|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Dakle, dobio sam zadatak da napravim muziku za kratku reklamu, radim na PC-ju i u Logic-u. LJudi su mi dali filmi? u .MOV (quick time
MAC format) i, naravno rade na MAC-u. Zna?i, zadatak je da nekako sinhronizujem sliku sa tim filmom. Poku$ao sam sa Hubi's Midi Loop da sinhronizujem LAP i Vegas, koji mo?e da radi sa slikom ali, na?alost Hubi ne radi na win XP. Onda sam poku$ao sa midiyoke i midiox, ali nisam uspio. Iz LAPa sa fino generi$e MTC, koji midiox odli?no ?ita, ali vegas ne?e da krene kako treba po tom kodu, i ne o?itava ga ta?no. Samo da napomenem da mi se ne radi u Cubase-u ili Nuendo-u. Poku$ao sam dosta i onda sam se smorio (ako neko zna ne$to o tome, neka komentari$e...jo$ nisam poku$ao da spojim LAP i Cubase, jer imam dvije zvu?ne, ali mi to ve? zvu?i glupo i mrzim emagic $to je pre$'o na MAC...). E, onda sam se vratio u LAP i tamo poku$ao sa video playerom, koji radi super u frame, i tako sam zavr$io taj mali projekat. Me?utim, tamo nisam uspio da iz LAP-a pustim MOV (dobio sam crn ekran, iako ga iz Quick time 6.4 pu$tam bez problema, jer sam dodatno instalirao Quick time codec), nego sam morao taj filmi? iz MOV da prebacim u AVI, da bih ga vidio u LAP-u. Konverziju sam radio direktno u Quick time-u. Me?utim, provalio sam da taj avi nije sinhron sa MOV, ve? da moram u LAP-u da stavim offset od pola sekunde (0.435s ta?no) da bi bilo isto, jer se moja muzika nije slagala sa slikom kad sam im to odnio...neslaganje je stvarno nezanemarljivo, a neznam da li to zavisi od du?ine filma (da li je ve?i offset ako je i film ve?i) da li se pove?ava s vremenom itd...volio bih da mi neko ka?e ako je imao sli?na iskustva! I da rezimiram, moja dva pitanja: 1. za$to ne mogu da vidim MOV file iz LAP-a (iako ga vidim u Quick time-u, zna?i kodek je ispravan) 2. za$to se pojavljuje ka$njenje (tj avi krene ranije za cijelih pola sec. ako mi offset u video settings stoji na 1.0.0.0) koristim LAP 5.5.1, imam deltu 1010 i ATI Radeon 9600pro pozdrav |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
PT i Cubase sync... | DADDY Z | Audio Software | 7 | 18-01-2009 11:06 PM |
ProTools HD sync | puRe | DSP forum | 19 | 27-01-2005 10:08 PM |