|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
ton magistar
|
![]()
a zar nebi bilo logicnije namistit sve cinele onako ko sto bi stajale u kompletu i postavit overheads (recimo mached pair akg c451), nego sve snimat mono?! zar nisu i serijski sampleovi cinela i hata snimani sa overheads?
cak mislin da ni na hat nebi treba stavit poseban mikrofon, jerbo bi se hat (ko i cinele) svira i snima posebno pa nebi u mixu bilo problema. ako bi bubnjar svira sve cinele i hat odjednom (sto mu je vjerojatno i lakse) onda bi na hi hat moga stavit i treci mikrofon kojega bi po potrebi doda u mixu?
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Hvala svima... Resio sam, probacu gomilu varijanti pa sta na kraju upadne najbolje, to ostaje. Dal je to akai sempl, da li je audio track nije bitno...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
AKG C451 je fantastican mic. Ja nazalost na raspolaganju imam samo jedan, pa za overheade koristim podjednako odlicne Neumann KM-84 kondenze. I cinjenica je da mi hihat dosta ulazi u overheade, mada je C451 na hihatu super resenje, samo je problem to sve smixati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
C451 stize sutra...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Stigao, tj. uz'o! Ludilo je... Bas ono sto mi je trebalo. Malkiiiice samo neku virtuelnu lampicu da nabacim na snimke i moze da zvuci TOTALNO do jaja! Prezadovoljan sam.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Moze li se znati koliko kosta? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
Eto sto mi je drago kad se neko okoristi od nasih saveta!
![]() Kolko kosta on sad? Potpuni je hit za chinele, video sam ga na gomili snimaka iz raznih "zapadnih" studija, a bogami i live! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Pa ja mislim da je u radnji negde oko 300e. Ali iskreno, zasad za akusticne instrumente gde treba izrazita preciznost kod visokih/tranzijenata nisam cuo mic koji se bolje ponasa. Bar sa ovim mojim sugavim preampom i to na prvom snimku je bio samo komentar "auuu, leeeba ti"
![]() Stvarno, ali stvarno je mikrofon fenomenalan za te stvari. Uporedjujuci sa drugima sa kojima sam probao da snimim akustare (razni Sennheiseri - 421, 5032P, 441) ovaj ih shije za dva koplja... Mogu tek da mislim sta ce biti kada uzmem prave-nove zice za gitare. ![]() I da, po prvi put sam efekte kod snimaka sveo na minimum. Eh, sta moze sve da uradi dobar mic. Je*o efekte i sve, source je bitan. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimanje bubnja | OFF | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 17 | 08-04-2009 11:49 PM |
Snimanje bubnja | Kirdan | Dizajn i konstrukcija studija | 41 | 29-07-2008 10:42 AM |
mikrofoni za snimanje bubnja | STUDIOTON | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 01-08-2007 09:55 AM |
Snimanje bubnja u studiju | -neshapesha- | Audio Produkcija - Tehnike | 16 | 09-05-2007 10:56 PM |
Prostorija za snimanje bubnja? | Tiki the Boyler | Dizajn i konstrukcija studija | 6 | 25-01-2005 12:06 AM |