Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-03-2006, 08:35 PM   #21
gricko
Member

Default Re: Kurzweil K2600

Koliko Kosta u Artistu? Imaju li ga ili se samo narucuje?
Old 12-03-2006, 11:49 PM   #22
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Ne znam moras proveriti, uskoro ce biti zvanicno predstavnistvo i u NS sa veoma dobrim cenama. Javicu kad bude nesto na tom polju konkretno, mada i sada vec mozes da porucis i koliko znam rok isporuke je najkasnije 30 dana. FIrma se zove SMS MUSIC i generalni su distributeri za KAWAI (i jos nekoliko firmi)....
Old 14-03-2006, 01:10 AM   #23
makaay
Member

Quote:
Originally Posted by gricko
Poznaje li neko Yamahu S90 ES, za sta je koristi, koje su joj osobine,boje, za koju vrstu muzike. Znam da je vec bilo rasprave ali zanima me jos detaljnije nesto o Kurzweil k2600(za kojeg mi niko nista nije napisao ), Triton extreme, i yamaha motif ES, Dosta koristim zvukove klavira i orgulja, ali i sint zvukova, znaci dosta za sviranje rock-a, rock&roll-a pa i progresiva, ali i dosta "njeznijih" pop, blues, i sl. stvari... Znaci Efikasnost u toku zive svirke jer cu imati samo jednu klavijaturu.
Ne mogu o Kurzweilu jer se ne družimo još od K2000, ali ti mogu napisati nešto o Yamahi. Koliko sam skužio u S90ES-u je isti engine kao u MOTIF-u ES + naravno, još jedan ludi klavir. Sudeći po S90 (čiji je S90 nasljednik) riječ je o vrhunskom synth-u sa pre*ebenom tipkom - u nju se čovjek zaljubi (na MOTIF-u 8 je ista tipka kao na S90ES). Zvukovi - ludnica (posebno klaviri i orgulje). Jednostavnost - čista petica. Vrlo dobar master mode. Dobar voice/perf editor. Ako ti ne treba sampler predlažem S90ES. Inače MOTIF ES ili Kurzweil bez razmišljanja za sve ovo što si naveo, ali verzije sa 88 tipaka su malo skupe (a pretpostavljam da bi ti 88 dobro došlo ako je samo 1 synth). A možeš i S90ES + sampler. Nikakav Triton - on može konkurirat samo ako sviraš i narodnjake.

Pozdrav!!!

Last edited by makaay; 14-03-2006 at 01:14 AM.
makaay is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2006, 09:10 PM   #24
gricko
Member

moze li mi neko napisati otprilike kako se krecu cijene za K2600, samo da se mogu orijentisati.
Old 15-03-2006, 09:15 PM   #25
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

k2661 - 2000eura sa PDV u Srbiji.
za ostale moram da proverim
Old 26-03-2006, 08:43 PM   #26
gricko
Member

Tiki mozes li mi molim te provjeriti koliko kosta Kurzweil K2600 u Artistu sa klavirskom tipkom i svim dodacima koji uz njega idu?
Old 14-04-2006, 04:09 PM   #27
gricko
Member

Gledao sam Jordana Rudessa koji je pri objasnjavanju svoje opreme pokazao da koristi Kurzweil k2600 povezan sa dva kurzweil k2600 rack i sa triton rack. Zasto ce mu toliko?
Old 14-04-2006, 05:49 PM   #28
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Moze mu se
MHz is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2006, 07:46 PM   #29
Don Solaris
Pro Member

Imam K-2500R. Da sada ne duljim, ako ti treba profi zvuk i ako ces isplatiti ulozen novac, uzmi Kurz. Pronasao sam nedavno par Sample CD-ova bas za Kurz koje sam prije par godina uzeo cisto iz radoznalosti, da vidim kakvi su sampleovi gore. Ucitao sam ih u 2500 i lagano se upisao.... To je toliko dobar sound da je to nevjerovatno. Uopce mi ne pada na pamet bilo kakav digitalni uredjaj ili sampler sa kojim bih to mogao usporediti.

Sto se programiranja tice, na tom synthu mozes da napravis doslovno sve. Pocnimo od 19 LFO-a koje imas na raspolaganju ili ih mozes napraviti, preko brda matematickih funkcija do naravno varijabilne arhitekture. Jedina bitna razlika u odnosu na modele 2600 pa na vise jest sto kod njih mozes postaviti tri DSP bloka, ali tada gubis polifoniju. Sa tri bloka dobivas mogucnosti koje su skroz bolesne i koje ne moze niti jedna druga sprava ili software da napravi.

Nazalost, cijena od K-2661 je paprena, zato bolje vidi dali ti se to financijski isplati i naravno procesljaj unutarnje waveove i programe dali ti odgovaraju. Morat ces do ducana u svakom slucaju. I naravno ne zaboravi na RAM i scsi cd-rom sa kojima imas vrhunski sample player, a tada mozes imati gotovo sve vrste zvukova koji ti trebaju kvalitetom daleko iznad Tritona, Motifa i sl.
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2006, 09:44 PM   #30
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by Don Solaris
...a tada mozes imati gotovo sve vrste zvukova koji ti trebaju kvalitetom daleko iznad Tritona, Motifa i sl.
... slazem se !

pozz

SPRAVA UBIJA
Bitch is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules