Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-03-2016, 07:38 PM   #191
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Koji DAW koristite?

Quote:
Originally Posted by Haxli View Post
Slazem se... al davno su oni njega napustili, posle v6 (2005-6?) nishta vece nisu ni radili... samo
su ga krpili da radi na novim sistemima i sredjivali bagove... verovatno ima josh sitnica ali mixer
nisu ni pokushali da uozbilje...

Danas kad otvorim Acid napravim pichvajz odma... poshto prechice iz cubase ne rade uopshte LOL
Znam da "pitching" nikada necu zaboraviti...
Ne bih da forsiram pricu Reaper, Reaper... Ali u Reaperu je vrlo lako "emulirati" workflow iz Acida... Browser je slican kao Acid-ov, moze da ti vrti semplove i da budu one shot i da ih sinkuje sa tempom projekta, pitch shift mapiras gde god hoces (recimo + i - kao u Acidu), time stretch je svetlosnim miljama bolji od Acid-a i mnogo se lakse radi, na isti nacin mozes da "razvlacis" loopove kao u Acidu, i uz sve to mnogo bolji mikser... Ja danas kad se zezam sa beatovima, pravim ih u Reaperu, na identican nacin kao nekada u Acidu, uz dodatak boljeg time stretcha.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2016, 10:02 PM   #192
Haxli
Pro Member

Pa, i nije bash tako... svako ko razmishlja o promeni uvek ce zeleti da ima informaciju vishe
tako ja na to gledam... na kraju se opet sve svede da probash al nekada ne moze sve da se "vidi"...
odma... a nekad "kada najvishe geldash najmanje vidish"

Mene generalno Reaper malkice podseca na acid. Nisam puno vremena proveo u njemu pa nisam
ni obratio paznju na tu slichnost... dodushe, nije mi to ni u akcentu... davno sam otishao iz acid-a...
Za sada nema neke velike ljubavi

Mislio sam da se lagano prebacujem na reaper (kao jedinu mogucnost) al onda se pojavi S1 3.2
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2016, 10:24 PM   #193
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Po meni najbolja preporuka je poceti u jednom i u njemu zauvek ostati.Da je meni to neko rekao pre jedno 14(ili 15)godina eh
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2016, 11:07 PM   #194
Haxli
Pro Member

Slazem se... najboji daw je onaj koji najbolje znash... uvek bilo
al ipak nekad dodje vreme za promenu... ili mislish da je doshlo vreme za promenu
Haxli is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules