|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Quote:
I zanima me jos nesto. Jel bolje da kartica ima ono 96 khz ili 192 i jel bolje 24 bit ili 32 bit. Objasnite neupucenom coveku da se ne zajebe pri kupovini ![]() Hvala.
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Ima li neka razlika u dirkama.Bas uporedjujem Radium 61 i evolution mk461c i kao da su drugacije dirke. Cini mi se da su dirke kod evolution mk461c malo duze i uze. Jel moguce to il se meni pricinjava jer nisam spavao celu noc
![]()
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Slusam Jarre-a i Vangelisa od malih nogu.Kako bi inace primetio taj mali detalj na zoolooku.Imas li nekih koncerata na divx-u ili vhs-u.Ja imam na divxu Oxygen in Moscow.Steta sto je Jarre u poslednjih nekoliko godina prolupao.To je zapoceo sa albumom session 2000,pa Metamorphoses i na kraju Geometry of love.Izasao je i novi album Les Granges Brulees sto je radio jos pre Oxygena ali nije nista ozbiljno jer je to radio za film.
Sto se tice kontrolera savetujem ti kombinaciju slajdera i potenciometara a ne varijantu sa cistim potenciometrima kao sto je mk361c,zbog toga kada treba da napravis neku modulaciju koju si zamislio(ili mix) jednim potezom ruke pomeris nekoliko slajdera sto sa potenciometrima ne mozes jer ipak nisi Siva pa da imas mnogo ruku da zavrces potenciometre.Na M audiovom sajtu imas neki poduzi video klip.Zove se nammroundup 04 gde se prikazuje citava paleta proizvoda pa cak i evolution mk461c i keystation pro 88 jer je pre jedno pola godina m audio kupio evolutiona.Cuo si za yamahu cs80.,e pa Arturia je izdala softversku verziju tog sintisajzera a on se u potpunosti kontrolise preko slajdera,sto je jos jedan razlog da uzmes klavijaturu mk461c.Mk361c nema entry pad,a to ti je ono sa leve strane kod mk461c(Ako nemas sliku mk461c idi na sajt www.evolution.co.uk i videces gore u meniju press releases ili nesto slicno.Kada ti se otvori nova stranica skroluj nadole tamo su ti slike.). Mislim da su full size dirke kod svih klavijatura ukljucujuci i radiuma 61 i mk 461c istih dimenzija. Da imas para najtoplije bi ti preporucio novation remote 61 koji jos nije izasao i cija ce cena biti oko 600 EUR.Ovako mislim da je ipak najbolja solucija mk461c. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Pravo da vam kazem ne znam u cemu je razlika.Mozda audiophile ima bolji zvuk od terrateca a mozda ne.Ipak mnogo njih hvali audiophila i kazu da je proverena varijanta,ima odlican zvuk ,malu latenciju i dsp chip.Nikola sto se tice tvog pitanja za bitazu,mislim da ne postoji 32 bitne kartice,vec samo 24-bitne.a 96khz je otimalno za home studio.Medjutim privlacan je emu 1212m jer ima 192 KHz i to konvertore sa digidesign pro toolsa (najbolji konvertori).Raspitaj se za emua.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ivan Lekic
|
![]()
Ako mozete da birate izmedju audiophila i terrateca bez razmisljanja se odlucite za terratec , a ako se dvoumite izmedju terratec-a i emu 1212 bez razmisljanja uzmite emu 1212 ..
Inace EMU 1212 , 1820 i njihove serije M su trenutno najbolja ponuda na trzistu digitalnih audio sistema , u svemu izuzetne a cene :P zanemarljive u odnosu na kvalitet hardvera i softwera koji se moze porediti sa kartama od preko 1000 eura *Posto sam jedini korisnik EMU 1820 u Srbiji mislim da jedini kod nas mogu dati pravi i objektivan sud o ovim kartama .. CENE: Emu 1212M - 220 eur EMU1820 - 400 eur EMU 1820M - 500 eur EMULATOR X UPGRADE(samo za 1820 jer se ovaj soft uz 1212 dobija) - 100 eur (inace ovo je najbolji soft sempler ikada napravljen ..) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#18 | ||
Administrator
|
![]() Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ivan Lekic
|
![]()
izvinjavam se sto nisam mogao brze odgovoriti ..
-Kao prvo hteo bih reci da se retko pojavim na ovom forumu ali uvek rado .. Sto se tice oglasavanja u malim oglasima ovde kod vas to je bilo koliko vidim samo 2 puta .. Prvi put kada sam prodavao terratec karticu posle koje sam koristio RME i takodje prodao .. to vas je sigurno navelo na to da pomislite da pokusavam da trgujem kartama ali ja nisam trgovac vec sam bio korisnik tih karti ali mi ipak nisu odgovarale zbog malog broja I/O.Obe kartice su bile izuzetne .. ***TERRATEC PHASE serija je niz od nekoliko modela medjusobno slicne hardverske pa i softwerske gradje gde se visina cene odredivala u broju I/O .. Po meni najzahvalinija je PHASE 22 (Ja sam koristio PHASE 28 koja se od 22 razlikovala izsklucivo u I/O)koja ima balansirana 2 in i 2 out-a i radi na sada vec standardnom modu 24/96(PHASE 28 24/192/8/O/2/I).. Isto sam citao na forumima da terratec ima slabu tehnicku podrsku sto uopste nije tacno .. kvalitet ASIO drajvera je na zavidnom nivou i latencija dostize cak do 0.7ms sto je i vise nego dovoljno .. Moram napomenuti da se terratec uopste vodio kao poluprofesionalna karta ali ja zaista ne vidim razliku u kvalitetu snimanja .. sada koristim EMU o kojoj cu posle nesto vise reci ali da li ja snimao na terratecu.RME-u ili EMU meni je finalan zvuk i produkcija uvek ista .. Uopste nije bitno da li neko koristi Audigy ili Pulsara vec je bitna sposobnost snimatelja i producenta .. Mozda se neko ne slozi sa mnom ali verujte da je tako i to nije moja teorija vec realnost .. Ono sto se dobija je brzina i komotnost u radu .. TERRATEC PHASE 22 kosta neverovatnih 120 eur i to je cini najjeftinijom dobrom karticom na trzistu .. zasto se ne kupuju te kartice!? Pa zato sto smo svi navilkli na to da je samo skupo dobro .. Bitno je da mi imamo Pulsar II koji kosta 1000 eura a nije bitno to sto necemo nikada koristiti ni 20% mogucnosti te karte jer ako je hocemo upotrebiti u potpunosti e onda treba dodatna oprema ,pare(skoro svaki plug i efekat koji valja se u CW placa) .. ne bih da davim sa ovom pricom jer to nista nije novo.. Znaci ako radite arr i pravite svoj atelje slobodno kupite terratec-a mnogo je dobra karta .. ***Kao sto rekoh kupio sam EMU 1820 i trenutno je koliko ja znam imam samo ja a kupio sam je iz mnogo razloga .. Uz EMU dobijate PCI kartu EMU 1010 koja se preko EDI kabla povezuje sa externim delom EMU AUDIO DOCK .. Dobijate normalno sve potrebne stvari,drajvere i EMU PATCH MIX DSP koji je najvazniji u svemu .. sva podesavanja idu preko mixera , znaci karta bez ovog softwera ne radi .. nesto kao kod CW karti .. Na E-MU karti se nalaze profesionalni Pro Tools HD 192 konvertori (u testima trenutno najbolji na svetu)+Hi-Z mic preamp .. Analogno Karta pored 2 MIC inputa ima 6 balansiranih odlicnih inputa tako da mu to dodje 8 in-a i 8 takodje balansiranih out-a .. U paketu dobijate EMU-ove DSP efekte oko 500 preseta fantasticnih efekata .. sve je medjusobno povezano tako da te efekte mozete koristiti i kao inserte .. Odlicni ASIO drajveri i podrska ostalih drajvera koje mozete koristiti kao WDM/DS .. Na karti se nalaze svi moguci konektori .. Coaxial S/PDIF I/O , ADAT I/O (192Khz),FIREWIRE ... Na karti su dupli MIDI I/O znaci postoji MIDI 1 i MIDI 2 .. Postoji i nadogradja Synhro karte pa mozete povezati externi mixer sa velikim brojem kanala .. E sad ne znam da li sam nesto zaboravio ali sve u svemu gospodo karta za naslovnu stranu :o E da umalo da zaboravim .. moze se dokupiti zaista najbolji softwerski sempler uz kartu tako da slobodno mozete eliminisati i haliona i giga semplera i sve ostalo sto koristite jer sa EMULATOR X-om dobijate softwer koji radi uz kartu ali isto tako i kao VSTi i jede sve pred sobom .. detalje ne znam ali cu rado reci ako nekog zanima kada taj softwer dobijem(Stize mi iz Kanade)jer ovde se tesko moze naci i karta a ne njeni dodaci .. Toliko za sada, Ivan |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ivan Lekic
|
![]()
Sobizrom da se dobijaju dzabe ODLICNI su.. mnogo bolji od DXi koje su vecina navikli da koriste .. Ja licno volim da ih upotrebim jer su bolji od standardnih a skoro uvek upotrebljavam njegov kompresor koji je izuzetan i to pri samom snimanju.Ne opterecuje komp jer koristi DSP ..
Kompletno sve o karti , upotrebi i kvalitetu svake stavke skinite manual www.studioton.co.yu/download/emu.zip Unofficialni forum za EMU karte gde mozete procitati sve prednosti i nedostatke http://www.productionforums.com/emu/default.asp Samo da pomenem EMU 1820 kosta 350-400 eura .. Neka mi neko kaze za te pare sta kvalitetnije mozete kupiti!? Slobodno se usudjujem da kartu uporedjujem sa troduplo skupljim kartama , spreman sam na repliku .. 8) Iskreno malo sam usamljen , pulsarovaca ima ko salame .. nemam skime da razmenjujem misljenja ![]() Pozdrav, Ivan |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|