Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-01-2004, 07:21 PM   #11
pulsar 2
Member

E Sandro, zlatni Sandro...

Da znas da ti mi skracujes muke za 6 meseci. Jer najmanje toliko mi treba da "otkrijem" sam ono sto ti pises na jednoj poruci.

Hvala i Bog te cuvao.
pulsar 2 is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2004, 12:19 AM   #12
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Imam jedno amatersko pitanje - Ne razumem kako da aktiviram modul - Asio 24bit source i to da ima cetiri stereo kanala kao kod tebe Sandro?
Kad otvorim neki drugi projekat, koji je dat kao example, pojavi se Asio source koji ima i po 16 kanala, ali nije 24bit. Ne znam kako se podesava kolicina kanala Asio drajvera?
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2004, 12:24 AM   #13
Anonymous
Junior Member

Desno dugme mausa na ASIO source i sve ostalo pise...ili dupli klik
mausom na ASIO modul.
Anonymous is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2004, 09:22 AM   #14
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

mogli i pulsar2, kad skuzite stvar - princip spajanja, onda van nece past vise na pamet uopce otvarat njihove projekte. ja, kad instaliran sfp, odma brisen direkorije, projects, samples, samplers, vstplugins i sl...

ovo je, ko sto san reka, moj default projekt i skoro uvijek krecem od njega. ko sto je tonalino reka, projekt se moze napravit tako da se pulsarovi efekti koriste za vst i sfp devicse zajedno.
naprimjer, mogu se svi efekti insertirat u aux sekciju i preko buseva od nuenda slat kanale u stm1632, pa se u tom slucaju mogu koristit i pulsarovi dynamicki efekti.
evo, sad mi pada na pamet projekt kojega nisan nikad radi, a moga bi bit zanimljiv.

recimo, da se na isti nacin preko sendova i nuendovih buseva salje dry signal u stm1632 koji se sad preko sendova od stm1632 salje u pulsarov reverb. naravno, u ovom slucaju se dry signal nesmi routhat u master od stm1632.

btw: uz ovaj startup projekt iman i jedan mali projektic kojega koristin za mixanje radijksih reklama i jingleova.
u njima koristin pulsarove compresore kao autofadere.
Old 13-01-2004, 01:35 PM   #15
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by tonalino
mausom na ASIO modul.
Da, znam za to, ali ne mogu da promenim broj koji tamo stoji. Broj kanala je dva, ali se to ne moze promeniti. Gde moze biti greska?
Old 13-01-2004, 01:41 PM   #16
andrija
Member

andrija's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli
Quote:
Originally Posted by tonalino
mausom na ASIO modul.
Da, znam za to, ali ne mogu da promenim broj koji tamo stoji. Broj kanala je dva, ali se to ne moze promeniti. Gde moze biti greska?

ides na onaj broj dva, kliknes i vuces mouse gore; onda moze da increase asio channels; ali trebalo bi i kad klicknes jednom na 2 da moze da uradis te settings;

ili

ides u onaj routing window ne onaj velike nego mali onda na outs onda asio i opet ides na 2 , klickes ili vuces mouse;
andrija is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2004, 02:03 PM   #17
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

he, he... ovo je jedan od nacina. mozes kliknut na prozorcic i sa kursorima livo/desno minjat. mozes minjat i sa brojevima...

hm, morat ces prominit naviku da knjige i manuale poklanjas prijatejima
Old 13-01-2004, 02:08 PM   #18
pulsar 2
Member

Kada ti se otvori surface (ili panel) ASIA, namestis maus na taj broj sto ti kazes i kliznes mausom gore (da povecas broj kanala) ili dole (da smanjis). Maus prilikom klizanja treba drzati pritisnut.
Old 13-01-2004, 02:10 PM   #19
pulsar 2
Member

Evo, dok sam ja napisao poruku Sandro je vec objasnio...
Old 13-01-2004, 02:15 PM   #20
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Hvala vam svima, poceo sam da osecam neizmernu ljubav prema vama jer sve to lepo radi!! A sto se tice Rackovica, ja sam ubedjen da je jos uvek u analognom fazonu. Nije smeo da izbaci knjigu posle dve hiljadite i da osporava sigurnost podataka na digitalnim medijima, strahujuci sta bi se dogodilo kad bi jedan projekat neke velike zvezde propao jer bi hard disk prestao da radi. Taj nije cuo za OMF i to razmisljanje pripada ranim devedesetim. Ja bi se ipak odlucio za tvoju knjigu Sandro.
Bas bi voleo da cujem kako je gospodin Rackovic producirao back vokale i to u poredjenju sa tvojim? Ima raznih vrsta kuvara. Tu mislim na knjigu sa receptima za kuvanje. Ipak cemo prednost dati onome gde su ta jela vec isprobana, gde se ti sastojci mogu naci kod nas i gde je brate to bar malo jeftinije. Svaki Divinerov tekst sam odstampao, kao i tvoj. To su pravi kuvari!!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules