Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-04-2006, 12:12 PM   #221
schatzi
Junior Member

Default Re: Pokazi svoju konfiguraciju

apple g4 dual 867 mhz
1gb ram
160gb, 120gb, 60gb 7200rpm diskovi
rme digi9652
2x rme adi8 pro konverteri
logicpro 7

athlon xp2000
1gb ram
2x 80gb 7200rpm diskovi
yamaha dsp factory
cubase sx3

otkad sam presao na apple kompjutere sa logicom mnogo sam sretniji
a zena mi kaze da je bolje jebem!
Old 15-04-2006, 12:25 PM   #222
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by schatzi

otkad sam presao na apple kompjutere sa logicom mnogo sam sretniji
a zena mi kaze da je bolje jebem!
Tvoja zena je onda totalno neupucena, a ti... dobro dosao na forum
Old 15-04-2006, 07:56 PM   #223
Knez
Junior Member

abit ai7
p4 prescott 2,8 klokan na 3,5
coolermaster hyper 6
2x512mb ddr ram 500Mhz goodram
60gb ibm hdd 7200rpm
leadtek nvidia Gforce 6800xt
emu 1212m
Knez is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2006, 06:59 AM   #224
Adi
Member

Adi's Avatar

Intel 4 3.0GHZ MSI 875,
KinngMax 1GB Dual DDR 400
HD 200GB
HD 80GB
HD Western Digital 10.000 74GB
GRafika Leadtek GF 6600 GT
E-MU 1820m
Old 08-07-2006, 12:49 PM   #225
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

P4, 3.0 GHz, Hyper Thread
2 X 512 Mb SDRAM
ATI Sapphire Radeon 9200 Atlantis
2 X 17'' Samsung SM793 DF
HDD 80 WD (radni disk) +Maxtor 40 (system & software) + WD 20 Gb (pagefile, swap)
Matichna "no name" (via apollo pt8000 chipset - 64 bit support)
Creamware Scope 4.0
Alesis MK2
Behringer BCF 2000
Roland XP 10

ps: prije Intela sam imao 3 AMD-a (duron 800, athlon 1600 i XP 2600) i frustriran komplikacijama odluchio sam se za Intel HT procesor. Nakon pazhljive instalacije i malo standardnog DAW tweekanja XP-a stroj radi fantastichno. CPU nikad ne ide preko 50%. Intel je ispao najbolje ulozhen novac ikad! Mozhda netko s poznavanjem OC-a i voljom da istestira milion kombinacija mozhe dobit jednake rezultate i na AMD-u, ali za smrtnike koi zhele plug&play bez nepotrebnih komplikacija to nishta ne znachi.

pps: kad sam kupovao Intel bio je to u stvari posljednji pokushaj da radim muziku na PC-u. Sljedechi stroj koi kupim definitivno che bit Mac. Radio sam grafiku na Macovima 10 godina i da nisu toliko skupi ne bih imao doma PC ni za surfanje internetom a kamo li za nekakav ozbiljan posao.

Last edited by SHIVA; 09-07-2006 at 12:09 AM.
SHIVA is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2006, 03:15 PM   #226
Max
Pro Member

Zasto uvek ljudi imaju potrebu da svoje misljenje naturaju drugima ...... da mnogo ces bolje da surfujes netom sa Mac om .... ..... Ziveo

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2006, 04:38 PM   #227
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by SHIVA
P4, 3.0 GHz, Dual Core, Hyper Thread
2 X 512 Mb SDRAM
ATI Sapphire Radeon 9200 Atlantis
2 X 17'' Samsung SM793 DF
HDD 80 WD (radni disk) +Maxtor 40 (system & software) + WD 20 Gb (pagefile, swap)
Matichna "no name" (via apollo pt8000 chipset - 64 bit support)
Creamware Scope 4.0
Alesis MK2
Behringer BCF 2000
Roland XP 10

ps: prije Intela sam imao 3 AMD-a (duron 800, athlon 1600 i XP 2600) i frustriran komplikacijama odluchio sam se za Intel HT procesor. Nakon pazhljive instalacije i malo standardnog DAW tweekanja XP-a stroj radi fantastichno. CPU nikad ne ide preko 50%. Intel je ispao najbolje ulozhen novac ikad! Mozhda netko s poznavanjem OC-a i voljom da istestira milion kombinacija mozhe dobit jednake rezultate i na AMD-u, ali za smrtnike koi zhele plug&play bez nepotrebnih komplikacija to nishta ne znachi.

pps: kad sam kupovao Intel bio je to u stvari posljednji pokushaj da radim muziku na PC-u. Sljedechi stroj koi kupim definitivno che bit Mac. Radio sam grafiku na Macovima 10 godina i da nisu toliko skupi ne bih imao doma PC ni za surfanje internetom a kamo li za nekakav ozbiljan posao.
Ne kapiram bas kako li to meni rade nekoliko generacija AMD-a bez ikakvih problema... Trenutno mashina sa AMD-om schljaka bez problema sa dve Lune i UAD-1 i nisu potrabna nikakva OC-ovanja da bi radio *jednako dobro kao Intel*... Dakle, bice da si probleme pravio sam sebi... tesko da su bile krive AMD mashine...

50 % CPU opterecenja maximum???? Sa kojim plugovima i koliko njih istovremeno???
Old 08-07-2006, 06:15 PM   #228
diviner
Administrator

diviner's Avatar

E pa Shiva, stvarno nepotrebno pametujes . Uz sve ovo sto si dosad mogao procitati na forumu, i moje sugestije da ti zapravo nemas dualcore procesor (jer dualcore nije isto sto i hyperthreading (iako se na slican nacin reprezentuju u device manager-u, kao dva procesora), ti i dalje kuckas po svome .

Dualcore procesori su Pentium D procesori (805, 820, 830, 920, 930, 940 itd) i ne mogu raditi na noname plocama starijih cipseta osim ako im cipset nije prilagodjen za dualcore procesore. Takodje, odaje te i graficka karta (9200) posto je ona zasigurno AGP, a AGP ploce sa DDR podrskom mahom uopste ne podrzavaju dualcore procesore (sto jos jedan u nizu pokazatelja da nemas dualcore), osim nekih ASUS ploca sa Intel 865P cipsetom. Eto, ne znam sta jos da ti pisem kako bih te ubjedio da ti ustvari nemas dualcore, vec najobicniji intel-ov procesor .

Poz

diviner is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2006, 12:08 AM   #229
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Shvatio sam ja tebe sasvim dobro i prvi put i napisao ti da ne znam tochan naziv ali sam ti napisao cjenu i josh neke detalje. Iskreno nisam primjetio da li si odgovorio ili ne, vjerojatno zato shto meni terminologija i nie tako bitna. Bitno mi je da stroj radi a je li to samo "virtualni" dual core ili pravi... to me manje jebe.

Svejedno, oznake i imena postoje radi laksheg razumijevanja pa je njihova pogreshna upotreba upravo suprotnog efekta i to treba izbjech. Dakle sorry na pogreshci.... nie dual core nego obichan Intel HT.
Old 09-07-2006, 12:33 AM   #230
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
Dakle, bice da si probleme pravio sam sebi... tesko da su bile krive AMD mashine...
Nie iskljucheno. Mozhda samo nisam imao sreche sa 3 AMD-a ili me ovaj Intel posrao super srechom.

Quote:
Originally Posted by idekius
50 % CPU opterecenja maximum???? Sa kojim plugovima i koliko njih istovremeno???
Maximalno 50% da. Koliko sam shvatio u tome i jest fora sa HT-om, ali ovdje ima struchnjaka koi che to svakako bolje znat. U glavnom rezultat je da CPU ne ide preko 50% nikako.

konkretno:

VST: Micro Tonic / Inserti: PSP Mix Treble, R-Verb + rutan na grupu sa DC Vokoderom kao modulator
VST: Micro Tonic (drugi) / Inserti: C4, Q10
VST Vanguard / Inserti: PSP VW, True Verb + rutan na DC Vokoder grupu kao carrier
VST MiniMonsta / Inserti: True Verb
Master Ch: Voxengo SPAN, PSP VWarmer

Josh uvijek sve svira glatko ali prebacivanje patcheva na Minimonsteru izaziva pucketanja kad patch ima unison sa 4 ili vishe voice-eva ili opaku VCF-VCA modulaciju. Unison sa 8 voice-eva i modulacijom vishe ne svira glatko.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules