Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-02-2013, 12:03 AM   #191
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Uff kad vec pricamo o ovome se sjetim zvuka nekih pmc-a, ne znam im ni oznaku tacno vise, potisnuo sam iz mozga svjesno (tml, tbl ili, aml nesto, ne da mi se googlat sad) koje sam cuo u Amsterdamu 2010g u studiju lika kog sam random na ulici upoznao..

Znacu pao sam na PRKNO instant! Ali ti kostaju kao osrednji mercedes koliko se sjecam, tako da jbg.. Sorry na oftopiku, samo se sjetih tog zvuka pa se raspricah malo
Old 25-02-2013, 01:49 AM   #192
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: podnozje za zvucnike

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post

Koje su ti dimenzije sobe?

4,8 x 3 i nemam pojma kolika je visina ali tu je negde oko 2.5-2.7 m, dakle nije visoko... Izmericu, u svakom slucaju, odnecu ih ovih dana kod naseg moderatora Brace, jer ima super control room pa da cujemo kako zvuce tamo... Ako zvuce kako se ja secam da zvuce kad sam radio na njima, onda cu krenuti u pohod obrade sobe koliko je to moguce...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2013, 07:32 AM   #193
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

4,8x3x2,65 ako je standardna visina plafona novogradnje, i nije to tako lose. Kako god da zazvuce zvucnici kod brace nece ti bit lose da se poigras sa superchunkovima, vunom i drvetom. Bice ti to veci apgrejd od samih pmc-a.

Vidjeces kad odradis (pa i sve da nije full profi adaptacija) kako ces izvadis par stotina grama vate iz usiju i mozga

Sa srecom

I da... Preporucujem ti mic za mjerenje od sto ranije faze.

Dzaba su nam boggy, nenad i drugi pricali sve ovo po 100x, al jedno je definicija, drugo kad pocnes da majstorises i osjetis sve to live..
Old 25-02-2013, 04:10 PM   #194
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Intersantna stvar, smanjio sam gain level na monitorima sa polovine na minimum i sad imam puniji zvuk :S Mozda sam se u medjuvremenu adaptirao, ali cini mi se da mi je bas sad bolji i da imam manje mulja u low mid-u. Mozda ima neka fora sa izlaznim nivo-om iz prokletog profire-a. Nista, sledece ulaganje nakon sto sredim akustiku ce biti ili neka od lynx pci karti ili benchmark dac koga cu da povezem na profire...
Old 25-02-2013, 04:21 PM   #195
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Gain level na minimum? Pa kako ti je to povezano? +4 dbu, -10 dbv? Nesto mi tu nije jasno da je na monitorima gain na minimum a da ti je level slusanja optimalan...
Old 25-02-2013, 05:14 PM   #196
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Znaci m-audio ima neku p*zdariju sa tom glasnocom outputa... Dok sam davno ima m-audio 192 pci, pisalo je na uputstvu da su izlazi balansirani blabla, i meni su tada zvucnici bili povezani nebalansiranim kablovima i sve je bilo okej, onog trenutka kad sam bio povezao balansirane dobio sam skok u gainu, subjektivni puta 2, dakle dva puta jaci gain i imao sam cudan iskrivljen zvuk u zvucnicima... I raspravljao sam se bio na forumu njihovom oko tih njihovih izlaznih vrednosti za tu 192 karticu, na kraju su mi rekli "J*bi ga, ima prejak izlaz" ...
Povucen tim iskustvom mi je doslo da smanjim level na monitorima.

Dakle evo sta pise u specifikacijama:

Line Outputs (Balanced)

Maximum Output Level +20.2dBu balanced, typical

Da nije to malo previse ?
Old 25-02-2013, 06:40 PM   #197
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Ne bih ti znao reci iz specifikacije, ali ako drzis monitore na minimum da bi cuo regularno, onda to jeste preglasno..

Edit:

Evo gledao specifikaciju rme-a, njemu je 19 zarez nesto.. Znaci skoro pa isto..

Last edited by Rhino; 25-02-2013 at 06:42 PM.
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2013, 06:50 PM   #198
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Ne bih ti znao reci iz specifikacije, ali ako drzis monitore na minimum da bi cuo regularno, onda to jeste preglasno..

Edit:

Evo gledao specifikaciju rme-a, njemu je 19 zarez nesto.. Znaci skoro pa isto..

Da, ali kad je tamo output level sta vec u rme control panelu setovano na HIGH GAIN, kad je setovano na +4dbU maximum je +13dbu, sto je skoro za 10 manje nego na profire-u... A ne verujem da drzis na HIGH gain :S

Ne znam ali razmisljam da uzmem ili RME HDSP AIO odnosno 9632 na pciexpres+ ovaj novi MPatch MK2 za kontrolu.

Ili pak Lynx L22, ali me brine sto moja ploca nema native support za PCI, mislim ima PCI slotove ali sam citao da moze da bude problema i mpatch...

Ili pak da batalim sve to i uzmem ili TC BMC-2 kao DAC i monitor kontroler (jeftinija varijanta) ili skuplja varijanta Benchmark DAC1 i da jedno od ta dva vezem preko adat-a na profire2626...

A mozda je i sve okej a ja se samo adaptirao na zvucnike u medjuvremenu

Last edited by Jan; 25-02-2013 at 06:58 PM.
Old 25-02-2013, 07:54 PM   #199
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Da, to mi nije palo na pamet.. Nikad ga nisam drzao na Hi gain, istina...

Ja bih radije i stavio novu plocu ako treba i isao na rme ili lynx nego na tc.. Ne iz pomodarstva, ne zbog toga sto ce mi pjesma zvucat 'masnije' vec sto vazda na neku muku naidjem sa consumer interfejsima.. Ili je u pitanju mozda samo moja karma s njima?

Eto sam bio narucio focusrite 18i6 za lap i vratio ga nazad. J*** to...
Old 25-02-2013, 08:08 PM   #200
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Da, to mi nije palo na pamet.. Nikad ga nisam drzao na Hi gain, istina...

Ja bih radije i stavio novu plocu ako treba i isao na rme ili lynx nego na tc.. Ne iz pomodarstva, ne zbog toga sto ce mi pjesma zvucat 'masnije' vec sto vazda na neku muku naidjem sa consumer interfejsima.. Ili je u pitanju mozda samo moja karma s njima?

Eto sam bio narucio focusrite 18i6 za lap i vratio ga nazad. J*** to...
Videcemo, ovaj TC nije interfejs nego je samo DAC i monitor kontroler, i jezivo ga hvale na gearslutz-u... Ja iskren da budem ne cujem ogromne razlike izmedju konvertora... A za BMC2 nisam procitao nista osim reci hvale i da navodno moze da se takmici sa daleko skupljim dac-ovima
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules