|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Member
|
![]()
Max, kad sam rekao komplikovan, mislio sam na sledece: nemam potpuni uvid u to sta Pultec radi. Jednostavno, nisam navikao na takvu vrstu EQ. Kod vecine, lepo nacrtas, vidis sta se desava... U principu, sta god da Pultec uradi - dobro uradi. Potpuno se slazemo, vrlo je muzikalan, na to sam i mislio kad sam rekao analogni filing i toplo. Tesko je recima objasniti neke stvari iz audio domena.
Precision EQ sam koristio bas mnogo za mastering, ali ima po meni jednu veliku manu. Posto se ja trudim da veliki deo masteringa uradim u real time, miks mi je najcesce poprilicno nabudzen sto se tice frekventne slike i RMS-a (na masteru su mi uvek PSY Q i Optimaster, neki moj sistem rada). Posle toga kada hocu malo da uposlim Precision EQ, imam klipovanje. Dakle, ne svidja mi se sto nema bar neki saturation, limiter ili vec kako drugi imaju. To znaci da prvo moram da snizavam nivo snimka za onoliko koliko mi Precision EQ ide preko 0, pa da na kraju postavim Sony Inflator ili Precision Limiter, sa dodavanjem gain-a, za otprilike onoliko koliko sam ga skinuo pre Precision EQ. Sa rezultatom nisam bas uvek odusevljen. Hydratone ima svoj saturator, limiter, jebem li ga sta je i mogu da ga stavim na gotov mix, bez stisavanja (ukoliko ne koristim neke drasticne vrednosti). A o zvuku da ne govorim. Kada postavis Precision EQ i Hydratone na iste vrednosti, ovaj drugi zvuci mnogo vece i muzikalnije i analognije i ... bolje brate. od Precision EQ. Sto bih slao Wav-ove kad svi lepo mogu da skinu full-functional demo (beep na svakih x sekundi) i uvere se, ili ne, u sve ovo sto pricam. Sonalksis... pretpostavljam da je dobar, ne koristim ga nesto, jednostavno, pored svih ovih koje sam opisao, jednostavno mi nije potreban. Ma, vrlo cesto ukljucim i obican Pulsarov EQ u 2448 mikseru, cak nekad koristim i Nuendov EQ. Sve moze... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Member
|
![]()
Ma jok Pure, nema to veze sa Pultecom:
HydraTone is a mix-oriented parametric EQ that utilizes state-of-the-art multistage convolution to provide analog EQ flavor with digital precision. HydraTone allows for band-by-band selection of individual EQ algorithms sampled from world-class analog EQs. This unique TriTone Digital concept allows you to use, for example, the color and charm of a 550 on the top and the strength and heft of a 9098 on the bottom. HydraTone currently features four classic sampled models. Additionally, HydraTone provides unique expansion and cut-capable filters, frequency specific phase rotation and correction, a separate output signal-path model and a unique and complex signal warming algorithm called Fire. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
ton magistar
|
![]()
ma pultec, stvarno. dovoljno ga je samo stavit na kanal i odma bolje zvuci. ne treba nista ni dirat. u masteringu mi pultec zna stvrdnut visoke, a precision eq mi je najnjezniji eq koji san cu u zivotu. e, jos kad bi ja iz njega zna izvuc maximum, to bi bilo krasno. 8)
nego, miltone. zasto uvik drzis optimaster i psyq!? zar ti bas svaki mix zahtjeva multiband comp i ekciter (i ono 'sirenje' sa psyq)?! minjas li parametre, ovisno o sourceu ili... ?
![]() |
#26 |
Member
|
![]()
Sandro, optimaster i Psy q su mi na masteru iz prostog razloga sto najveci deo masteringa zelim da cujem jos u toku miksa. Na taj nacin dobjam koherentni miks na celom materijalu. I da, naravno, menjam parametre, uglavnom presete, u zavisnosti od onoga sto radim, ali ne po svakoj pesmi, nego po svakom projektu. A neku klasiku i akusticni jazz ne radim, a u tom slucaju ih ne bih koristio. Psy Q koristim samo ponekad minimalno, da mi osvetle snimak i dodaju malo onog njihovog basa (ala SPL vitalizer). Stereo spread ne koristim, ponekad stavim malo, maksimalno do 16. (Cudi me da ti ne koristis Optimaster, to je ozbiljna sprava...)
Posle ovog tretmana, nema iznenadjenja tipa: otisli mi reverbi, vokal mi je pojeden, dinamika poremecena, odnosi drugaciji, pumpa mi snimak, siste hi-hatovi, i ostalo, ostaje mi na kraju samo korekcija frekventne slike, koju sam radio sa Precision EQ, a sada sa Hydratone, i korekcija nivoa RMS, koju radim sa Inflatorom, ponekad Precision Limiterom. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#28 | |
Banned
|
![]() Quote:
Sta mislite o EQ od Elemental Audia i o Golden EQ ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() obavezno iskljucim soft saturation (uzas). jedina je stvar iz tog TC paketa koju koristim |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Miltone, jesi li ti instalirao pluggo, pre instalacije Tritone Digital EQ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Soft Kompresor i eq | Tazman | Audio Software | 10 | 20-04-2006 12:39 PM |