|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |||||
Pro Member
|
![]() Quote:
Naravno da idu u liniju i da ih je bilo 10 minimum u sistemu u kom se koristio IDENTICAN drajver kao za Auratone!!! I naravno da je bio 0,2 ohma, kao i mnogi drugi BOSE drajveri pravljeni za njihove linijske sisteme! Pozdrav!!! ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Koliko to cudo "dobacuje" u visokim? Kako li im samo ne zvoni!? ![]() Quote:
pozdrav i hvala na informacijama bogi
![]() |
![]() |
#23 |
Vibrator
|
![]()
pun pogodak bi bio da se napravi aktivna verzija. naravno, sa pojacalom spolja..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi, Auratone je sve samo ne spektakl od zvuchnika... Imam utisak da vecina vas nije radila na Auratonima. Njegova najbolja namena jeste za finalno, fino MONO preslushavanje i proveru kako bi miks eventualno izashao na TV-u i radiju... Mislim, ono za sta se generalno koristi jeste fino nameshtanje nivoa!
Sto se tiche toga koliko visoko i nisko dobacuje, uopste nije losh, ali takodje prikazuje koliko se neko zajebao pogreshno birajuci frq. u niskom i visokom spektru koje bi izdigao... Imam sjajan primer projekta Goapele, devojke koja peva acoustic soul, chiji je album bukvalno na svakom slushanju identichan!!! Mnogi su se zezali sa malo visim i malo nizim frekvencijama, od onih koje Auratone moze da "dohvati". A ovaj album najbolje govori kako 5C moze da svira! Kao i svi ostali zvuchnici... Pozdrav... Da, a vezano za DIY, gde biste pravili nekakvu kopiju... Sasvim slucajno sam pre 6 meseci nabasao na jedan vrlo interesantan SHARPov drajver, predvidjen za polu- Full range, koji mi je negde bio zvuchno slican Auratonima, mada, van kutije je svirao chak i deblje od njih. E sad... Mrzi me da se zajebavam. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Cemu sad to? Pa prevrnuce se "na ledja" kada ih stave na mikser, padaju na patos garantovano... ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#26 |
Vibrator
|
![]()
a sa cime bi ih upario i koliko bi to jos kostalo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Moderator
|
![]() Quote:
A sto se tice pojacala, dosta su ga povezivali sa Quad 303, ili cime vec... Treba probati razna pojacala pa odluciti... nema tu nekih krutih pravila. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
Evo, ja cu stvarno uzeti, napraviti, samo da nadjem odgovarajuci driver i prikaciti na staro hi-fi Pioneer pojacalo, pa sta bude.
![]()
![]() |
#29 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Sto se drajvera tice, nemoj tu praviti filozofiju, koristi samo svoje usi i izaberi ono sto ti najvise lici na ono sto imas u mislima da ti treba... Strpaj to u kutiju, nakaci na pojacalo i radi... to je onda TVOJ "Auratone 5C" i tebi savrseno radi posao... "TV" ili "radio" zvucnik u tvom studiju na mestu monitora... i to je kraj price o Auratone 5C... Pri tom ako kasnije nadjes bolji drajver, nije strasno da napravis jos jedan par... ako te tada ne bude mrzelo ![]() Najvaznije je ne praviti filozofiju od Auratone 5C. Taj monitor je postojao i nestao, bio je referentan ali nema ga vise, ovo malo sto jos ima ce se potrositi... tako da je najmudrije drzati se targeta koji su oni imali i u tom smislu se snalaziti... a ako se jos nesto usput i nauci... nije lose. ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
Samo, da li je pametno da izbegnem kockastu kutiju?
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Avantone MixCubes misljenje... | vly | Monitoring | 64 | 27-02-2014 09:47 AM |
Avantone CV-12 | gorjan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 18 | 28-06-2010 03:39 PM |