|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Member
|
![]()
Jeee! Da ne verujes! Devojka mi se zove Ana, to je ta ista i da mi te je spomenula pre 2 godine verovatno bi se vec skontali i ja bih imao par albuma iza sebe!
![]() Cujemo se ovih dana! Kao sto vidis i ja sam u ovo vreme i dalje budan! Sta da radim kad preko dana imam ukupno 2 sata za sebe! Mrak! Znas ono iz Drakule: "Listen, the children of the night, what beautiful music they make!" To smo mi , izgleda! Pozdrav!
![]() |
#22 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
He hej! Ovo mi je 600-ta poruka. Ma kako samo puno pricam. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() dylanova publika se, u jednoj njegovoj fazi (kad se elektrizira), toliko bila okrenula protiv njega da su dolazili na koncerte da mu se mogu rugat i gadjat ga jajima i pamidorima. jebate, mos zamislit tu 'kritiku'?! netko drugi na njegovemu mistu bi ispali na zivce i posa sadit kupus, ali on je bi tvrdoglav... mislin, danas nije potrebno govorit ko je bob dylan i koliki je ima utjecaj na popularnu muziku. 8) ali ja govorin opcenito. prijatej ti NIKAD nece dat ne-dobronamjernu kritiku a za namjere drugih me boli %! zato za SVE kritike pokusavan 'ego gain' okrenut na najmanje moguce i percipirat ih glavon. naravno da se sa mnogima kritikama necu slozit ali kriticarima necu zatvorit vrata, pa ni onima 'nekompetentnima'. dapace, ja volin citat kritike. sto vise primjedbi, to mi je kritika draza... a moze bit da san ja mazohista :oops: ![]() kamo srice da smo dezutilo i ja prije 5 godina imali rumski i ovoliko prijateja spremnih dat kritiku (bez diplomacije i ustezanja), prva ploca bi nan sigurno puno bolje zvucala. :roll: @oggy & defragment: preproslo lito san uspostavi jednu... hm... tijesnu vezu sa zrenjaninon i ako 'tijesna veza' potraje, eto i van i mene vrlo skoro u vizitu. ![]() bdv: oggy, mene nisi uspi iznervirat. dapace, vrlo si mi sinpatican od prvega posta. 8)
![]() |
![]() |
#24 |
Member
|
![]()
Dodji, brate, Zrenjanin je idealan za stvaranje muzike jer je cesto toliko teskoban da coveku dodje da se zatvori u svoj home studio i da odluta! Doduse vecina ljudi se i u Londonu tako oseca, sto je svojevrstan paradox!
Samo bih jos nesto da dodam na temu produkcije! Ono sto sam skontao vremenom i u sta sam snazno ubedjen a sto su mi potvrdili par producenata je da se u zamci produkcije neki ljudi toliko izgube da zaborave da ljudi koji slusaju muziku minimum obracaju paznju na detalje oko kojih se mesecima kolju ljudi u studijima! Zbog toga se desava da ljudima stoje songovi etiketirani kao WORK IN PROGRES i po godinu dana! Sve im nesto ne stima, ujutru im zvuci drugacije nego uvece i tako redom! Neki ni ne mogu da prihvate cinjenicu da ne moze bolje nego sto jeste, pa nesvesno prolongiraju trenutak kad ce reci: To je to ovo je moje duse delo, nesavrseno je kao sto sam i ja nesavrsen! A ono sto ljudi zele od muzike je da ih potpuno ispuni i tu i tamo udari u glavu i u srce i da zaborave da ih ponekad ubijaju misli da su sami ili nevoljeni ili neshvaceni! Ja samo npr zelim da svima bude bolje i da se universal sadness ne shvati tako crno vec da probudi ono najbolje i najplemenitijeu svakom od nas! Iz jedne druge price, znam jednog lika koji je u studiju naduvan non-stop! I sta se desava: kasno uvece sve mu zvuci strava! Kad ustane popodne narednog dana pita se sta je ovo, ko je petljao po knobovima dok je on spavao i krece od pocetka! Do kasno u noc je opet high i sve mu opet zvuci bozanstveno i narednog dana sve opet krece ispocetka! ![]()
![]() |
#25 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#26 |
Member
|
![]()
For real!
![]() |
#27 | ||
ton magistar
|
![]() Quote:
paradox je da se sve svodi na uho iako je ono najnesavrsenije u cilemu procesu. uho se umori nakon 15 minuti, a kamoli ne nakon cilega dan izivjavanja po mixeru. zato se uglavnom uvecer postavi neki grubi mix, a ujetro se smixa u fino. bdv: znate, kad ste bili na nekoj zivoj svirci da vam treba 2 dana da se uho vrati u normalu, da mozete normano radit!? a te price o produkciji... hm, uvik se treba posvetit svakemu detalju. u pravilu 95% posla (kolicinski) uzme 10% vrimena, a 5% (detalji) 90% vrimena. i meni ponekad idu na zivce price o hercima, ali kad recen 'produkcija' mislin na cili proces od ulaska u studijo pa do kraja... znaci tu se racuna i aranzman i izvedba i sve zivo - produkcija ko kreacija. mnogi vrhunski izvodjaci su znali previdit ili podcjenit neki korak u procesu (recimo mastering) pa su se zbog toga pokajali. cuveni beatlesi su posli snimit sami (bez george martina) album 'let it be', pa, kad su vidili sto su ucinili, bilo ih je sram izdat ga. postoje vrhunski muzicari, kompozitori, dirigenti, vodje orkestara i sl. koji sve znaju i sve cuju, pa opet kad snimaju imaju producenta. @defragment: tebi je ona stvar, sto si je zakaci, vrhunska. zato nadji pravega producenta, koji ce se ukrcat u tvoj film i pogledat na stvar iz svoje perspektive. ne boj se, pravi producent ti nece punit glavu pricama o hercima i decibelima. ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
Pogledaj samo koliki slikari, pjesnici itd... nisu uzivali svoj uspijeh tijekom svojih zivota (vec nakon njega)?!!! A zasto? Radi kriticara koji masi namece odreden nacin razmisljanja, prihvacanja itd. Je li to fer? Stvar percepcije? Nije li to tuzno? Jedna je stvar izvuci dobrobit iz svega dobrog ili loseg, a druga je stvar smatrati lose stvari dobrim. Kuzis razliku? U percepciji. ![]() A takoder je razlika dobiti kritiku za nesto sto radis za druge ili u sto se ne dajes potpuno ili za nesto sto si u potpunosti "ti". |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
![]()
Znaci, Sandro dolazi u goste! Pa Zrenjanin nije bas top mesto za odmor,ali ako si ti vec uspostavio tu "tesnu" vezu i mi se jos malo potrudimo oko svega, nece biti lose
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Bas ste se raspisali...svaka cast
![]() Evo kako ja "funkcionisem"... mozda ce nekome i koristiti... Na prvom mestu mi je bitna sama pesma.Ako je pesma dobra mozes uzeti gitaru u ruke i da to postane hit...Yesterday se moze pevati i a capella i opet je ludilo,ali takvih je pesama malo.Takodje ne zapostavljam produkciju ali je nikako ne stavljam ispred pesme...Produkcija je totalna prica za sebe,ali svako ko bi zeleo da se bavi muzikom na ovaj ili onaj nacin mora razumeti sve delove koji je cine,mora biti svestran.Znaci ne priznajem muzicara koji kaze npr."ja slusam samo stranu muziku" ili kaze "ja produciram samo pop" ili "ja sviram samo rock" ili "sciram samo klasiku",stavise,mislim da bi svaki pravi muzicar trebao biti instrumentalista.Ja ponekad odslusam i pesmu koja mi se ne svidja zbog recimo deonice basa,i to po nekoliko puta...Hocu da kazem da covek koga interesuje muzika ne sme sam sebi da postavlja granice.Muzika je sirok pojam,pa bi i svaki muzicar morao da ima odredjenu sirinu... Jos nesto sto znam je to da su svi muzicari,redom,sujetni do bola...cak i kada traze kritiku od tebe ocekuju da ih hvalis ![]() I nikada,nikada ne trazim od prijatelja i meni bliskih ljudi da komentarisu moju pesmu,iz jednostavnog razloga,a to je sto nikako ne mogu biti realni,i u pozitivnom i u negativnom smislu.Kada me zanima kakva je pesma kao pesma,pitam moju sestru i njoj najvise verujem.Ona je pripadnik "mase" i pojma nema o herzcima i tim stvarima...A kada je prica o herzima u pitanju onda slusam sve,najvise one koji znaju vise od mene,ali teram po svom.Ja obicno celu pesmu imam u glavi,ukljucujuci i reverb ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ovde guster, dzombe pomagajte!!!! | servent | Computer Hardware | 1 | 05-03-2007 02:37 PM |
Ljudi nesto meni ovde ne stima | Steka | Audio Produkcija - Tehnike | 5 | 14-11-2005 09:56 PM |
Da li ovde spadaju pitanja i za bas gitaru? | Gianfranco | Gitarska Produkcija | 44 | 10-11-2005 09:26 PM |
Defragment: Tri nove stvari na ...! | Defragment | Promocija radova | 17 | 17-12-2004 04:36 PM |
Defragment | puRe | Promocija radova | 6 | 17-12-2004 02:43 AM |