|
Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
VIP Member
|
![]()
Sumanut.. mozemo mi sad tu puno pisati, ali stvar je u tome da to znanje neces primiti po redu, mozda ces nesto skuziti i pogresno pa ce te to kasnije kociti u napredku. Ima jako puno knjiga koje su pisane jednostavno i sazeto i neces vjerovati u koliko malo stranica ce ti sve biti jasno. Ne moras procitati 10 knjiga da ti sve ovo osnovno (temeljno) bude jasno. Ja bas ovdje imam jednu knjigu koja krece od osnova pa do nekih (ukratko) principa harmonije i jako je lijepo pisana. Ja cu ti rado tu knjigu poslati. U toj knjizi (i drugima) je sve ljepse, urednije i sustavnije ispricano nego sto cemo ti mi ovdje pricati.
![]() Iznenadit ces se koliko ce ti sve biti lako i jednostavno kad malo prolistas i onda vise puta procitas jednu knjigu o muzickoj teoriji. U njoj ne pise drugacijim rijecima od onih koje i mi koristimo. Ako zelis, stvarno nije problem da ti je posaljem. Javi se na moj email sa adresom! Ako mi zelis "uzvratiti" uslugu, mozes onda izvuci (prepisati) iz knjige svoj tutorial sa znanjem koje ti je upravo sada potrebno pa da ga podijelis sa drugima. Sa druge strane. Ako ovdje ima barem 4 osobe koje zele da ovdje zajedno ucimo teoriju, onda ako vas ima, ja (i vjerujem drugi) pisemo. ![]() Prolistat cu neke materijale koji ce vas brze ubaciti u igru i razumijevanje, npr. oni sa Berkleya su odlicni za pop glazbu (sto se harmonije tice)... Jednostavno pisani... i tako. Za sve to je potrebno vrijeme, a ne pisemo nista sto vec nije zapisano! Pa neka vas onda bude vise.... ili saljem.. vi odlucite. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Super Moderator
|
![]()
ima ima, gledas u drugog
![]()
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
eh ... ova elektronika stvarno iskvari choveka
![]()
![]() |
#24 |
Member
|
![]()
Evo ja se prijavljujem kao treci nepoznavalac - toga.
![]()
![]() |
#25 |
Super Moderator
|
![]()
Ostatak price je prebacen u off topic
![]()
![]() |
#26 | |
Member
|
![]() Quote:
hahahahahahah, ti si izgleda pratio raspravu "tamo"! Ej, znash zasto sam ja protiv ovoga? Ako u npr. A duru kazesh da imash ton Db svako ko imalo poznaje teoriju muzike ce da ti se nasmije, jer taj ton u teoriji muzike ne postoji u A duru, moze samo biti C#. Znachi u samom startu treba ispravljati dok se mozak ne navikne na pravi nachin razmishljanja sto se tiche tonova. U pocetku to ide teshko, ali kako vrijeme prolazi lakshe i lakshe, da bi na kraju postalo normalno. Druga stvar je i ta, da ako svirash sa violinistom npr. ili s nekim ko svira duvachi instrument, pogotovo neki od orjentalnih duvachih instrumenta, ako mu kazes ton Db da svira, a nalazite se u A duru, taj Db nece biti iste visine kao i tvoj C#, te ce zvuchati falsh. Ton Db i ton C# iako teoretski se nalaze na istom mjestu, zvuche prilichno razlicito (treba imati dobar sluh da se primijeti) kada se sviraju na zichanim instrumentima bez pragova i na duvachim.
![]() |
![]() |
#27 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#28 |
Junior Member
|
![]()
naucis intervale, utvrdis gradju durske lestvice, zaredjas po kvintnom krugu lestvice sa povisilicama i njihove paralele, lestvice sa snizilicama i njihove paralele, usput naucis trozvuke preko njihovih kadenci, zaviris u septakorde i njihovu mnogostranost i nema zime.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Member
|
![]()
Ej, SumAnuT!
U koji inst. sviras? Mislim.....osim klavira (klavijatura, chembala, rhodes-a, hammond-a, crkvennih orgulja itd....... )? Last edited by Patalo; 02-07-2005 at 04:46 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
Ovo bi trebala da bude provokacija?
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|