|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Uzgred, u Americi ti, koliko sam cuo, treba prvo novac da platis advokata da ti pokrene patentnu proceduru... Cela prica je napravljena tako da sigurno zaradi uvek samo onaj koji "stiti" prava onoga koji patentira nesto... nigde nema garancija da ce onaj koji patentira imati ikakvu korist od svog patenta... sto je i besmisleno... zakljucke donesite sami pozdrav i hvala bogi
![]() |
![]() |
#22 | |
Pro Member
|
![]()
@offtopic
Quote:
manufacture his bladeless turbine, he was able to patent an automotive speedometer based on the same principle: the use of viscous forces that cause closely placed disks to spin. During the next two decades, he lived off the royalties from his speedometer. ..... Scientific American - March 2005"
![]() |
![]() |
#23 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Plati - pa se rugaj... ![]() @Kompozitor: ti evidentno nisi u situaciji da na i?ta prelazi?, a kamoli na Linux - sudeći prema poslu koji ti je za vratom. Nekom tko zapravo tek kreće u profi vode, Linux izgleda kao primamljiva opcija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Guest
|
![]() Quote:
Upravo je to sustina : nemas velik izbor , koliko god da ti se cinilo da ga imas . Gledaj , cak i da kupis softver , vise nije toliko preskup kao do skoro sto je bio . Sasvim dobro radi . Pre 1-2 godine sve je to bilo lepo i sareno ali vrlo slicno i skoro neupotrebljivo . Danas bar znas sta da koristis . Silan posao i vreme je , bar meni , bilo potrebno da isprobam i odaberem alate i insrtumente sa kojima cu raditi . Tebi treba samo pet minuta da postavis pitanje i saznas ono na sta su drugi sp...li silno vreme . Ne rade svi eq , comp. itd isto . Niti rade svi sekvenceri isto . Samo izmedju SX2 i SX3 je vrlo velika razlika . Nikad vise ne bi radio sa verzijom 2 , iako je stvarno bila dobra . Steinberg radi godinama , sta mozes ocekivati od nekog sekvencera kojeg razvija grupa entuzijasta ? I dokle ? Pozdrav ... |
|
![]() |
![]() |
#25 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() a sto se trenutne situacije tice....ako cemo tako, imam legalni VST5.1 ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
@Kompozitor: zaista, izbor zapravo nije velik - svoje vrijeme sam do sada tro?io uglavnom na Logic, manje na Samplitude i Cubase... ni jedan od njih ne pru?a takve mogućnosti kao Ardour i ekipa. Te mogućnosti mi zapravo trebaju... ?alim, ali instant odgovore niti tra?im niti sam ih dobio - zanimali su me dojmovi, mada cijenim i prognoze tebe, Zvincica i ostalih. Po pitanju entuzijazma kao osobine, bit ću slobodan generalizirati da je ona daleko izda?nija od ikakve komercijalne motivacije kakva tjera Steinberg i ostale - oni se na sceni odr?avaju sličnim sistemom kao političari na vlasti... obećanja, obećanja... Samo mi preostaje da probam. P.S. Boggy, GF jest Glazbeni Forum (http://www.glazbeni-forum.com/index.php?topic=48045.0) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
uciti novi program na cubase sam navikao i radim dugo sa njim isto tako radim dugo sa premiere-om i onda dodjem na posao gdje imamo newtekov video toaster sistem koji je totalno drugaciji, pa sve ispocetka. ![]() svaka cast linuxu i Ardouru ali trebao bi mi JAKO DOBAR razlog da predjem na njih sa platforme koju poznajem, na kojoj svakodnevno radim bez problema i zavrsavam posao, kako to ljudi vole reci ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Junior Member
|
![]()
He, sjećam se (bje?e davno) da sam s gu?tom pre?ao s Premiera na Speed Razor... bio je bolji.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|