Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-05-2007, 08:30 AM   #21
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Default Re: Mackie HR 824

Stara je tema ali ipak..... dvojica prijatelja koji ozbiljno rade posao u svojim studijima koji su vi?e nego dobro tretirani i solidnih dimenzija (re?ije) su godinama radili na hr824 i jedan i drugi su dobivali odlične rezultate po mom mi?ljenju... jedan od njih je zamjenio mackie za dynaudio bm 15a i ka?e mi da se preporodio i
da mu u prosjeku treba skoro pa duplo manje vremena za mix a drugi je kupio pmc TB2S i otprilike djeli isto mi?ljenje.

Meni se osobno mackie u par navrata u različitim situacijama nije dopao i mogu reči da to nije monitor za mene ali da se sa njim mogu dobiti vrhunski rezultati je isto tako nepobitna činjenica.
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2007, 02:52 AM   #22
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by mandrak View Post
Stara je tema ali ipak..... dvojica prijatelja koji ozbiljno rade posao u svojim studijima koji su vi?e nego dobro tretirani i solidnih dimenzija (re?ije) su godinama radili na hr824 i jedan i drugi su dobivali odlične rezultate po mom mi?ljenju... jedan od njih je zamjenio mackie za dynaudio bm 15a i ka?e mi da se preporodio i
da mu u prosjeku treba skoro pa duplo manje vremena za mix a drugi je kupio pmc TB2S i otprilike djeli isto mi?ljenje.

Meni se osobno mackie u par navrata u različitim situacijama nije dopao i mogu reči da to nije monitor za mene ali da se sa njim mogu dobiti vrhunski rezultati je isto tako nepobitna činjenica.
upravo o tome i pricam.. na bm15 sve zvuci lepse.. a ti nisi rekao dal ti njegovi mixevi i dalje zvuce toliko dobro, da li se njegov rezultat "preporodio".. ja ne dovodim u pitanje da je bm15 dobar zvucnik, samo mi se cini da ne opravdava razliku u ceni (mislim na aktivnu verziju, pasivnu bih rado kupio sebi).
A o bilo cemu sto je napravila firma PMC ne mogu da diskutujem, nisam objektivan
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2007, 09:24 AM   #23
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
upravo o tome i pricam.. na bm15 sve zvuci lepse.. a ti nisi rekao dal ti njegovi mixevi i dalje zvuce toliko dobro, da li se njegov rezultat "preporodio".. ja ne dovodim u pitanje da je bm15 dobar zvucnik, samo mi se cini da ne opravdava razliku u ceni (mislim na aktivnu verziju, pasivnu bih rado kupio sebi).
A o bilo cemu sto je napravila firma PMC ne mogu da diskutujem, nisam objektivan
Da li bm 15a u odnosu na druge monitore u klasi zvuči ljep?e ili ne... je u velikoj mjeri stvar ukusa i uha u svakog ratnika.... nisam primjetio da mu miksevi na dynaudio zvuče lo?ije nego na mackie ali sam primjetio da ima vi?e detalja u miksu koje mo?e bolje iskontrolirati i koji se u slici jasnije čuju.

Moram reci da apsolutno i ni u kom slučaju ne propagiram niti jednu marku monitora pa tako ni dynaudio a pogotovo ne PMC i ne bih htio da se pogre?no shvati ovo ?to pi?em jer ono ?to je bitno da su određene vrste monitora samo alati da bi se do?lo do krajnjeg cilja tj. da ono ?to se iz nekih osnovnih ideja preko uvje?bavanja i snimanja-aran?iranja i miksa a nerjetko i samog masteringa zaokru?i u cjelinu koju popularno zovemo pjesmom koja poslije te studijske faze tra?i svoje mjesto kod potencijalnih slu?atelja preko radija, tv, inteneta itd.

U krajnjoj liniji ljudima koji provedu mnogo vremena u ateljeima, studijima... koji zadovoljavaju neke standarde u akustičkom i m2 smislu i obzirom na karaksteristike monitora mora biti va?no da im monitori daju ?to realniju (precizniju) sliku onoga ?to se de?ava u ?to ?irem frekventnom opsegu i da te iste monitore mogu bez vecih zamora slu?nih organa podnosit ?to dulje vrijeme
tj. da u kracem vremenu postignu ?to bolje zvucne rezultate.

Idealne su varijante sa 2-3 para različtih preslu?anja ali sraz između ?elja i mogucnosti nas uvjek prisiljava na kompromise i to ne samo po pitanju monitora.

A da meni osobno dynaudio za razliku od mackie vi?e pa?e to je moj subjektivan stav i moj osobni ukus i isto tako smatram da je hr824 monitor na kojem se dokazano mogu dobiti odlični rezultati i ne bih imao ni?ta protiv ni PMC-a
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2007, 11:38 AM   #24
d3houseworks
Member

Hvala vam puno-znam da je stara tema ali ću ja tek sada (nakon 7 godina studiovanja imati priliku kupiti novi sistem glavnih zvučnika. Za početak sam zamijenio stare NS10 Tannoyima Reveal (još se navikavam na njih...) jer sam skužio da NS 10 gura vokale van i nema ništa ispod 300 hz (barem sam takav dojam dobio) a kombinacija Alesisa m2 i NS10 je bila čudna jer su ta 2 para zvučnika "govorili" sasvim oprečne stvari...........

Po cijeni su isti BM15 pasivni (imam već pojačalo za njih-yamaha P3200) i Mackie HR 824. - cca 1400 €...., a budući da to nije baš mali novac, svaki vaš input će biti od koristi.
d3houseworks is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2007, 05:50 PM   #25
alpha
Junior Member

Radio sam na HR824 oko 5 godina i najvaznije sto sam kod njih skontao je da sve "oprastaju": jaku kompresiju, puno reverba, ekstremnu ekvilizaciju, sve kod njih prolazi. Cuje se promena, ali nije strasno, i dalje pristojno zvuci. Tj. na njima skoro sve dobro zvuci.
Drugi problem, koji verovatno proizilazi iz prvog, je da mi se cesto desavalo kad odnesem miks nekde drugo, ne da ne zvuci isto, nego ni priblizno. Potpuno se izgubi karakter miksa.
Moj savet je da ipak probas neke druge monitore. HR824 mogu na prvi pogled zavesti svojim lepim zvukom ali on, nazalost, izgleda da nema puno veze sa istinom.
alpha is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2007, 12:10 AM   #26
d3houseworks
Member

Auuuuu! Puno ti hvala na ovome, e to što opisuješ, to je najopasnije što se nekome tko miksa bilo kakve materijale može desiti. Mislim da sam ipak prema Dynaudio BM15.... Čuo sam već sa raznih strana i dobre ali i loše dojmove oko 824......Ovih loših ima i previše za investiciju od 1500€.....
d3houseworks is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2007, 10:44 AM   #27
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

pogledaj i varijantu tannoy precision 8D

oko 1200 eur par
Old 21-05-2007, 01:30 PM   #28
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by d3houseworks View Post
Hvala vam puno-znam da je stara tema ali ću ja tek sada (nakon 7 godina studiovanja imati priliku kupiti novi sistem glavnih zvučnika. Za početak sam zamijenio stare NS10 Tannoyima Reveal (jo? se navikavam na njih...) jer sam sku?io da NS 10 gura vokale van i nema ni?ta ispod 300 hz (barem sam takav dojam dobio) a kombinacija Alesisa m2 i NS10 je bila čudna jer su ta 2 para zvučnika "govorili" sasvim oprečne stvari...........

.
lud :o
Old 21-05-2007, 01:34 PM   #29
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

i oopet, nisam nikad rekao da su mackiji hr serija najbolji na svetu vec da se za te pare ne moze kupiti nista aktivno a da pruza toliko koliko oni pruzaju. A prilicno su povoljni.
I da se na njima moze uraditi odlican posao, mnogi su vec dokazali.
toliko
Old 21-05-2007, 04:48 PM   #30
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by alpha View Post
Radio sam na HR824 oko 5 godina i najvaznije sto sam kod njih skontao je da sve "oprastaju": jaku kompresiju, puno reverba, ekstremnu ekvilizaciju, sve kod njih prolazi. Cuje se promena, ali nije strasno, i dalje pristojno zvuci. Tj. na njima skoro sve dobro zvuci.
Drugi problem, koji verovatno proizilazi iz prvog, je da mi se cesto desavalo kad odnesem miks nekde drugo, ne da ne zvuci isto, nego ni priblizno. Potpuno se izgubi karakter miksa.
Moj savet je da ipak probas neke druge monitore. HR824 mogu na prvi pogled zavesti svojim lepim zvukom ali on, nazalost, izgleda da nema puno veze sa istinom.

.... budalastina ....... ( izvini na izrazu ) ....... to je monitor od 7 pari koje sam uporedjivao koji najmanje oprasta , zato sam ga i uzeo ...... veruj da Dyn si daleko vise oprastaju , ako o tome pricamo .... zato i lepse zvuce .... sto je lepo za slusanje muzike ...... ali manje za rad IMO .....

Pleeze ...... kad dajes ovakve konstatacije , potrudi se da budu realne .....

Pozdrav

Last edited by Max; 21-05-2007 at 04:52 PM.
Max is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules