|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Senior Member
|
![]()
Nisam siguran 100 % u to sto pricam, ali predpostavljam da su to "pametni" upsovi, koji kada ih povezes i preko usb ili rs232 i uz odredjene drajvere na sistemu, javljaju sistemu kada su presli na rad preko baterije, eventualno "napunjenost" baterije itd... Tako da OS zna sam da se shutdownuje kada je baterija vec pri kraju...
Zar nisam u pravu? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Vibrator
|
![]()
bas tako.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
doduse, iskustva sa njihovim powerconditionerom zbilja nemam ali smatram da na toj "sitnici" ne treba stediti. Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
znam da kod nas na tv-u ima par tih "inteligentnih" najveca prednost po meni je sto nakon sto je baterija pri kraju softver sam pokrene shutdown tako da se racunalo mirno ugasi ![]() a ako maticna to podrzava mozes namjestit wake on usb gdje ce UPS onda upalit sistem nakon sto se struja vrati.
![]() |
![]() |
#25 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Uf, ta im je pametna da on sam pokrene shutdown... Sta ce mi shutdown pomoci ako ne stignem sejvat projekt kad struja crkne! Al uzet cu UPS bez obzira na sve. Mozda ne u prvoj rundi nabavke opreme, ali gledat cu da to bude ubrzo.
Sto se tice power conditionera od Phonica, jos uvijek ostajem pri tome. Znam da struja nije sitnica, ali za sada gledam da mi je Phonic vjerovatno dovoljan. Furman ubija kako je dobar, i da sam gitarist drzao bi ga u racku. Zna se kakvi su uvjeti na bini, interferencija od rasvjete i sve. Za to nema alternative nego skupi Furman. Al s druge strane, ako mi elektricar garantira da ce mi izvest struju u studiju najbolje moguce, onda mi je i Phonic dovoljan. Imat cu relativno cistu struju (po pitanju izoblicenja), osiguraci ce blokirati bilo kakve jace naponske skokove, a Phonic ce biti tu da izravna one manje koji prodju kroz sustav. Mislim da bi u ovoj situaciji mogao mozda cak i bez njega, ako mi tip stvarno slozi tako dobro struju kako kaze, ali Phonic kosta toliko malo da dobro dodje. Ma ja se i ne bojim toliko nekih jakih naponskih skokova. U tom kvartu di radimo studio je stabilan napon. Malo podalje je brdo gdje su bolnice Salata i Rebro koje imaju svoje gromobrane pa skupljaju na sebe oluju... Nije to frka. Vise mi je u glavi da mi struja bude cista jer navodno cistoca struje cini razliku kod ponasanja mikrofonskih predpojacala. Nisam to bas imao priliku probati u nekom A/B testu, al vjerujem ljudima koji su u tom poslu dugo.
![]() |
#26 |
Pro Member
|
![]()
Svojevremeno sam imao Furmana ali to nista ne stabilise napon on ima indikator koji ti pokazuje koliki je napon i filtere protiv smetnji iz mreze,ali kod nestanka struje ne pomaze nista(bar taj koji sam imao)E onda mi je Milan Kovinic kada ga je otvorio rekao da je ta sprava najveca prevara koju je video!
Last edited by LACKY; 02-09-2005 at 12:16 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Junior Member
|
![]()
Alesis ima power conditioner....cijena 694,30 kn
http://www.alesis.com/product.php?id=73 Namjeravao sam kupiti Phonica, ali čini mi se da je Alesis bolji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
ova shutdown opcija je vise za okruzja gdje komp radi 24/7 i nema covjeka koji ce pazit na njega (dakle serveri)
![]() |
![]() |
#29 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Yeah! Ovaj alesis mi je otkrice!
Cini se super. Radije njega nego Phonic. Ako ga kod nas prodaju, pretpostavljam da je to verzija za 220 struju. Jer na njihovom sajtu je samo dokumentirana 110 verzija.
- -= - =- = - = - = - = - = - - SHOT http://www.elemental.hr - -= - =- = - = - = - = - = - - Last edited by Shot; 01-09-2005 at 11:58 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
Pa to vam je kao i Furman o kome sam vam govorio(mozda je kvavlitetniji).
To je konditioner koji sprecava ulazak smetnji iz mreze (tranzijentni harmonici koje obicno stvaraju elektro motori kod zapustanja) Ta sprava ustvari sluzi ljudima koji imaju svoje rekove sa hardverom i prikljucuju se na mrezu koje kude(kao muzicari iz benda na svirkama) i sriti im rek od udara iz mreze npr. tiristori od rasvete na velikim koncertima. Tako da uloga u nasim home varijantama je potpuno bezznacajna jer nema bateriju koja ti drzi sistem neko vreme da sigurno uradis izlazak iz sistema! Treba ti UPS |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Windows VISTA 64 bitna verzija: koji softveri rade na tome ? | MrHeavy | Audio Software | 8 | 23-05-2008 05:16 PM |