Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-07-2004, 02:12 PM   #11
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by nixylive
Quote:
Originally Posted by Eon
zar se note ne mogu odstampati iz sekvencera??
Ovo znatno resava stvari oko pisanja nota tupsonima kao ja za note. Ustvari nisam tupson, ali treba vremena da se sve nauci
Bez uvrede, ali ima vremena dok dodjes do toga (autorska prava)...
Old 04-07-2004, 03:24 PM   #12
dzordz
Junior Member

Quote:
Ne, ne ,ne....
Disk se NE nosi u SOKOJ.
Ti cak ne moras ni da odes do njih.
Jednostavno trazi da na tvoju adresu posalju formulare tj. ugovor, kojim ces se registrovati kao autor.
Nakon toga ce ti poslati druge obrasce, u koje unosis podatke o svojoj kompoziciji, i naravno - pises note i tekst, ako ga ima.
To takodje saljes postom njima, i tu je kraj procedure.
Tacno tako...
I cak su, bar prema meni, bili iznenadjujuce ljubazni. Ima vec vise od mesec dana kako sam to regulisao i sve je proslo bez ikakvih problema...
dzordz is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2004, 05:30 PM   #13
nixylive
Member

nixylive's Avatar

Quote:
Originally Posted by purator
Bez uvrede, ali ima vremena dok dodjes do toga (autorska prava)...
Ne ljutim se. Istinu kazes. Ima vremena. Prvo da naucim kasvetno da sviram
Old 05-07-2004, 07:06 AM   #14
MACI
Member

MACI's Avatar

Ma sve je to uredu ali ima li igdje na pomolu Autorskih prava u BiH !!, s obzirom da je ovo Pirat zamlja i imam osjecaj da mi to docekati necemo.
MACI is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2004, 01:49 PM   #15
Nocni
Member

Nocni's Avatar

Quote:
Originally Posted by MACI
Ma sve je to uredu ali ima li igdje na pomolu Autorskih prava u BiH !!, s obzirom da je ovo **** zamlja i imam osjecaj da mi to docekati necemo.
Ima, ima, ali samo na papiru.
Koliko ja znam licencu za BiH ima agencija iz Sarajeva Sine Quanon. Mislim da su tek natjerali drzavnu tv i radio, da im dostavljaju play liste izvodjenja. Da li placaju, to ne znam. Takodjer sam od nekih kolega cuo, da zbog toga tv cesto uvjetuje pustanje spota ili sl. stvari odricanjem od autorskih tantijema. :

moja prognoza za BiH:
2090. godine ce mozda natjerati i lokalne radio i tv da placaju.
5067. godine ce im uspjeti naplatiti po 100 maraka od kafica, hotela, restorana, samo ce tad 100 maraka biti 5 ?. :roll:

U Hrvatskoj je to rijeseno dosta dobro. Svi koji na bilo koji nacin zaradjuju na racun emitiranja muzike, moraju placati. Tv i radio po emitiranju, a ugostitelji pausalno po kvadratu, ili broju stolova. Ugostitelji se stalno bune, ali ostaje im jedino mogucnost da placaju ili ako vec nece, moraju izbaciti muziku iz lokala.

U 2003. je hrvatski Zamp (autorska prava) naplatio oko 4.500.000 ?. Za Huzip (izvodjacka prava), ne znam koliko su oni nakupili.

Volio bih da grijesim sto se tice prognoze za BiH, mozda kad/ako dodje ta EU.
Old 31-08-2004, 02:09 PM   #16
Nocni
Member

Nocni's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot
Ako se radi o autorima koji nisu gradjani HR, za njih ove udruge ne vrijede. Svatko se registrira u svojoj zemlji, a zatim preko svoje domicilne udruge rjesava stvari iz drugih zemalja......
da bi se postao clan HGU (hrvatska glazbena unija) izvodjaca (prava naplacuje HUZIP), mora se imati prebivaliste u Hrvatskoj.

Nisam siguran, to cu provjeritii, da li se za clanstvo (punomoc) ZAMP-u (autorska prava), moze se prijaviti autor neovisno o drzavljanstvu. Mene su primili, sad ne znam tocno da li je presudno bilo dvojno drzavljanstvo. U svakom slucaju potrebno je i otvaranje kunskog racuna u nekoj od banaka u Hrvatskoj, radi isplate tantijema. Naravno ako se njima potpise punomoc, onda se istovremeno ne moze biti clan neke druge agencije.
Old 20-03-2005, 09:08 PM   #17
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Mene interesuje koliko kompozitori ili autori muzike zaista imaju ne?to od cele pri?e tj da li se zaradi neka kinta od toga ili samo ?titite svoju muziku od pirata i sl. :
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2005, 10:18 PM   #18
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by DJ Z
Mene interesuje koliko kompozitori ili autori muzike zaista imaju ne?to od cele pri?e tj da li se zaradi neka kinta od toga ili samo ?titite svoju muziku od pirata i sl. :
ako nisi preko neke velike diskografske kuce koja sve to prati, onda tesko da ces zaraditi onoliko koliko si realno zasluzio....retke su radio stanice koje uopste prijavljuju sta stvarno pustaju (ispunjavaju "kosuljice")...da ne pricamo o kaficima....
Old 20-03-2005, 10:20 PM   #19
Nocni
Member

Nocni's Avatar

Preklani sam za jednu pjesmu dobio, za oko 300 emitiranja na lokalnim radio stanicama u Hrvatskoj 58 kn (7,7 ?), lani za 200 emitiranja iste 37 kn (5 ?). Banka uzme za slanje na racun 10 ?, tako da mi "lovu" iz Zampa jos ne salju, zamalo bih bio u minusu .
Pretpostavljam da se za emitiranje na drzavnim radio/tv stanicama placa puno vise.
Old 20-03-2005, 10:57 PM   #20
tillco
Member

tillco's Avatar

Ala si se ti navatao para...Sta cemo, jadni ne bili...
tillco is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules