Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-07-2007, 04:29 PM   #21
Sava
Member

Default Re: Tannoy precision8

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
To smo Idekius i ja? hvala, hvala
To su Hajduković (verovatno najbolji tonac za film) i Duda Bezuha. Kada i vas upoznam biće četvorica!
Sava is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2007, 07:17 PM   #22
slowstar
Pro Member

Evo i ja da ponovo nesto kazem, nadajuci se da ne smaram.
Volim TANNOY zvucnike, ali samo one "prave" koji imaju Dual Concentric drajver, tu naravno ne spadaju oni amaterski kao sto su REVEAL, MERCURY i slicni, koji imaju "odvojene" woofere i tweetere, jer to onda i nije neki Tannoy, cak mislim da postoje druge firme koje takve 'normalne' zvucnike prave bolje od TANNOY-a. Osnovni razlog zbog koga se dosta ljudi opredeljuje za TANNOY je upravo taj D.C. drajver, koji uz naravno kvalitetnu skretnicu, ili jos bolje Bi-amplifikaciju, daje neverovatno dobru faznu ispravnost, sto rezultira fantasticno dobrim stereo imageom, kao i jako dobro izrazenim planovima napred - nazad, sto je moguce SAMO kod koaksijalnih, ili jos bolje koincidentnih sistema, koji naravno, imaju i svoje mane, ali znajuci za iste, mozemo da dobijemo dobre rezultate.
Upravo zbog toga i kod nas postoje ljubitelji TANNOY monitora kao sto su Vlado Georgijev, Ivan, OFF, Misa Hajduk,moja malenkost, i jos mnogi drugi.
Napominjem iz licnog iskustva, kada se radi o pasivnim TANNOY monitorima, da su VEOMA osetljivi na izbor pojacala, kao i na polozaj u reziji, narocito kod vecih modela
12 i 15 incha. Veoma dobar rezultat sam cuo u kombinaciji sa BRYSTON, i FM Acoustic pojacalima, a iznenadjujuce dobro je svirao i sa SANSUI kucnim HI - FI pojacalom, mislim da je bio AU 919 ili slicno, neki stariji model.
LOCKWOOD monitori, koje neko pomenu na ovom threadu, su primer kako moze da se napravi LOS monitor sa TANNOY drajverom. to su monitori u transmission line kutijama, sa QUAD pojacalima, u basu NISTA NE VALJAJU, lenji su i "muljavi" kao i cuveni PMC monitori, kod kojih je sve ispod 100hz LAZ I PREVARA, to tvrdim pod moralnom odgovornoscu, jer je transmission line POGRESAN PRISTUP kod pravljenja monitora - BASS je fals, i lenj, i NISTA NE VALJA (malo radikalno, ali moje misljenje)
Pozdrav, sve najbolje u lovu na dobre monitore (sto je uglavnom stvar ukusa, jer dobar monitor ne postoji)

Last edited by slowstar; 09-07-2007 at 07:37 PM.
slowstar is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2007, 07:23 PM   #23
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

ma ja uvek trazim totalno dobru sliku mixa i tannoy mi je to davao, ali sam jurio i taj da kazem lep zvuk .. sa bm15 sam dobio sve u jedno nadam se .. videcemo kad pocnem raditi vec mixeve .. ako mi ne odgovara onda cu defitinivno da prsnem i da kupim adam S3a
Old 09-07-2007, 07:43 PM   #24
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Pozdrav, sve najbolje u lovu na dobre monitore (sto je uglavnom stvar ukusa, jer dobar monitor ne postoji)
Bravo,apsolutno se slazem .. Ja nikada necu reci da tannoy ne valja jer ponavljam da sam najbolje rezultate dobijao zahvaljujuci precision8 monitoru na kome sam radio, ja samo zelim jos nesto vise ..

Evo navikavam se na dynse i moram da kazem da neke numere i mixevi mi na dynaudio zvuce uzasno .. cujem ono sto ne bi trebalo i iznenadjen sam .. a vecina mixeva mi i na dynaudio zvuce super,kao i svuda gde sam cuo i pustao .. sve u svemu .. kako je slowstar rekao .. lovim monitore sa kojima cu dugo da ostanem .. za sada u igri je ovaj bm15 a sta ce biti videcemo mozda se vratim na tannoy

P.S. ja i dalje u studiju imam tannoy .. ne precision vec ovaj system800, taj monitor ce biti kod mene do daljnjeg

Last edited by STUDIOTON; 09-07-2007 at 07:45 PM.
STUDIOTON is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2007, 07:44 PM   #25
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
elipse i system su zamenjene precision serijom koja je ovog puta trosistemski uradjena sa nekim novinama u frekvenciji i naravno novi dizajn ..
Ivane, malo da te ispravim: SYSTEM serija jeste zamenjena, ali ELIPSE NISU zamenjene, i jos uvek ostaju HI-END monitori firme TANNOY, narocito desetke sa DSPom...
Proizvode se jos uvek i dva velika modela DMT 15 i DMT 215, koji u velikom prostoru zvuce IMPRESIVNO, 215-ice sam slusao u Skopju u studiju "MITE" i bukvalno "udaraju" u stomak (mislim da je neki monstruozni BGW pojacivac)
Old 09-07-2007, 07:51 PM   #26
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Ivane, malo da te ispravim: SYSTEM serija jeste zamenjena, ali ELIPSE NISU zamenjene, i jos uvek ostaju HI-END monitori firme TANNOY, narocito desetke sa DSPom...
Proizvode se jos uvek i dva velika modela DMT 15 i DMT 215, koji u velikom prostoru zvuce IMPRESIVNO, 215-ice sam slusao u Skopju u studiju "MITE" i bukvalno "udaraju" u stomak (mislim da je neki monstruozni BGW pojacivac)
da da .. i te sam probao da koristim ali je zvuk OCAJAN I UZASAN jer sam ih probao u jedva 15 kvadrata kod prijatelja i to je uzasan zvuk .. treba im prostorija,ogromne su .. mislim da bas ove ima Vlado .. kod mene su ti tannoyi vec godinu dana prijatelj je otisao u Ameriku pa dok je tamo njegova oprema je kod mene ..
Attached Images

Old 09-07-2007, 08:02 PM   #27
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Upravo zbog toga i kod nas postoje ljubitelji TANNOY monitora kao sto su Vlado Georgijev, Ivan, OFF, Misa Hajduk,moja malenkost, i jos mnogi drugi.
@Ivan, nismo u losem drushtvu
Old 09-07-2007, 08:12 PM   #28
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
@Ivan, nismo u losem drushtvu
Old 09-07-2007, 08:51 PM   #29
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
To smo Idekius i ja? hvala, hvala
Takodje se zahvaljujem... Ma da... sasvim logicna i ocekivana izjava
Old 09-07-2007, 09:57 PM   #30
Sava
Member

Quote:
LOCKWOOD monitori, koje neko pomenu na ovom threadu, su primer kako moze da se napravi LOS monitor sa TANNOY drajverom. to su monitori u transmission line kutijama, sa QUAD pojacalima, u basu NISTA NE VALJAJU, lenji su i "muljavi" kao i cuveni PMC monitori, kod kojih je sve ispod 100hz LAZ I PREVARA, to tvrdim pod moralnom odgovornoscu, jer je transmission line POGRESAN PRISTUP kod pravljenja monitora - BASS je fals, i lenj, i NISTA NE VALJA (malo radikalno, ali moje misljenje)
Ti si u pravu gledano sa dana?nje distance. Ta Tannoy serija zvučnika je konstruisana pre vi?e od 35 godina kada se mnogo manje znalo i tehnolo?ki moglo. Taj zvučnik je imao problem sam sa sobom jer je davao potpuno različit tip zvuka u basu i visokim. Kvalitet mu je bio ono ?to sam naveo u prethodnom postu. Samim tim ni Lockwood nije mogao da napravi mnogo dobar monitor. Ali reci mi koji si bolji monitor imao u to vreme? Imao si aktivne Humele kojima i dan danas skidam kapu, ne?to od JBL-a i uz Telefunken jo? neke koji nisu bili ?ire poznati, uglavnom američkog porekla. Tada?nji tonci su savr?eno poznavali mane Tannoya i uspe?no ih korigovali. Dovoljno je poslu?ati radove stare rock ?kole tog doba i uveriti se u tačnost napisanog.

No sve to nije tako bitno. Tannoy, KEF, JBL i jo? neki su istorijski konstruktori i proizvođači zvučničkih jedinica i kutija pa je i logično da imaju i vrhunske proizvode u svojoj gami, a uglavnom ?ive od konzumne elektronike. Sve ove firme su ulo?ile gomilu novca u istra?ivanja, ne bez razloga.

A kada su već pomenuti Dynaudio zvučnici najbolje od pasivnih kutija ?to sam imao priliku da čujem je sa njihovim komponentama, mali bas-refleks dvosistemci sa nekih 16 cm basom i onim ogromnom visokotoncem (skleroza čini svoje, ne sećam se oznaka jedinica). Takve zvučnike je proizvodio i sam Dynaudio po ceni od vi?e hiljada maraka, ali i Englezi po jo? većoj ceni. Jedan par ima Pink, a jedan par se nalazi u stanu mog drugara i gonjeni parom Brystona rade zaista dobro. On ih koristi za Hi-Fi.
Sava is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules