Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 07-08-2008, 12:34 PM   #211
Boki_R
Member

Boki_R's Avatar

Default Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Intermeco (sa 18-e strane)
U redu "inter...", ali, sto jadnu dzumaricu vezaste interlegs? pa jos crvenom trakom.

Boki_R is offline  
Old 07-08-2008, 02:27 PM   #212
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post

i stvarno mislim da je neozbiljno nekoga nazvati midijotom.. ako je chovek sluhista onda mu se sve oprashta.. ako radi dobru muziku, ne vidim zashto bi bio problem da je sve iskuckano..
pozdrav
Moram Sale...................Midi idijoti su midi idijoti i KRAJJJJJJ.Zamisli situaciju"Dolazis da pevas na midi files koji je pravljen u jednom tonalitetu.npr A mol,midi idijot pojma nema kako da transponuje pesmu u tonalitet koji mu ti kazes npr C mol.Sta onda????????Sledi pitanje midi idijota"koliko je to minus ili plus" na njegovom usranom aranzeru.Pazi a pri tom ne znaju ni odakle krece matrica,pogube se kad im kazes tonalitet.Ma strasno(PREVARA KLASICNA)To je samo jedan od primera,ima i te kako poznatih aranzera koji ne znaju ni jedan jedini akord da odsviraju,ama sve kucaju...ma nek je to najlepese....al je sramota po njih,sta kad im dodje malo pismeniji muzicar pa im kaze hocu pesmu iz tog i tog tonaliteta????Smesno je pricati o tome....Moj drug je zavrsio solo pevanje na Gracu i naisao na vrlo zanimljive aranzere nadaleko poznate u zemlji Srbiji,doneo im note tek malo da im pomogne kako bi oni trebali da to odrade,rekao im ajmo momci iz A mola,a oni ga pitali ajd nam ti pokazi gde je taj A mol na klavijaturi.......Koliko god da dobro zvuce,sta ce sutra kad ih neko pozove preko,ima da ih ismejavaju ko zadnje OVCE,a sami sebe vec ismejavaju jer je to KLASICNA PREVARA i sebe i drugih,sorry za OT necu vise na ovu temu,Pozz

Last edited by master29; 07-08-2008 at 02:29 PM.
master29 is offline  
Old 07-08-2008, 02:46 PM   #213
master29
Banned

Secate li se brace blizanaca meleza,ne mogu trenutno imena da im se setim...... Sve je bilo vrh oni mega popularni,,,,ali iscuri informacija da su sasvim drugi ljudi pevali njihovu(tada plocu) sta bi sa njihovom lepotom i do jaja odradjenom plocom......NISTA,Kaznjeni su da za prevaru daju ljudima pare,od sramote se vise nikada nisu pojavili,cak mislim nisam siguran da im je dozivotno zabranjeno da se bave ovim poslom,kazem nisam sigurannnnn.A bilo je lepo......kod nas otvaraca usta pun ku..c,peva M.Mihajlovic i bogme je lepo......i treba po tvom da nas boli k..ac kako je nastalo bitno je da je lepo,e pa nije tako.........Pozz
master29 is offline  
Old 07-08-2008, 02:50 PM   #214
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
Originally Posted by master29 View Post
Secate li se brace blizanaca meleza,ne mogu trenutno imena da im se setim...... Sve je bilo vrh oni mega popularni,,,,ali iscuri informacija da su sasvim drugi ljudi pevali njihovu(tada plocu) sta bi sa njihovom lepotom i do jaja odradjenom plocom......NISTA,Kaznjeni su da za prevaru daju ljudima pare,od sramote se vise nikada nisu pojavili,cak mislim nisam siguran da im je dozivotno zabranjeno da se bave ovim poslom,kazem nisam sigurannnnn.A bilo je lepo......kod nas otvaraca usta pun ku..c,peva M.Mihajlovic i bogme je lepo......i treba po tvom da nas boli k..ac kako je nastalo bitno je da je lepo,e pa nije tako.........Pozz

He he mislim da su Milli Vanilli u pitanju...
Old 07-08-2008, 02:55 PM   #215
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
He he mislim da su Milli Vanilli u pitanju...
Bravo,bash oni....Pozz
master29 is offline  
Old 07-08-2008, 04:08 PM   #216
dawid
Senior Member

dawid's Avatar

Quote:
Bravo,bash oni....Pozz
nisu im zabranili nego su otpali ko malter posle saznanja da su prevaranti. Jedan se posle toga navukao na drogu i umro. Pa onda ti aranziraj...
dawid is offline  
Old 07-08-2008, 04:43 PM   #217
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Midi idijoti su midi idijoti i KRAJJJJJJ.
Pre neki dan ja skoknuo do Bovanskog Jazzera kraj Sokobaje, seo u bashtu kraj jazzera, pijem pivo, posmatram i eventualno slikam prirodne lepote , dakle uglavnom gledam svoja posla i bavim se uobichajenim aktivnostima...

Kad medjutim, pojavi se od nekuda ON i ukljuchi klavijaturu, te ja shvatih da lokal ima MUZIKU!
Na stalku od klavijature stoji plastichna tabla sa natpisom "RADE - 064 - xxx-xxx " Pustio lik midi fajl koji svojim ochajnim kvalitetom mekece iz one klavijature, ja povremeno bacim pogled na "Radeta", a on se smeshi i jednom u 10-ak sekundi nasloni na klavijaturu

E sad... nije samo "Rade"... da stvar bude jos gora ima on i pevacha!
Lik ne peva, vec zapomaze... Auuuu... ono treba chuti! Dodaje svoje fraze na ivici falsha, a Boga mi i prelazi tu ivicu i sakati ljudima pesme.

A uhvato se Olivera Dragojevica, Georgieva, Bjelog Dugmeta... pa kad dodje neki vishi deo u pevanju, to cepa ushi. Mislim da bi autori plakali od muke kada bi ga chuli He, he... da je reda i zakona u muzici, autori bi morali da daju dozvolu za koriscenje tih midi fajlova, a sumnjam da bi iko normalan dao... barem onaj ko voli svoj pesmu, ne bi dozvolio onakva skrnavljenja...
Old 07-08-2008, 04:57 PM   #218
master29
Banned

Deki,takvih idijota pun k..ac,nisam ja nesto kivan na njih neka rade svoj posao,kod svojih poslodavaca,ali ne mogu da pravdam to guranje disketa ili sad nasnimavanje na hard,pa pustanje ljudima.....posle i kad sviras ljudi ne veruju...ispadosmo svi prevaranti zbog takvih likova.....ejjjj ja transpozer u zivotu nisam ukljucio a kamoli nesto crnje i gore.....mozda zato sto kad sam poceo da sviram takve stvari se nisu nalazile na klavijaturama,sad samo sto ga na klavirima nema.....Ne mogu da pravdam neznalice i kraaaaajjjj.....To je klasicna prevara,u jednoj ruci drze casu u drugoj cigaretu a k...em sviraju,pa se narod pita ko ovde koga jebe........jos jednom se izvinjavam na ot,za neke stvari i te kako treba skola,ne mora da bude (muzicka)ali mora covek da zna ono sto radi.......pozz
master29 is offline  
Old 07-08-2008, 06:27 PM   #219
Ilija Ilic
Member

Ilija Ilic's Avatar

U zivotu nisam pevao na midi fajl, mada postujem i to. Midi fajl je umetnost
Ilija Ilic is offline  
Old 07-08-2008, 07:14 PM   #220
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Moram Sale...................Midi idijoti su midi idijoti i KRAJJJJJJ.Zamisli situaciju"Dolazis da pevas na midi files koji je pravljen u jednom tonalitetu.npr A mol,midi idijot pojma nema kako da transponuje pesmu u tonalitet koji mu ti kazes npr C mol.Sta onda????????Sledi pitanje midi idijota"koliko je to minus ili plus" na njegovom usranom aranzeru.Pazi a pri tom ne znaju ni odakle krece matrica,pogube se kad im kazes tonalitet.Ma strasno(PREVARA KLASICNA)To je samo jedan od primera,ima i te kako poznatih aranzera koji ne znaju ni jedan jedini akord da odsviraju,ama sve kucaju...ma nek je to najlepese....al je sramota po njih,sta kad im dodje malo pismeniji muzicar pa im kaze hocu pesmu iz tog i tog tonaliteta????Smesno je pricati o tome....Moj drug je zavrsio solo pevanje na Gracu i naisao na vrlo zanimljive aranzere nadaleko poznate u zemlji Srbiji,doneo im note tek malo da im pomogne kako bi oni trebali da to odrade,rekao im ajmo momci iz A mola,a oni ga pitali ajd nam ti pokazi gde je taj A mol na klavijaturi.......Koliko god da dobro zvuce,sta ce sutra kad ih neko pozove preko,ima da ih ismejavaju ko zadnje OVCE,a sami sebe vec ismejavaju jer je to KLASICNA PREVARA i sebe i drugih,sorry za OT necu vise na ovu temu,Pozz
dobro, ajd onda nisam dobro skapirao termin midijiota.. tu si upravu.. al takvih je pun kurac.. i shta sad raditi? nishta, pusti ih, budi bolji od njih..

kako kaze drug marchelo:

da li bi verovali u rechi i pesme moje
da vam u intervjuima zvuchim poput viki kiki i stoje
da sam nepismen ko majmun besprizoran poput proliva,
da sam isti kao oni, dal bi bio pobuna?

ako hocesh protiv njih,
budi bolji od njih,
ako hocesh stvarno protiv njih
ne pucaj kapislama na njih,

takvi su uvek postojali i uvek ce ih biti.. takvi su i pobedjivali na festivalima..

al opet, jbg.. meni neko da kaze kreni iz a sus7.. ja bih ga bledo gledao.. ne zato shto ne znam da odsviram taj akord, nego zato shto ne znam imena svih sranja.. osnove znam, glup nisam.. ali sam nezainteresovan za teoriju.. bar sam iskren..

pozdrav

btw, necesh mi verovati al josh nisam stigao da zovem majstora.. hahah.. bio sam u studiju 24/7 al nisam hteo da ga zovem pa da ga zapostavim..

p.p.s. nisi doshao na pivo..

Last edited by HeatMan; 07-08-2008 at 07:17 PM.
HeatMan is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules