|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Member
|
![]()
@Dusan s , ma ok je to i to kapiram ali mislim (kao sto vec rekoh) da bi vise trebalo da se usresrede na razvoj neceg novog a ne tolko vremena da trose na pokusaje replikovanja neceg starog , ali to sam vec sve reko pa necu da se ponavljam...
Mislim da tolke emulacije pretvaraju produkciju u zacarani krug , umesto da izmisle recimo neki novi modulacioni efekat i time daju nove mogucnosti zvucnom dizajnu oni trose vreme na ponavljanje neceg starog pa ce onda neko da uzme taj efekat (neko ko nije cuo original)i mislice da je ekstra , uradice nesto sa njim , izdati , i pesme ce opet poceti da zvuce ko pre dvaes godin a covek ce misliti da je napravio nesto novo i tako u krug , stalna reciklaza vec postojeceg...
Good view point is to see world as a dream , when you have something like nightmare , you'll wake up and tell your sealf it was only a dream Last edited by Tazman; 21-04-2006 at 02:50 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
zeleo bih da dam mali savet svima koji razmisljaju o nabavci behringer uredjaja.. silom prilika sam sinoc radio na (ne znam kako bese oznaka) behringer mixeru koji je kopija pioneer-a djm600. da zaobidjemo krcanje na gainu, jedan kanal mi se sam od sebe izgubio u slusalicama, panning na masteru sam morao da menjam od stvari do stvari.. ![]() znaci, nikad u zivotu necu uzeti nijedan behringer uredjaj. koliko para, toliko muzike.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Upotreba "starudija" se upravo danas javlja jer odredjeni segmenti stare tehnologije u kombinaciji sa novom daje fantasticne rezultate i to je ono sto danas cujes. Kada bi vezao stari cevni Neuman sa starim preampom i limiterom, i snimio na magntofon iz 60-ih, dobio bi to o cemu pricas(60-te). Ali kada stari Neuman vezes na Avalon i snimis u Ptl dobgijes nesto iznenadjuce dobro i interesantno. I tu je cela igranka, to sto matori Mustang nije najbolji automobil danas, tu si upravu. Ali ako sa njim odes na more( a on sredjen u "A" stanju) bices interesantniji nego neko sa novim Mercedesom srednje klase. Poenta produkcije(ne govorim sada o muzickom autorskom radu) nije uniformnost, vec razlicitost i orginalnost( dopadjivost se podrazumeva)! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Member
|
![]()
Uf , ma zaboravite sve sto sam reko , svi me pogresno skapiraste...
![]()
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]()
Niko te nije pogresno skapirao. Prvo to sto trenutno slusas(naj novije), je plod mukotrpnog rada i experimentisanja, a poenta je da su likovi koji kroje vrh svetske produkcije shvatili da starudije imaju svoje mesto i da doprinose kreativnosti.
80% softvera je pokusaj neceg novg, sto ti smetaju replike?, koje relno tek treba da upoznas! |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Ja, u najkracem, mislim da veliki igraci znaju da cemo mi lakse kupiti nesto u prepoznatljivom pakovanju, sto izgleda kao nesto skupo, legendarno ( B3, P5, FA670, Pultec, cs80 ........ ) i sa cim ljudi, manje - vise znaju da rade. Ne mogu opisati svoje odusevljenje kad sam prvi put video NI B4. A da su napravili i bolju orgulju, koja se zove npr Aditive Space Organ, nema ono drveno sa strane, ja bih odma rekao - sranje, nikad to nece biti kao Hammond. Cista psihologija kupca-samoubice
![]() |
![]() |
#27 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() Opet, da ne budem pogresno shvacen, Ni-B-4 je odlican...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 22-04-2006 at 04:23 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Member
|
![]() Quote:
![]() umalo da zaboravim. svepristuan je elitizam (kao poslednje utociste mediokriteta) po kome je "najbolje" ono sto je najskuplje i sto se najteze nabavlja, jer mnogo je vaznije biti po necemu poseban i hvaliti se time i izigravati "znalca" nego se baviti muzikom i uzivati u njoj. otuda taj sindrom "emulacija". ----------- ona crnkinja sto peva u "remake-u" pesme one (u2) se dernja preko granice dobrog ukusa. doduse, sve je to lepo intonativno cisto, ekspresivno i vidim ja da se ona unela u pesmu, ali pretera ga brate, totalno ne "lezi"... ----------- Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Pro Member
|
![]()
Ja ne razumem kako svi uredno odgovaraju i obja?njavaju razloge za?to proizvođači ne rade "ne?to novo" kao da se podrazumeva da svi znamo ?ta je to "novo" ?to bi oni mogli raditi pa sad samo treba razjasniti ?ta im je pa ne rade to novo.
![]() ![]() Quote:
A ako ja nisam dobro shvatio a ti si smislio neki novi efekat koji niko nikad nigde nije čuo, (pa te nerviraju svi ovi ostali neinventivni ljudi) i sad ti treba in?enjerska podr?ka da tvoju zamisao pretoči u delo, pa ?to ne ka?e?, odmah pi?emo pismo nekom proizvođaču pluginova da zasuče rukave i napravi ti to! ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Od svih naj svezijih izdanja, bilo koje vrste muzike koju slusamo, nesto se nebih zakleo da je bilo sta uradjeno na tom Beringeru. A ti si onako pomalo maliciozno uzeo sebi za pravo da ispljujes sve sto je godinama uspostavljeno kao alat koji vredi i cene ga sirom kugle. Daj boze da budes imao srece u zivotu pa da bilo sta od toga probas! Last edited by LACKY; 23-04-2006 at 08:05 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Fond Za Razvoj | grada27 | Pravna Pitanja | 31 | 21-04-2009 08:08 PM |
Razvoj analognih i digitalnih AV tehnologija | dexyco | Tutorijali | 3 | 13-09-2007 12:05 AM |
Razvoj efekata na GPU-u | peraZdera | DSP forum | 31 | 10-05-2006 10:31 AM |