Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-11-2004, 11:07 PM   #11
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Takodje, Clavia pravi kvalitetne trigere za akusticni bubanj...

www.clavia.se
Old 29-11-2004, 10:57 AM   #12
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pedja
Posto nisam bubnjar ovo ne mogu da tvrdim 100% ali mi se cini, koliko me secanje sluzi , da Roland ima jedan model elektronca koji ima drvene padove i koze zategnute isto kao na akusticnom bubnju tako da je osecaj pri sviranju potpuno isti
Osjecaj da,al sta modul prenosi u zvuk?koliko njegovi senzori mogu primit podataka u kratkom vremenu?Kakav mu je sensitive?Kolike su opet njegove sposobnosti.Kako ces dobit neki funki virbl na snaru od elektronca kad se malo poigras sa mjestima udaraca od sredine dobosa prema obrucu.
Nikad nece bit elektronac za takve stvari kao akusticni.Kako dobit i sa cime udarac u plastiku i obruc zajedno.Ne govorim o soundovima kao bojama nego o tehnici,ma ljudi da se ne zavaravamo.Ta dva bubnja su velike rezlike i nemoze se oko toga pricat sta je bolje,a sta losije.
Ima line6 gitara koja simulira nekoliko svjetskih gitara pa uzmimo primjer GIBSONA.Simulacija moze proci,al dok na isto mjesto ne ubodes gibsona,tek tad vidis koje je Bog,a ko mu se moli.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2004, 12:04 PM   #13
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Thanks na odgovorima.

Mozda su za taj slucaj ipak trigeri najbolje rjesenje, ako se vec hoce midi podatak.
Ali kako bubnjara natjerati da se primi klavijature? Ponekad mi se cini da mi to nikad nece uspijeti.... Moj Filip nikad nije imao zelju sjest npr. za moj klavir i bar se malo poigrat, nista... ne zanima ga to.... samo bi lupkao...
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2004, 12:27 PM   #14
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Mada je tema malo odlutala...
Akusticni + trigeri su po meni dobitna kombinacija. Kako za studio, tako i za velike live koncerte. Pokupis sirov zvuk, pokupis MIDI pa kombinuj do mile volje...
(naravno ako to sve mozete progurati kroz vas sistem...)

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2004, 05:51 PM   #15
Pedja
VIP Member

Pedja's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ad Fines
Osjecaj da,al sta modul prenosi u zvuk?koliko njegovi senzori mogu primit podataka u kratkom vremenu?Kakav mu je sensitive?Kolike su opet njegove sposobnosti.Kako ces dobit neki funki virbl na snaru od elektronca kad se malo poigras sa mjestima udaraca od sredine dobosa prema obrucu.
Kako sve to napraviti sa naprimer sa BFD-om :roll: ............Slazem se da elektronac nikad ne moze da parira akusticnom kompletu ali ovaj koji sam pomenuo je VRLO, VRLO blizu akusticnom i to pricam zato sto sam video, cuo i probao.........posebno sam siguran u ove moje reci posto je sve ovo isprobao moj odlican prijatelj koji je vrhunski bubnjar i koji pre toga nije imao neko misljenje o elektroncima, a kad je probao ovaj bio je odusevljen toliko da ga je nedugo zatim kupio
Pedja is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2004, 09:31 AM   #16
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Quote:
Kako sve to napraviti sa naprimer sa BFD-om :roll: ...........
Ma lako.
MIDI IN u seq bit ce bubnjarski modul pomocu kojeg upisujes midi podatke,a MIDI OUT u seq BFD.Pa probaj.

Nisam te razumio posto se tako postavlja za svaki instr u cubaseu(recimo).
Pa postoji mogucnost da ce bit smjeha

Old 30-11-2004, 12:09 PM   #17
Pedja
VIP Member

Pedja's Avatar

Ma znam ja kako se radi sa BFD-om i ostalim VST instrumentima nego se malo zezam
Pedja is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2004, 01:33 PM   #18
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Old 30-11-2004, 05:28 PM   #19
fipke
Senior Member

fipke's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ad Fines
Jebena je igra od velocitya pa nadalje.Znas koji ti dobar elektronac treba da bi bubnjar preko njega prenio podatke.To bi trebali biti malo skuplji padovi.Modul isto malo kvalitetniji.Ja sam koristio alesis d4 i simmonsove elemente(padove) i nije mi bilo to to. Meni je lakse snimit neki dio i onda ctrl+d.
Neznam,svatko gleda drugacije.Iako sam bubnjar,ovako mi je pono lakse i brze,mada nekad veci dio lupam na klavijaturi.Real time
Uff...ja bi tako vol'o da nabavim negde te SIMMONSE (i padove i brain), jel uopste ima ko to jos ovde?
Old 30-11-2004, 10:30 PM   #20
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Ja mislim da se moze pronaci.Ja sam moje ofarbao u crveno.Inace su crni.Sesterokuti i d-drum snare.
Moji trenitno imaju neki nakaradni stalak,a inace su bili na rampi.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules