|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Koje kompozicije je John Williams komponovao?Ime sam mu upamtio po temi iz Schindlerove liste.
Ovo pitam zato sto vidim da se prvenstveno interesujete za njegove metode orkestracije-mene interesuje konkretno muzika koju pravi.Na osnovu Schindlerove Liste se da zakljuciti da nije kompozitor koji koristi holivudske shablone(tipa napeti strings kod tenzionih scena u filmu ili pak mnogi holivudski kompozitori prave sasvim "obicnu" muziku koja vrlo brzo pada u zaborav i slicno).kakav je Williamsov stil-da li se njegova muzika slusati kao samostalno delo kao npr.Vangelisovi soundtrackovi ili striktno prate film ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Administrator
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Moj omiljeni filmski skladatelj je jos i Basil Poledouris i njegovo djelo za Conana 1. dio. To je nesto predivno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
VIP Member
|
![]()
Anita, sto mislis o Holstu? Hornerova tema iz Braveheart jako lici na Holsta...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
NIsam znao da je komponovao za Sindlerovu listu. Ja bas slusam malopre tu pesmu i mislim o tome kolko je dobra. Znaci on je to uradio. Ima li negde spisak njegovih dela posto imam dosta filmske muzike pa da preslusam.
Svidja mi se u Vangelisova tema za Blade Runner, ali ne ona svima poznata, nego pna sto traje oko 4:52 sad vi vidite, valjda je jedina. Ne znam tacno koja je na disku.
![]() |
#17 |
Super Moderator
|
![]()
John Williams cini mi se Rat Zvezda - komponovao, Terminatora 2 itd.
Joooj ljudi bez love sam moram priznati, ne znam ali nemam ni k od kinte za upad u varijantu, iskreno sam mislio onako ali ovako nemogu nikako, sorry ![]()
![]() |
#18 | |
Administrator
|
![]() Quote:
u stvari evo ti sve sto je radio: http://www.imdb.com/name/nm0002354/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Super Moderator
|
![]()
![]() |
#20 | |
Member
|
![]() Quote:
E da, i ja bih se ukljucio u nabavljanje onog score-a... Nema boljeg nacina proucavanja orkestracije od ucenja od majstora iste...
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Trevor Horn & Robbie Williams | DaBear | Razno | 12 | 25-10-2009 02:41 AM |
Trebam suradnika - midi mockup u sibeilus score | ANITA | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 26 | 04-08-2009 07:55 PM |
John Bonham zvuk bubnja | Edi Prog | Audio Produkcija - Tehnike | 39 | 15-12-2007 02:38 AM |