|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#201 |
Pro Member
|
![]()
Evo posle 2 i po godine su moji Adami napokon retrofitirani !
Iz Artista su na Leshino insistiranje tada uzeli da salju moje kutije na retrofiting, i trebalo je da mesec dana nakon mog slanja kutija, posalju mi zamenski retrofitirani par da bih se sluzio njima dok moji ne stignu... Ali kad je stigo taj zamenski par, koji nije ni bio retrofitiran, dogodi mi se peh, odroni mi se zid na kome mi je bio zidni nosac zvucnika, u padu uhvatim kutiju ali je okrznem po ivici, samim tim ovi iz artista je nisu zeleli nazad, i trazili su mi da doplatim 150 E da bih zadrzao ovaj novi neretrofitirani par sa okrznutom ivicom kako bi oni moj par koji sam im poslao prodali po nesto nizoj ceni jer je koriscen, koji btw nije ni bio poslat na retrofitiranje jos uvek... I tako sam ja ostao stucked sa zvucnicima sa greskom fakticki... Do pre par meseci kad sam se dogovorio sa jednim od menadzera iz Adama, koji je vodio celu pricu izmedju mene i Artista tada, da ih posaljem za Svajcarsku, jer sam imao varijantu za to i onda ih je njihov ovlasceni serviser iz Ciriha retrofitirao i danas sam ih dobio nazad... Nemam trenutno uslova da ih isprobam lepo i to sve, vidim da su portovi unutra sada zaobljeni, i probao sam jednu kutiju, cini mi se da je bolje, port noise i dalje postoji ali je dosta smanjen... Na mom drugom paru zvucnika PMC TB2sa, nema nikakvog port noise-a, logicno jer i nisu bass reflex kutije... Ja sad ne znam da li je taj port noise neminovnost kod bass reflex kutija, ali eto i dalje postoji na a7x ali ne u tolikoj meri kao pre... Pozdrav Jos nesto, nije mi jasno kako to ljudima A7x nema dovoljno basa, na A7x mi je bass smanjen za 1 podeok pozadi i zvuk je prilicno basovitiji nego li PMC Tb2s-a. Treba uzeti u obzir da moja soba i nije akusticki sredjena, ali opet ... Ja ne znam sta ljudi ocekuju od 6.5 incha drajvera... I na PMC-u i na A7x opusteno cujem sve bass tonove, makar u muzici kojom se bavim, samo je utisak kako ih cujem, na PMC-u sve bass-ove cujem jednostavno kao ton, nema drmanja, uzbudjenja, na Adamu mi pomera celo telo... Last edited by Jan; 28-08-2013 at 05:54 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Senior Member
|
![]()
Evo nakon nekog vremena i kod sebe sam primjetio samo na jednom monitoru "simptome".
Iskren da budem, ocekivao sam na oba jednako! ![]() Serijski brojevi su im jedan za drugim. Konkretno kod nizih/dubljih kikova i samo na dvije tri isproducirane stvari, ne sjecam se tacno sta je bilo u pitanju. Kod kikova koji su bili bas,bas fat a kod tih par songova je bila zbilja jedva osjetno. Ipak, kontaktirao sam support i odmah su reagovali. "Hello Angel, sorry to hear that you have a problem with one of your ADAMs. Both of your A7X definately have the new port design. By design, every basereflex system produces a kind of port noise ? but it shouldn?t desturb during normal work. Do you have already exchanged the speakers against each other? Just to make sure, that the room and your source have no impact to this phanomen. If you think your mointor is defective, we have to service it - in this case the normal procedure is that you go to your dealer, where you bought your monitors. They will tell you, how to proceed. If you have any further question please feel free to contact them or ask me again! Mit freundlichen Gr??en / Best regards " E sad, mene interesuje da li se taj noise pogorsava ili je takav kakav je?
http://slikaipilika.bandcamp.com/ Last edited by Ngino; 28-08-2013 at 08:21 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Jel su ti portovi zaobljeni unutra ili su pravi ? Na osnovu cega su oni zakljucili da ti imas retrofitirane portove ? Ne pogorsava se, ostaje takav kakav je ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Superoperater
|
![]() Pa pretpostavljam - na osnovu serijskog broja ? BTW - to je pojava na svim dizajnima sa portom... Uz dobar dizajn, turbulencija na ivicama cevi se nece preterano pojavljivati, i trebace mnogo veca brzina vazduha da do toga dodje, ali ako opteretis membranu pristojnom jacinom zvuka, javice se i u tom slucaju. Nisu oni potpuno resili problem sa svojim zaobljenim portovima. Mozda je bas na njemu bio jednostavno - preglasan za te kutije. A mozda i nije port-noise ako se pojavio od skoro i ako je samo na jednoj kutiji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Pro Member
|
![]() Ha, nisam razmišljao o tome ![]() Quote:
Ups moguće, izgleda da nisam lepo pročitao Nginov odgovor da je samo jedan zvučnik, ja sam mislio da je jedan više od drugog, u pravu si, možda je nešto treće... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Da, napisao je da je na jednom monitoru i to nakon nekog vremena, sto mi je sumnjivo... Mozda nije covek obracao paznju ranije, mozda nije bilo dovoljno basa na toj problematicnoj frekvenciji - ne znam... Ali imao sam prilike da popravljam neke PMC monitore, koji su isto tako "prdeli", ali je problem bio nesto sasvim drugo, iako se cinilo kao port noise... @Ngino Probaj da, dok se cuje problem, pritisnes drajver zvucnika uz kutiju, pritiskajuci samo okvir naravno, ne membranu - nekad se desi da se drajver - usled konstantnih vibracija - olabavi i omoguci mali prolaz vazduha, sto se cuje kao izuzetno izrazen port hole efekat. Pritisni na vise mesta i vidi da li problem nestaje ili ne... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Senior Member
|
![]()
Oprosticete ljudi, malo sam zapeo!
@Jan: Pa da, naravno, trazio mi je serijski broj da bi provjerio seriju. I jesu, zaobljeni cjevasti portovi. @Psionic: Hm, da, hvala, zvuci obecavajuce. Cak mislim da sam probao neka prtitskanja, odnosno zapusavanja rukom da vidim bilo kakve promjene i bilo ih je. ![]() Doduse, iako uglavnom beat muse radim nisam sklon "predebelim" kickovima i realno, stvarno je zanemarivo, al bas! Jedino sto sam na prvu utripovao je to da ce se situacija pogorsavati i to me izbilo Ako je tako kao sto kazes Jan, sve pet! Meni je upravo to bilo interesantno jer je samo jedan mon. u pitanju! Evo vec neko vrijeme od ovog mejla iz Adama zbilja nema se sta problematicno za cuti.
![]() |
#208 |
Junior Member
|
![]()
Kad se sad nisam slogirao.
![]() Placao sam ove monitore sa jos nekom opremom skoro pune 2 godine..I kad na kraju procitah da kod zaobljenih portova su stvari resene sa nevericom pogledah u moje monitore cak iako sam znao da su zaobljeni,morao sam da ih pogledam opet... ![]() ![]() I onda mi je pao kamen sa srca.uff ovo je bilo blizu covece. ![]() Last edited by Soul; 08-10-2013 at 02:07 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Junior Member
|
![]()
Zdravo,
Imam takodje novodizajnirane a7X i vise sam nego zadovoljan. Iako je bilo nekih trzavica oko prdenja iz jednog zvucnika (zato razumem sve ovo sto se ovde prica), sve je to od strane Artista reseno i zvucnici rade fenomenalno. Ono sto hocu da vas pitam koji imate ove zvucnike jeste, da li i ako da, koji subwoofer preporucujete? Hvala i pozzz Milan |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Mozda bi mogo i da ih upalish i poslushash za svaki sluchaj pre nego shto se shlogirash chitajuci forum... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koliko vam zapravo treba talenta za RnB ? | ugljesa | Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike | 10 | 11-05-2010 08:09 PM |
Lexicon MX serija | akordeonista | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 02-08-2009 12:24 AM |
Sta zapravo podrazumeva posao muzickog urednika na televiziji? | sadux | Razno | 10 | 18-03-2006 11:49 PM |