Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-01-2006, 12:25 AM   #21
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Ardour?

Quote:
Originally Posted by kompozitor
Ako se dobro secam , prijava patenta kod nas ( u Zavodu za zastitu intelektualne svojine ) je bila oko 3000 din.

Mozda je cena u medjuvremenu menjana .
Mislio sam na Ameriku, svejedno, dobro je to znati tu informaciju.
Quote:
Ali to je samo prijava . Koliko te oni mogu zastiti , to je vec diskutabilno .
...
Da, a i off-topic je ovde...
Uzgred, u Americi ti, koliko sam cuo, treba prvo novac da platis advokata da ti pokrene patentnu proceduru... Cela prica je napravljena tako da sigurno zaradi uvek samo onaj koji "stiti" prava onoga koji patentira nesto... nigde nema garancija da ce onaj koji patentira imati ikakvu korist od svog patenta... sto je i besmisleno... zakljucke donesite sami

pozdrav i hvala

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2006, 04:17 AM   #22
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Wink Re: Ardour?

@offtopic
Quote:
Originally Posted by boggy
... nigde nema garancija da ce onaj koji patentira imati ikakvu korist od svog patenta... sto je i besmisleno... zakljucke donesite sami
"..... Although Tesla was unable to convince anyone to
manufacture his bladeless turbine, he was able to patent
an automotive speedometer based on the same principle:
the use of viscous forces that cause closely placed disks to
spin. During the next two decades, he lived off the royalties
from his speedometer. .....

Scientific American - March 2005"
Old 02-01-2006, 06:40 PM   #23
IRA
Junior Member

IRA's Avatar

Quote:
Originally Posted by zvincic
stvar je u tome sto ovo moze samo netko tko ima visak slobodnog vremena i ne zna sta ce sa njim.

....
Koliko ko?ta Cubase, Samplitude ili (nedaj bo?e) Saw Studio? Koliko vremena amaterima kao ?to sam ja (a i ti si blizu) treba da zarade novac za isti? Mislim da je lako doći do računice.

Plati - pa se rugaj...

@Kompozitor: ti evidentno nisi u situaciji da na i?ta prelazi?, a kamoli na Linux - sudeći prema poslu koji ti je za vratom. Nekom tko zapravo tek kreće u profi vode, Linux izgleda kao primamljiva opcija.
IRA is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2006, 07:32 PM   #24
kompozitor
Guest

Quote:
Originally Posted by IRA
@Kompozitor: ti evidentno nisi u situaciji da na i?ta prelazi?, a kamoli na Linux - sudeći prema poslu koji ti je za vratom. Nekom tko zapravo tek kreće u profi vode, Linux izgleda kao primamljiva opcija.
Vec polako dolazimo ( tj. silazimo ) na zemlju .

Upravo je to sustina : nemas velik izbor , koliko god da ti se cinilo da ga imas .

Gledaj , cak i da kupis softver , vise nije toliko preskup kao do skoro sto je bio . Sasvim dobro radi . Pre 1-2 godine sve je to bilo lepo i sareno ali vrlo slicno i skoro neupotrebljivo . Danas bar znas sta da koristis .

Silan posao i vreme je , bar meni , bilo potrebno da isprobam i odaberem alate i insrtumente sa kojima cu raditi .

Tebi treba samo pet minuta da postavis pitanje i saznas ono na sta su drugi sp...li silno vreme .

Ne rade svi eq , comp. itd isto . Niti rade svi sekvenceri isto . Samo izmedju SX2 i SX3 je vrlo velika razlika . Nikad vise ne bi radio sa verzijom 2 , iako je stvarno bila dobra . Steinberg radi godinama , sta mozes ocekivati od nekog sekvencera kojeg razvija grupa entuzijasta ? I dokle ?

Pozdrav ...
  Reply With Quote
Old 02-01-2006, 08:07 PM   #25
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by IRA
Koliko ko?ta Cubase, Samplitude ili (nedaj bo?e) Saw Studio? Koliko vremena amaterima kao ?to sam ja (a i ti si blizu) treba da zarade novac za isti? Mislim da je lako doći do računice.

Plati - pa se rugaj...
cuj, ja od jedne place kupim SX bez problema i planiram ga kupit kad krenem sa studiom

a sto se trenutne situacije tice....ako cemo tako, imam legalni VST5.1
Old 03-01-2006, 05:49 PM   #26
IRA
Junior Member

IRA's Avatar

Quote:
Originally Posted by zvincic
cuj, ja od jedne place kupim SX bez problema i planiram ga kupit kad krenem sa studiom

a sto se trenutne situacije tice....ako cemo tako, imam legalni VST5.1
Eto vidi?, za Cubase mora? raditi mjesec dana - vrijeme dovoljno za za instalaciju 10 Ardoura (bar se nadam) i učenje istog.

@Kompozitor: zaista, izbor zapravo nije velik - svoje vrijeme sam do sada tro?io uglavnom na Logic, manje na Samplitude i Cubase... ni jedan od njih ne pru?a takve mogućnosti kao Ardour i ekipa. Te mogućnosti mi zapravo trebaju...

?alim, ali instant odgovore niti tra?im niti sam ih dobio - zanimali su me dojmovi, mada cijenim i prognoze tebe, Zvincica i ostalih.
Po pitanju entuzijazma kao osobine, bit ću slobodan generalizirati da je ona daleko izda?nija od ikakve komercijalne motivacije kakva tjera Steinberg i ostale - oni se na sceni odr?avaju sličnim sistemom kao političari na vlasti... obećanja, obećanja...

Samo mi preostaje da probam.

P.S.
Boggy, GF jest Glazbeni Forum (http://www.glazbeni-forum.com/index.php?topic=48045.0)
Old 03-01-2006, 06:50 PM   #27
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by IRA
Eto vidi?, za Cubase mora? raditi mjesec dana - vrijeme dovoljno za za instalaciju 10 Ardoura (bar se nadam) i učenje istog.
ma to je ok, ali znas sta mi je najmrze u zivotu?

uciti novi program

na cubase sam navikao i radim dugo sa njim

isto tako radim dugo sa premiere-om i onda dodjem na posao gdje imamo newtekov video toaster sistem koji je totalno drugaciji, pa sve ispocetka.

svaka cast linuxu i Ardouru ali trebao bi mi JAKO DOBAR razlog da predjem na njih sa platforme koju poznajem, na kojoj svakodnevno radim bez problema i zavrsavam posao, kako to ljudi vole reci
Old 05-01-2006, 08:58 PM   #28
IRA
Junior Member

IRA's Avatar

He, sjećam se (bje?e davno) da sam s gu?tom pre?ao s Premiera na Speed Razor... bio je bolji.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules