|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Junior Member
|
![]()
Sve sto mogu da kazem jeste da je Gibonnijev album sjajan.
Sve na svom mestu,odlicno uradjeno.
Pičim redom i bele?im kredom... ![]() Last edited by Jana-018; 25-05-2006 at 10:10 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Senior Member
|
![]()
Album je dosta dobar u svim segmentima.
Najbolja pjesma na albumu Tija bi te zaboravit (osnovna melodija kojom pjesma zavrsava i pocinje i koja se provlaci kroz cijelu pjesmu) je ustvari pokraden soundtrack iz filma Zakletva sa Jakcom Nicholsonom, čak je i odsviran na akusticnim gitarama kao i soundtrack. Pošto mi je to jedan do najboljih filmova, nisam mogao ne primjetiti to. ![]() Nema veze, opet sve to dobro upakira u svoje kreacije. Uglavnom, dosta dobar album, mozda najbolji njegov. ![]() Nadopuna: Izgleda da Bregović nešto kemijao na ovoj pjesmi...navodno ima etno temelje sirova vokalna melodija dok je Bregovic ubacio nove glazbene elemente ... E sad ti budi pametan, tko je tu uzeo od koga... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 26-05-2006 at 01:48 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Upravo preslušao album, ne sa maksimalnom koncentracijom, ali opet preslušao. Ovo je vrlo dobar rad tehnički, i sve je to prilično lepo spakovano, i pretpostavljam da sledi ponovni talas kolektivnih masturbacija kako je album neverovatno dobar, ali meni je ovo najslabiji njegov album autorski, definitivno. Kad sam čuo "Sebi dovoljna" kao singl pre više meseci, mislio sam se zašto je pustio relativno njakavu, ne specijalno jaku pesmu kao najavu za album. Sad kad slušam album više se ne pitam jer to ispade kao jedna od boljih pesama.
Tekstovi su u njegovoj standardnoj ligi, možda manjak lepih slika po njima, ali su jako dobri, ali muzika je vrlo amorfan miš-maš svega što je bilo pod rukom, nekad čak i na nivou neukusnih kombinacija tipa, napadna RHCP gitara i harmonika istovremeno, ili blues rock i neki etno instrument nalik sitar-u potpuno van konteksta, kao da je bilo napuniti pesme što više. Takođe mi se ne dopada svirka sama, ne što se tiče kvaliteta, nesumnjivo fenomenalni muzičari, ali nabacano, na momente izgleda kao da je postojala početna matrica i da se do samog kraja nije znalo ko će gde svirati, ide pesma, pa sledeća pa sledeća i onda shvatim da je bukvalno skoro svaki prazan trenutak između dva reda stihova iskorišćen za neku frazu na nekom instrumentu, često i na dva instrumenta istovremeno. Pretrpano. Nedostaje mi jasnih melodijskih linija, jer koja god da je tu, uz nju je natrpano još nešto. Vokal mi je ponegde čak anemičan u odnosu na ceo taj vitraž instrumenata, i smeta mi sve to da se koncentrišem na samu pesmu, i tekst. Konačno, same pesme, da se odsviraju uz logorsku vatru, samo akustična gitara i on, najprosečniji skup osnovnih akorada sa ponekim izletom koji je Gibonni sklopio, često nalik nekim njegovim ranijim pesmama, da se uzme melodija strofe iz jedne predref iz druge i refren iz treće mirno bi stajali kao još jedna pesma. Što se tiče gostiju, ne razumem tačno gostovanje pevača u prvoj pesmi. Ja doduše ne znam ko je čovek, ali na momente nisam siguran u stabilnost njegove intonacije, a još ima ozbiljnu govornu manu, ne ume izgovarati kvačice. Potpuno me izbacio iz tripa kad je počeo pevati, ne sviđa mi se nimalo. Pevačica koja je gost, peva najbesmisleniji komadić teksta ikad. Ne razumem, dovedeš nekog da ti peva i onda mu kažeš da otpeva "Don't give up, everything's going to be all right"? Em je frazetina, em nije sasvim u kontekstu (inače vrlo dobrog) teksta. Ni druga implementacija engleskog sa "This is the end my friend" mi nije jasna. Na mirakulu su ta ubacivanja stranih jezika bila mnogo elegantnije rešena. Osim onoga na šta je uputio MD, ima mnogo "pozamjljivanja" često ne direktnih i vulgarnih ali očitih. Na primer "Šta će meni moja dica reć" je omaž različitih delova sa zadnjeg stingovog albuma, ko je slušao znaće i sa kojih pesama. Nema tu krađe, ali ova fraza, ovakvo aranžmansko rešenje, pa onda malo harmonike kao tamo, pa loop kao onamo itd. Odasvud se ćapne po malo i eto! Da se razume, ja sam skoro pa neki ozbiljan fan Gibonnijevog rada, znači pratim ga još od osmog putnika pa onda prvih solo albuma, u vreme kad ga skoro niko ovde nije slušao i bilo mi je uvek drago da radi to što radi, pokušava pomiriti neki zapadni pristup što se tiče kvaliteta i forme sa ovim podnebljima. No ovo mi je suštinski slabiji album po pesmama od "Ruže Vetrova" (meni dragog albuma, možda nisam objektivan) ili "Ljudi Zviri..." . Mirakul je već patio od krize, jer je par pesama bilo VEOMA dobro u svakom pogledu, ali neke pesme su zvučale kao da popunjavaju mesto. Ovde manjka izuzetnih pesama, a ostatak je izvađen temeljitim radom na njima, od aranžmana pa do same svirke. Takođe mi je najjači momenat "Tija bi te zaboravit", možda i "Šta će meni moja dica reć" (ajd nema veze, Sting pa šta) ostalo onako Da se razume, možda sve ovo zvuči preterano kritično, ali to je i zato što volim njegov rad i očekivao sam više, supstancijalno više, u samim pesmama. Pakovanje je dobro u svakom smislu, i album će verovatno dobro proći, ali manjka mi sadržaja. Tu su aranžmani, poznati gosti, produkcija, svirka, sve napucano ali pesme mi se nisu dogodile...
"Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju" www.triggerband.net www.facebook.com/bandtrigger Last edited by Dushan_S; 26-05-2006 at 02:33 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||||
Senior Member
|
![]() Quote:
Inače je poznat u radu sa bandom Majke. Čovjek je u zivotu prosao sve i svasta, tezak je narkoman,zena mu umrla mislim od overdosea itd. No uglavnom ubjedljivo najjaci tekstopisac u hr rocku. Za mene. Vokal, izuzetan. ![]() Quote:
Slazem se potpuno. Nepotrebna gostovanja rekao bi. Zvati nekoga da ti otpjeva par stihova koji nemaju veze sa pjesmom, vjerovatno zato da bi rekao da je ta osoba snimala na alubumu. Quote:
Quote:
![]() A pjesma je u osnovi etno. Ubjedljivo najbolja stvar koju sam IKADA cuo od gibonnija. I jos dodaj Baru u prvoj pjesmi, i eto, najboljeg albuma za mene. Ostatak je blijed pomalo. ![]() Ali ja ionako nisam neki fan njega. Čovjek se pomalo reciklira u zadnje vrijeme,pjesme mu u osnovi i srzi dosta lice, ..ali zapakiraju to dobro vrhunski muzicari pa eto.. ![]() ![]() ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 26-05-2006 at 02:56 AM. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
Mene cudi sta se Stefanovski koji pise deset puta bolje pjesme (sjetite se Kao Kakao, za ono doba vrhunska produkcija...) nasao u tom vasaru
![]() ![]()
![]() |
#26 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Goran Bare... sav usukan od heroina... ne možeš da vjeruješ da takvo tijelo uopšte može da stoji uspravno... http://www.diskografija.com/umjetnik/goran-bare.htm Ali kad pjeva - pjeva iz srca... Kako god - momenat od kog sam se ja naježio! "U javnom WC-u flomasterom ispisane riječi Brodolomci šalju poruke u boci... To ne vidi nitko - čita ih samo dragi Bog Koji može ovo ludilo zakočit'..." Možda sam patetičan... ali meni se sviđa... ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
|
![]()
Da... mogu reći da su reakcije na Baretov vokal potpuno različite kad su u pitanju ljudi koji znaju o kome se radi i kad su u pitanju oni koji ne znaju...
![]() Čudno... ili možda nije... Sting, ili neSting, slažem se da bi bilo sjajno da nam je malo više ovih umjesto onih... p.s. Nikako da vam pohvalim onaj spot sa macama - sa tvog sajta... ![]()
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
Kad sam ja prvi put cuo pesmu Starim ja (u ljubav vjere nemam), pitao sam se, ne znajuci, ko je ono sto kreci i falsira pored Olivera, a sad mi ta njegova deonica cak i simpaticna (Gibonni, avkors)
![]() |
#30 |
Psiho
|
![]()
Album JE odlichan!
Istina je da mu se neke fraze vech ponavljaju, istina je da kopira Stinga, a dodao bih i da me aranzhmanima i atmosferom mjestimichno podsjecha i na Balashevecha. Isto tako je istina da svatko ima svoje uzore, i ako je posudjivanje od njih sastavni dio glazbenog odrastanja... neka je. Meni ne smeta. Pjesme su na prvo slushanje srednja zhalost, ali takav sam dojam imao i na prvo slushanje "Mirakula" i "Ljudi i zviri"... Vjerujem da che i neke stvari s ovog albuma "sjest" naknadno... kad ove dobre vech pomalo dosade ![]() Instrumentalna maneshtra mi apsolutno ne smeta. Iako mi se sere od usne harmonike i harmonika opchenito imam dojam da je sharolikost instrumenata i njihove neobichne kombinacije takodjer iskorak prema manje konvencionalnim aranzhmanima. Bolje da zvuchi chudno nego predvidivo. Mozhda do sljedecheg albuma apsolvira do kraja ovu tehniku pa uspije poput Stinga u "Fill her up" iskombinirati country, gospel i jazz u nekoj mediteranskoj varijanti sa orjentalnom dionicom umjesto gospela i blues-om umjesto country-a. A mozhda i ne. Uglavnom, super da se netko kod nas ugleda na Stinga, jer u zadnje vrijeme se svi pretezhno ugledaju na folk istok. btw: Vlatko radi s njim vech nekoliko albuma pa je ta suradnja vech poslovichna. No Bare mu definitivno nie trebao. Tip se toliko raskantao da je zhena umrla pored njega a on jadan nie ni primjetio. Ne vidim otkud na sceni prostora za takve tipove i koja je to poruka koju on donosi svojom pojavom. Zhenski "don't give up" vokal je dosta kuruza, ali pjevachica je amerikanka i vrlo cjenjena pa je lako moguche gost u funkciji promocije. Ostatak muzichara... top of the pops. Nemam zamjerki. Produkcija... definitivno rijetko dobra za nashe pojmove. Ma shto god tko rekao o tome.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|