Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-09-2004, 03:02 PM   #11
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

tako je, Scenaria, mator post editor, ne kontam zasto ga je uzeo, al ajd..., nego ako si video on ce da sluzi samo kao ADR editor, jer je tamo booth za to. Btw hteo je da stavi Icon-a u veliki studio, sto je opet nebuloza, ali srecom je odustao od toga, tako da ce najverovatnije da padne neki SoundTracs ili Euphonix...
A sto se tice onog drugog SSL-a, tamo gde je sad servis, ce biti muzicki studio (video si veliki i visoki prostor) i tamo treba da bude 4000ka, daj boze, to cudo stvarno zvuci neverovatno. Ali onaj post studio ce biti pi*darija, takvu akusticnu obradu prostora nisam video nigde. Samo da to lepo zazivi i veselo...
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2004, 06:10 PM   #12
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Ja sam sad poceo raditi na SSL Scenariji i to je jedna jako cudna sprava. 16 bitna masina iz 1992 za koju nam je trebalo tri dana da ju pravilno spojimo. Dobro zvuci ali se tesko naviknuti na njen princip rada. Sve izgleda jako slicno kao svima nama znani plug-inovi ali ovdje taknes knob i sve se promjeni. Ne kazem da je losa, ustvari jos nemam neko misljenje o njoj. Radim na njoj tek mjesec dana.

Inace, radio sam dosta i na spomenutom SSL 4000E pultu i to je sjajno! Kompresori zvuce toliko mekano da se u pocetku s njima treba paziti da se ne pretjera. Ludilo sprava! Jos kad je oko nje puno finog vintage outboarda... ufff!!

Radim inace u Morris Studiju gdje je to sve instalirano (jos na web sajtu od studija nema popisa opreme iz druge rezije, tj. stari je popis sa Yamahom koja je u medjuvremenu otisla).

Uglavnom, to je oprema za sanjat!
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2004, 08:13 PM   #13
fipke
Senior Member

fipke's Avatar

Evo i mene opet...
uspeo sam u medjuvremenu posetiti i cuveni Avatar!
Za one koji ne znaju to je bivsi "Power Station", isto u rangu hit factory-a, sa svojom cuvenom akustikom iz studija A. Soba je pizdarija. Sve drvo, i jos u obliku kapele (menadzerka kaze kako ih je pomalo i usralo da ima neverovatan sound s obzirom na oblik prostorije). Kaze da su zabranjivali oupste bilo kome da slika, tek su novi vlasnici pre par godina to dozvolili... Inace studio je osmislio neki Bongiovi, ujka ili tako nesto od Bon Jovi-a koji oupste nije akustricar/studio builder nego mu se jednostavno cefnulo. :o

posto svakako nemam slike, koga interesuje oprema i sve to moze vise saznati na http://www.avatarstudios.net/rooms/studio_a.html

intermezzo anegdota: kad sam usao pre pocetka sessiona, nisam ni skontao iz prva ko ulazi i seda za klavir i usvirava se... niko drugi do Michel Camilo (jazzeri ce znati o kome je rec)! Wow!

Izmedju ostalog, kaze mi da cesto koriste zanimljivo stepeniste unutar zgrade za prironu reverberaciju (izbace zvucnik, stave mic na sprat nize i prze).

E sad kolko to zadovoljstvo kosta:

jedan dan (12 radnih h) - 1800$
protools - 300$
sve od outboarda sto imaju vise komada mozes da rentas za dzabe a sve sto imaju samo jedan komad ce ti naplatiti nesto extra...

Eto toliko za sad,
buzzy, stizem prekosutra - nemoj da brines
Old 04-02-2005, 10:59 AM   #14
fipke
Senior Member

fipke's Avatar

Evo vratih se na staru temu, jer sam nasao na netu vest (iliti breaking news) da su pukli:

http://newsbox.msn.co.uk/article.asp...=5&ml=ma&lc=en

Znaci, tuga, brate...kao sto sam i predpostavljao da ce se desiti...
Old 04-02-2005, 11:52 AM   #15
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Sigurno dzaba prodaju sprave
Old 28-09-2006, 01:04 AM   #16
fipke
Senior Member

fipke's Avatar

Default Re: Poseta studiju "Hit Factory"

evo, nekad bilo sad se spominjalo :/

vidite sta im uradi kapitalizam: http://www.thehitfactorycondo.com/
Old 28-09-2006, 09:02 AM   #17
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Bravo, Fipke. Tvoje reportaze me podsecaju na Steve Irvinga . Cuvaj se
Old 28-09-2006, 09:15 AM   #18
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

[QUOTE=fipke]evo, nekad bilo sad se spominjalo :/

vidite sta im uradi kapitalizam: http://www.thehitfactorycondo.com/[/QUOTE

To je sve do vlasnika zgrade...odvale im veliku rentu, i vise se ne isplati. Sad vise nema sanse da naplacuju koliko su naplacivali pre 2-3 godine....
I u Londonu (preko puta naseg studija) je skoro skiknuo Whitfield Street studio...najveci studio te vrste u centru grada. Imali su 2 ogromne live sobe za orkestre, 3 studija, 4 rezacnice za vinil i 6 CD mastering soba...
kupio Alan Sugar (vlasnik Amstrada) i pravi stanove sad....
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2006, 03:22 PM   #19
fipke
Senior Member

fipke's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
Bravo, Fipke. Tvoje reportaze me podsecaju na Steve Irvinga . Cuvaj se
..."that stuuudio was beaaiuuuuuudeeiful"
Old 28-09-2006, 05:48 PM   #20
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot
Ja sam sad poceo raditi na SSL Scenariji i to je jedna jako cudna sprava. 16 bitna masina iz 1992 za koju nam je trebalo tri dana da ju pravilno spojimo. Dobro zvuci ali se tesko naviknuti na njen princip rada. Sve izgleda jako slicno kao svima nama znani plug-inovi ali ovdje taknes knob i sve se promjeni. Ne kazem da je losa, ustvari jos nemam neko misljenje o njoj. Radim na njoj tek mjesec dana.

Inace, radio sam dosta i na spomenutom SSL 4000E pultu i to je sjajno! Kompresori zvuce toliko mekano da se u pocetku s njima treba paziti da se ne pretjera. Ludilo sprava! Jos kad je oko nje puno finog vintage outboarda... ufff!!

Radim inace u Morris Studiju gdje je to sve instalirano (jos na web sajtu od studija nema popisa opreme iz druge rezije, tj. stari je popis sa Yamahom koja je u medjuvremenu otisla).

Uglavnom, to je oprema za sanjat!
evo sad sam bacio pogled i ne mogu da verujem ....DAS EFX snimao album u Morris Studiju...
sasaristic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules