|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]()
Evo, Max i ja smo prosli vikend imali neki radni sastanak gde smo isprobavali mikrofone, cackali, petljali, snimali, aranzirali, raspravljali...
Slusali smo muziku sa temom veceri analogni stolovi i produkcija sa zakljunom sredinom devedesetih (u svetu, naravno). Slusali smo uglavnom sa predznanjem sta je radjeno na kom stolu i pokusavali da sagledamo "cari analogije". Dosli smo do zakljucka da bi nas u najboljem slucaju bilo sramota da potpisemo neke radove George Michaela ili Seal-a, kao i to da je vecina produkcija u to vreme, radjenih na spravama o kojima se ovde masta prilicno supljikava (cast izuzetcima, naravno). To nas dalje dovodi do dileme da li sve to zapravo vredi? Pogotovo u klasi opreme gde se ne prica o Neve ili SSL mixerima vec o Soundcraftu ili Mackie mixerima... Imajuci u vidu da dobar deo velikih studija u svetu stavlja katance i rasprodaje stolove, zapitam se, da li sve to stvarno ima smisla... Pogotovo ako se uzme u obzir da sam radio i ovako i onako i da sam definitivno bolje rezultate dobio u DAW varijanti nego u analognoj... Izmedju stolova koje pominjes, imao sam priliku da se "upoznam" sa Midasom i ne mogu reci da sam bio odusevljen... Trident je definitivno opcija koja je najbolja, ali ce to verovatno imati i svoju cenu... Koliko para...
![]() |
#22 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cuje se muzika ubrzano kada je spdif ukljucen? | sashavl | Computer Hardware | 5 | 24-05-2009 08:44 PM |
Bolje od mene da se prvo cuje... | sRce | Pricaonica | 4 | 01-04-2009 04:40 PM |
-=Reverb=- | ProkDu | Vlado Georgiev | 3 | 26-02-2005 12:00 AM |