|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
MAO
|
![]() Quote:
![]() ![]() Savet : pozabavi se bolje upoznavanjem sa pojmom mikrofona i njegove uloge u snimackom lancu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#23 |
ton magistar
|
![]()
ja sa sm57 nikako ne mogu dobit zvuk. okrecem ga na sve moguce nacine, ali nikako ne ide. zvuci mi suplje. stvarno ne znan u cemu je problem. je li ja negdje grijesim, je li mikrofon ispravan (novi je mikrofon), je li se tu radi o ukusu...
u zadnje vrime sniman sa akg c414 i prilicno sam zadovoljan. bas mi ostaje realan snimak. evo slicice (sm57 se vidi na ampu): ![]()
![]() |
#24 |
Moderator
|
![]()
57-ica je legendaran mikrofon baš zato što boji zvuk tako kako ga boji! I to vam se sviđa ili ne! Pored nje Beta 57A koju sam imao priliku A/B testirati zvuči kao kondenzatorski mikrofon! (sa 57 ga veže samo SPL) Meni se to recimo na perkusijama strava sviđa, međutim i gitarista i saxofonista su mi se nešto mrštili (što zbog zvuka, što zbog cijene), pa su završili sa 57! Ali je preokret nastupio kada je gitarista čuo svoj zvuk na razglasu kada sam mu pred pojačalo nabio ElectroVoice N/D 478! To je bilo to!
Na kraju krajeva, mikrofon je zaista sprava koja rijetko kad valja ili ne valja. Uglavnom nam se sviđa ili ne! I to je tako...
![]() |
#25 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sredjivanje gitare | RokStudio | Razno | 10 | 12-10-2015 05:42 AM |
Gitare | alfom | Audio Software | 3 | 30-01-2009 02:20 AM |
Koji mikrofon za kućno snimanje klasične gitare? | silence | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 26-03-2008 03:08 PM |
Aston gitare | blags | Gitarska Produkcija | 4 | 08-02-2007 05:46 PM |