|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
To se ne importuje kao vst vec ucitas sampler i onda pravis novi instrument sa tvojim zvukovima (wav-ovima jelte)... Ja sam pravim svoje exs24 instrumente u Logicu po onome kako meni odgovara, ali se ne zajebavam sa menjanjem key note-a, ne vidim svrhu. Ok je to ako hoces da napravis neki lood zvook za film ili efekat, ali ovako jokz...
pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
ja cu ti pokusat objasniti laicki.
Vst instrument - sampler, svira samplove. Snimis te zvukove (samplove) dok mlatis komsiju, prebacis ih u .wav format. Nisam probao, ali vjerujem da to mozes bez problema u halionu (sampler), Mapiranje - Samplu dodjeljujes zeljeni raspon tipki na klavijaturi koje ce ga svirati. Recimo da imas 3 wav sampla. 1. sample komsijin 'jao jao', ucitas na C1, razvuces ga misom do F1. Taj sample ce od C1 do F1 imati razlicit pitch (visinu) dok sviras klavijaturu. 2. na G1 - A1 stavis komsijin sample 'upomooooc' 3. zadnji sample koji si snimio netom prije nego ti se smracilo pred ocima - zvuk tave kojom te je komsijina zena opalila po glavi 'tresss' stavis na H1 - C2. ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Super Moderator
|
![]()
Za te zajebancije sa vokalom ima dobrih zeza u Reaktoru
![]() |
#14 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | ||
Member
|
![]() Quote:
![]() Salim se. Nisam jos proucio Cubase knjigu, ali kad budem to uradio nastavicemo ovu temu jer me ovo dosta zanima. Doduse zbog ovoga sam i toliko zeleo midi klavijature. Secam se kad sam gledao film Chain reaction sa Keanu Reevesom, kad on dobije neki zvuk u laboratoriji i onda preko mikrofona smnimi trenutak zvuka i posle svira preko klavijatura. Od tad sam se zagrejao za tu ideju ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Po naslovu teme meni se cini da ti hoces da isprogramiras svoj VST
![]() Za to ces morati da naucis neki od programskih jezika (ako vec ne poznajes neki) i da pocnes da programiras. ![]() Ja odlicno poznajem Delphi i DLL programiranje, tako da imam u planu da pocnem da pisem VST. Ako neko zna neku knjigu iz koje bih mogao da naucim osnovni algoritam VST efekata i instrumenata, bio bih mu zahvalan ako mi preporuci! I da, ako je mozda jos neko zainteresovan, mozda mozemo zajedno da napravimo neki vst ![]() Ja se izvinjavam ako sam otisao u off topic ali naslov mi govori da je to ono o cemu pisem. :oops: POZ!
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Ok, ja sam mislio samo na neko jednostavnije pravljenje vst-a, tipa, snimim zvuk iz prirode i sviram ga. Za ovo sto ti hoces je vec potrebno znanje, za koje treba vremena
![]()
![]() |
#19 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
difuzori - shema za pravljenje | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 114 | 23-04-2009 10:01 PM |
Super fotke - pravljenje preterivackog studija | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 09-04-2009 10:31 PM |
Pravljenje Karaoka od Midi fajlova! | Mogli | Tutorijali | 1 | 27-12-2005 12:34 AM |
Pravljenje farbi za Korg Triton seriju | darkstar | Tutorijali | 7 | 15-12-2005 01:09 AM |
iznajmljivanje instrumenata | drzox | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 31-10-2005 03:58 PM |