|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Super Moderator
|
![]()
ma nema frke...za ono gore na hardware-u no bad feelings
![]()
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Ovako. Poslao si stvar u 112kbps, ne znam zasto, al ok. Nemam nikakvu ?irinu u snimku. Po?etak stvari dosta odbija zbog lo?e harmonije guda?a, koji su ina?e generalno lo?i. ?ak mislim da su u ovakvoj pesmi nepotrebni, ja bi pre ubacio neke "tople" string padove umesto toga. Shaker ide sa leve strane, kod tebe je sa desne. Vokal previ?e ?tr?i, probaj sa du?im reverb time'om i naglasi malo sibilante kod eq-a reverba na nekih 7-8khz, ali pre toga pokusaj malo da ubije? sibilante na vokalu, ali samo malo. ?ini mi se da je i bass malo ja?i nego ?to bi trebalo. To bi bilo to, dosta stvari mulja u pozadini, al je mogu?e da je to i zbog lo?eg kvaliteta mp3-a. Celokupno zvu?i pristojno, s tim ?to mi nekako vokal previ?e be?i od svega. On treba da bude in the middle, previ?e mi be?i u visoke, a srednjih nigde. Nema "topline"... Poradi malo na dinamici, mislim da si prekompresovao.
Eto, shvati ovo sve kao dobronamerne kritike ?to se ti?e zvuka. Raspisao sam se, al to je zato ?to verujem da mo?e? dosta bolje od ovoga. pozdrav... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Sto se tice vokala, to je vec izvan mog znanja. Ponovo sam otpevao, mnogo pazljivije, ali me umem da to ofarbam da zvuci toplije. Jako sam samokritican i ne smeta mi nikakva losa primedba. O svemu volim da razmislim jer me cesto skrene sa mojih ustaljenih puteva. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
ton magistar
|
![]()
i ja mislin da su gudaci lose izaranzirani. osin tega mi smeta celo u sredini. violina je livo, a celo bi trebalo bit simetricno - desno.
meni glas zvuci ko da je sniman na dinamickemu mikrofonu i ciini mi se da si malo radi na dynamici i eq-ima na pojedinacnim kanalima, pa si to "nadoknadi" u masteringu. loop je neki gotov i zvuci nelose, ali ne dolazi dovoljno do izrazaja, zbog guzve u sesnaestercu. prateci vokal je nekako maknut iza sa jekom i u livu stranu, koja je inace za 2db jaca od desne. na toj strani je i neki sintetski klavir koji mi se takodjer ne dopada. reverb mi na ciloj snimci zvuci prilicno "jeftino", ali to moze bit i zbog "kvalitete" mp3-a. btw: provaj napravit jednu caku sa pratecim vokalom. paniraj ga livo (ne skroz) i send posalji u waves doubler kojega ces panirat simetricno desno. pazi da ti na doubleru bude iskjucen "direct" (dry). pazi da ti prateci vokal i doubler budu jednake snage. jeku mozes dodat samo na dry pratecem vokalu. bilo bi odlicno da se fx chanel moze routhat u grupu pa na sve stavit jeku i neki kompresorcic, ali nemoze ![]() drugi nacin (mozda jos bolji) da uduplas prateci vokal i da ti ostane sredina za glavni vokal je da na back vokal inseriras waves doubler, odaberes neki preset (recimo doubler 4 voices) i da iskjucis "direct" (dry). isprid doublera stavi jedan kompresor i dodaj neki reverb na send.
![]() |
#16 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Nemoj da se ljutis al pesma je suplja na sve strane,al moj odgovor je vise bio prema ljudima koji samo kazu bravo za nesto sto nije za to.Smatram da je mnogo bolje reci sve ono za sta mislis da je lose pa sad zavisi od osobe neko ce da iskoristi kritiku neko nece al to je vec njegova stvar.
Sad sto se tice pesme da manemo produkciju lose je i otpevano ne svidjaju mi se akcenti na nekim recima a i nekako je mrtvo.Instrumenti su ti tu cisto da ima neceg a ne zato sto nose neku melodiju il atmosferu il bilo sta.Sto naravno ne znaci da nemoze da se sredi al treba tu jos mnogo toga da se promeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Sandro@
Sve cu sa zadovoljstvom da isprobam, ali mi definitivno nije jasno da li se vokal snima mono ili stereo. Pravo da ti kazem to mi nije jasno ni za gomilu drugih instrumenata. Poneki put mi se cini da je neki instrument mono usnimljen mnogo bolje legao u stvar. Svidja mi se i ono sto je rekao kVu, da nema sirine u zvuku, a ni to ne znam kako se postize. Sirina? Ako vokal snimim mono, vec je izgubio sirinu, zar ne? Inace kao reverb sam koristio revreb pack 2, samo sto se to lose cuje ovde. Gudace sam koristio one iz Kompaktovog paketa i izvorno mi zvuce bolje od onog Halionovog stringsa, ili ja to ne znam da namestim... Ridhe@ Ni u jednom momentu se ne ljutim. Mogao sam da pesmu i ne objavim i da se i dalje pravim veliki poznavaoc stvari, medjutim ja sam resio da napredujem, a to ima i svoju tezinu. Inace, u poverenju, tesko je napraviti laganu pesmu. Tu se sve cuje i nema mnogo foliranja, a jos teze je to uzivo otpevati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
Probaj ovo mora da valja
![]() |
![]() |
#19 |
ton magistar
|
![]()
vokal se snima mono. prateci vokal (ako je samo jedan) mozes snimat i sa nekom stereo tehnikom, a mozes probat napravit i trik koji san ti opisa, a mozes ga samo maknut u stranu (pazi koju), mozes na njega stavit kratak delay (jedno ponavljanje krace od 30ms), pa glas maknut livo, a delay desno. mozes snimit i prateci duplex (dva poootpuno ista backa) i razmaknut ih livo-desno.
sirinu dobijas paniranjen instrumenata livo-desno i dobrim jekama, chorusima i stereo delayima u cemu moras pazit da ne pretjeras. ja ti za glas nebi bas priporuci chorus i slicne modulacijske efekte. najbolji nacin da ti glas izleti naprid i da dobije sirinu je da ga provuces kroz waves doubler. ako zelis glas pomaknut naprid u zvucnon slici onda sa nekim delayem (jedno ponavljanje krace od 30ms) napravi fatening. takodjer moras pazit da ti neki instrumenti (glavni vokal, bass, kick...) obavezno budu u sredini, jer ces njihovim "sirenjem" ubit dinamiku. vodi racuna da uho nemoze prostorno definirat ton ispod 400hz. inace, nesmis pretjerat sa sirenjen. svaki instrument mora imat misto u mixu - prostorno, metricki, dinamicki, frekfencijski... btw: slazen se sa ridheom da ti akcenti nisu ok. moras pazit da ti se naglaseni/nenaglaseni slogovi u textu poklapaju sa teskim i lakim dobama takta. sad neman ode pjesmu da cujen, ali mogu ti tocno rec koje rici nisu dobro otpjevane u tom smislu. sjecam se da odma u prvom stihu ima jedna takva.
![]() |
#20 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|