Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-04-2005, 11:36 PM   #1
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Ne kapiram pore?enje izme?u gitaristi?kog podforuma i elektro podforuma. Ovo prvo je instrument, koji mo?e biti primenjen na razli?ite na?ine i u razli?itim ?anrovima (pa i u elektronici), a elektronika je samo jedan stil muzike. Na mnogo drugih foruma kao ?to je rumski postoje odvojene sobe vezano za neke instrumente, a mnogo re?e vezano za stil muzike. Onda bi se moglo i?i u besraj pa re?i da treba podeliti elektro pod forum u nove elektropodpodforume "Elektronska produkcija" ili "Elektronski instrumenti i oprema". Produkcija je produkcija, a odvojene sobe za instrumente se otvaraju obi?no da se ne bi smaralo po ostalim podforumima.
Tako?e mislim da bi podforumi vezani za vrstu muzike vodili u neku vrstu getoiziranja i cepanja jednih istih tema na tu istu temu na elektronici i tu istu temu uop?teno. Na primer, tema o masteringu bi onda postojala zasebno gde ve? jeste, a postojao bi odvojeno elektro mastering kao tema, itd.
Mislim da bi mo?da imalo smisla otvoriti podforume vezano za Gitaru i Bas (mo?e i kao jedan podforum), klavijature kao drugi, i jo? jedan tre?i za ostale instrumente, bar dok se ne pojave bubnjari ili saksofonisti u velikim koli?inama, ali ka?em mo?da, nema ovde ba? toliko ?lanova ili postoje?ih tema o instrumentima. Ili da se jednostavno razdvoji "Instrumenti i Studijska oprema" na dva zasebna podforuma, to bi isto radilo posao.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2005, 05:25 AM   #2
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Ne kapiram pore?enje izme?u gitaristi?kog podforuma i elektro podforuma.
Elektro podforum bi trebao da se zove ustvari "Synthesized Sounds", jer je synth ustvari osnovna alatka svih elektro zanrova, ali ne kao podforum "instrumenti i st. oprema" -> "klavijature". Ne, nego bash sintetizovani zvuci
Old 11-04-2005, 09:11 AM   #3
nESbo
Member

nESbo's Avatar

Razlika u produkciji izmedju elektronske i "zive" muzike je ipak ogromna. Iako se bavim iskljucivo elektronikom, i sa foruma "hvatam beleske" vezane za elektroniku, volim usput da pogledam kako se ljudi snalaze i sa gitarom, klavirom, mikrofonom, harmonikom i sl. Kapiram da kad bi ubacili poseban forum za elektronsku muziku mnogi bi se tu izolovali, cak stavise nisam siguran i za sebe.

Ipak mislim da koja god tema (ili pitanje) nam padne na pamet vec ima dovoljno foruma u koji moze to da se smesti.

Ali ponekad mi se desi da ako ne svratim na forum u roku od dva-tri dana propustim neku vaznu temu jer se iznad nje nalazi jos X onih koje za koje nisam zainteresovan. Guzva postaje sve veca, teme se gomilaju velikom brzinom. Forum bi, po mom misljenju, slobodno mogao biti malo kompleksniji i sa vise grana. Jer, moram priznati, guzva je pomalo pocela da gusi onu prijatnu atmosferu foruma.

Old 11-04-2005, 11:09 AM   #4
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ne slazem se sa Dusanom.

Zbog toga sam i pokrenuo inicijativu da se malo vise pise o samim muzickim instrumentima. Ako se npr. gitaristi ili bassisti odvoje u svoju sobu, onda mi dobrim delom ostajemo uskraceni za neke nama korisne informacije. Mene ,iako sam klavijaturista, uopste ne smaraju price da li je bolji Barolini ili EMG.......................Naravno, ne bi nama bio zabranjen pristup tamo, ali nije to to.

SVE JE TO MUZIKA

...i sve to treba upijati, nikad se ne zna kad ce nam koja informacija zatrebati( npr. ja sam se cak poceo raspitivati i za gramofone ,kako ,sta... -znam da je to svetogrdje, ali posao je posao 8) )
OFF is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2005, 12:09 PM   #5
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

slazem se da bi se pravljenjem podforuma pamet rasula.. mislim da je ipak bolje da sve ostane kako jeste kako bi smo mogli razmenjivati iskustva sa sto vecim brojem ljudi.. dve glave su pametnije od jedne..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2005, 03:35 PM   #6
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by lesha
slazem se da bi se pravljenjem podforuma pamet rasula.. mislim da je ipak bolje da sve ostane kako jeste kako bi smo mogli razmenjivati iskustva sa sto vecim brojem ljudi.. dve glave su pametnije od jedne..
potpisujem

i vidim da imam slicnosti sa mnogima.

kad bi se elektronicari izdvojili u svoj podforum ja takodjer tu ne bih puno zalazio....a ovako procitam dvije tri i o toj muzici i produkciji iste...ko zna kada ce da zatreba
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2005, 05:34 PM   #7
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Quote:
slazem se da bi se pravljenjem podforuma pamet rasula..
to se ne zove rasulo, vec sistematizacija znanja
Old 11-04-2005, 05:41 PM   #8
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by ProkDu
Quote:
slazem se da bi se pravljenjem podforuma pamet rasula..
to se ne zove rasulo, vec sistematizacija znanja
ili mozda "jooooj, vidi koliko boardova - ko ce to sve pratit. ajd bok"
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2005, 08:25 PM   #9
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Slazem se i nema potrebe za daljim nagomilavanjem postova ovde, neka ostane kako i jeste
Old 12-04-2005, 05:26 AM   #10
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

mislim da se bez potrebe plasite da ce nastati "klanovi" , ali ako tako zelite so be it.
Fine with me

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules