam mnogo slusao Kelis,ali znam da je ona zena Nasira Jones-a AKA NAS...jedan od najpoznatijih svetskih hiphop zvezda ako trenutno i nije najbolji mc na planeti...Kapiram da samim tim da je ona misses Jones dovoljna stvar da se probije,i plus potpisivanje Neptunsa na njenoj pesmi...Trenutno sta Neptunsi i Pharell Wiliams potpisu to je hit,pa bilo to po ljudima nekvalitetno ili kako god...Ali je cinjenica da je Pharell jedan od svetski najskupljih producenata,a kako znam sto se tice R'n'B i hiphop muzike on jeste najskuplji,ako je informacija koju ja imam tacna jedan njegov instrumental kosta 300 000$...sad ono

EDIT:E sad,subjektivna je stvar kolko se kome njihov rad svidja,ali Neptunsi imaju jaaaako prepoznatljiv zvuk i to je to...Snoop Dogg-ov najnoviji album je radio Pharell,a pre toga je Snoop-u radio Dr.Dre,a ovaj je bio u njegovoj kuci,vise nije,verovatno za to postoje razlozi...BTW Snoopova stvar "Drop it like it's hot" je bila MEGA hit,meni se licno ne svidja jer je cela stvar sastvaljena od jednog ritma i jednog synth-a koji ulazi na pauzama u aranzmanu...ali stvar je bila hit pa sad sta je tu je))

Last edited by Jan; 24-08-2006 at 03:07 AM.
Jan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules