|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | ||
ton magistar
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |||
Administrator
|
![]() Quote:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
VIP Member
|
![]()
Pa doista,sve je radilo besprekorno(licno sam bio skeptik za AMD ali
me je Mihajlo ovom mashinom uverio u suprotno).Racunar je OC i stabilan je neverovatno uz cinjenicu da sve moguce VST plugove koji su izasli imam instalirane u jednom sistemu. Snimao sam do 12 kanala istovremeno uz koriscenje Pulsarovih Gate-ova, Kompresora i nikad nije bilo problema. Do nedavno nisam obimnije koristio pulsarove efekte,dok sada koristim najvise njih (Vinco,SPL Transiend Designer,Masterverb....) i tek sad su krenuli problemi.Planiram da uzmem ova dva Timeworksova reverba a-100,p-100 a mozda i UAD-a pa moram da resim taj problem. Od nedavno sam primetio i uzasno usporenje rada diskova.Mihajlo,jel moguce da na to utice onaj 'strip size' koji si menjao ili je jednostavno to do fragmentacije jer su mi diskovi skoro puni? 'Ajde cucemo se u toku sledece nedelje,ovih dana imam snimanja tako da nisam u mogucnosti da experimentisem.Javicu ti se . |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Super Moderator
|
![]()
I ja sam, mogu slobodno reci, postao besmrtan sa ovom masinom
![]() Vec radim na njoj skoro godinu dana i apsolutno mi radi sve, pa cak Emu1820 sa SATA + 24 casovni online helping ![]() poz
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
Na zalost, u vrlo zahtevnim projektima, i meni se javljaju kojekakve recenice o preopterecenju. Ja imam 2 Pulsara2 i Lunu, tako da nafuram dosta toga, ali najvece probleme mi pravi p100. Bez obzira da li mi je dsp metar na pola, cesto mi izbaci poruku, ali uz mogucnost optimizacije projekta, pa se desava da optimizacija resi problem. Inace, konfiguracija sekvencer masine mi je Asus P4C Deluxe, P4 na 3GHz (oc 3.2), 2 GB memorije, 2 serial ATA i dva IDE diska, itd... i bilo je dosta zezanja dok je nisam namestio da sljaka bez problema. A moje iskustvo (veoma dugo) sa Creamwerom je da ipak nije tako osetljiv na IRQ sharing. Ja na primer, pored navedenih kartica, u istoj masini imam i UAD i TC Powercore, instaliran XP u APIC modu, sherovanja koliko volis, ali sve radi besprekorno, uz uslov da se instalira XP sa iskljucenim HT u biosu. Ocigledno da p100 jos uvek nije optimizovan kako treba. Zeljno ocekujem neki update.
Uzgred, ima li neko da mi objasni sustinsku razliku izmedju Asio 1 i Asio 2 standarda, u kontekstu samog zvuka. Ako tu razlike nema, ima li svrhe koristiti ASIO2, koji je kod mene u default projektu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Super Moderator
|
![]()
ASIO 2=0 latencija, zvuk je isti.
![]() |
#27 |
Mason
|
![]()
ASIO 2 nema veze sa manjom latencijom ili zvukom. Ima veze sa direct monitoringom. Ako ti ne treba direct monitoring, ne treba ti ni ASIO2...
![]() |
#28 |
Super Moderator
|
![]()
u daaa zeznuo sam se, sorry
![]() |
#29 |
Member
|
![]()
Hvala Idekius.