Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-11-2004, 12:11 AM   #1
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

a zar nebi bilo logicnije namistit sve cinele onako ko sto bi stajale u kompletu i postavit overheads (recimo mached pair akg c451), nego sve snimat mono?! zar nisu i serijski sampleovi cinela i hata snimani sa overheads?

cak mislin da ni na hat nebi treba stavit poseban mikrofon, jerbo bi se hat (ko i cinele) svira i snima posebno pa nebi u mixu bilo problema.

ako bi bubnjar svira sve cinele i hat odjednom (sto mu je vjerojatno i lakse) onda bi na hi hat moga stavit i treci mikrofon kojega bi po potrebi doda u mixu?
Old 19-11-2004, 07:44 AM   #2
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Hvala svima... Resio sam, probacu gomilu varijanti pa sta na kraju upadne najbolje, to ostaje. Dal je to akai sempl, da li je audio track nije bitno...
kVu is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2004, 03:38 PM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

AKG C451 je fantastican mic. Ja nazalost na raspolaganju imam samo jedan, pa za overheade koristim podjednako odlicne Neumann KM-84 kondenze. I cinjenica je da mi hihat dosta ulazi u overheade, mada je C451 na hihatu super resenje, samo je problem to sve smixati.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2004, 07:15 PM   #4
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

C451 stize sutra... Eto, prvi put kupujem nesto, a da pre toga nisam imao priliku da cujem.
Old 24-11-2004, 11:03 PM   #5
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Stigao, tj. uz'o! Ludilo je... Bas ono sto mi je trebalo. Malkiiiice samo neku virtuelnu lampicu da nabacim na snimke i moze da zvuci TOTALNO do jaja! Prezadovoljan sam.
Old 25-11-2004, 12:06 AM   #6
Pedja
VIP Member

Pedja's Avatar

Quote:
Originally Posted by kVu
Stigao, tj. uz'o! Ludilo je... Bas ono sto mi je trebalo. Malkiiiice samo neku virtuelnu lampicu da nabacim na snimke i moze da zvuci TOTALNO do jaja! Prezadovoljan sam.
Eeee neka te lepo sluzi i da puno, puno toga snimis sa njim
Moze li se znati koliko kosta?
Pedja is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2004, 02:31 AM   #7
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Eto sto mi je drago kad se neko okoristi od nasih saveta!

Kolko kosta on sad? Potpuni je hit za chinele, video sam ga na gomili snimaka iz raznih "zapadnih" studija, a bogami i live!
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2004, 04:55 AM   #8
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Pa ja mislim da je u radnji negde oko 300e. Ali iskreno, zasad za akusticne instrumente gde treba izrazita preciznost kod visokih/tranzijenata nisam cuo mic koji se bolje ponasa. Bar sa ovim mojim sugavim preampom i to na prvom snimku je bio samo komentar "auuu, leeeba ti" )))))))))))

Stvarno, ali stvarno je mikrofon fenomenalan za te stvari. Uporedjujuci sa drugima sa kojima sam probao da snimim akustare (razni Sennheiseri - 421, 5032P, 441) ovaj ih shije za dva koplja... Mogu tek da mislim sta ce biti kada uzmem prave-nove zice za gitare.

I da, po prvi put sam efekte kod snimaka sveo na minimum. Eh, sta moze sve da uradi dobar mic. Je*o efekte i sve, source je bitan.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules