|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
Preporucujem usi. Analyzer, obzirom da si pocetnik, ionako neces znati da citas, a onda ces samo da gledas u njega i da mislis "odlicno je to, vidis kako je fino sareno". Mnogo ti je korisnije da aktivno slusas, i da uporedjujes to sto si izmiksao na sto vise razlicitih zvucnika/sistema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Super Moderator
|
![]()
da kao sto rece dvuckovic treba prvo da usi naviknes na zvuk i raspored frekvencija pa posle da kombinujes sa ocima...samo oci znaju da varaju (ne veruj ono sto vidis samo ono sto cujes :roll: )imaj u vidu da ako koristis analyzer samo ali samo ga koristi za skidanje frekvencija za pocetak i kada to uradis dobro preslusaj uradjeno kasnije se ufuravaj da sve odslusano i gledas ali ne preteruj sa gledanjem jer ponavljam usi su ovde bitne
![]()
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
nasao sam ovaj waves pack , zahvaljujuci puratoru ... mislim da ce posluzhiti
ok necu previshe da gledam ![]() ![]() imam pitanjce jedno ... koji su frekventni opsezi za : kick ? bas? mid bas? ostale ''instrumente''? ritmove? ako mozesh ti eone da mi odgovorish ... poshto ako me pamcenje dobro sluzhi a trebalo bi ... i ti pravish neki trance pa znash otprilike shta ovi ''instrumenti'' sve mogu da budu ... neznam bash kolko je pametno da treniram ushesa na dvosistemcima srednje klase ![]()
![]() |
#14 | |
Administrator
|
![]()
Jeste da mozda ne odgovara na tvoje pitanje ali sam siguran da ce ovo nekome da koristi...uostalom ne moze da skodi
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
sta bih ja bez tebe puratore
![]() hvala!
![]() |
#16 |
Super Moderator
|
![]()
da to je to sto purator pokaza..za modernije produkcije navescu ti primer recimo za kick...
ja kick stavljam na 20hz pa ga razvucem do 1 khz (ovo je sve preko -6db) pa onda spustam frekvencije koje cu da upotpunjujem sa drugim zvukovima. recimo za brz i "odlucan" kick ostavi 1khz i recimo negde 300hz kao i sve ispod toga pa stavi neki ride cymbal na side chain compresiju da bi dobio jedan zvuk plasticnog kicka...kombinuj malo bass je posebna prica njega trebas ostaviti zajedno sa kickom...mnogi ljudi se bune oko toga "kako da stavim kick i bass ako su na istim frekvencijama,a oba trebaju da prave groove?" odgovor.kick u tranceu guraj na vise frekvencije dok bass ostavljaj na nizim sve dok ne cujes harmoniju ta dva zvuka tj.bass treba da tera kick...uzmi za primer paul van dyka i neke njegove stvari mid bass ili ti neki zvukovi koji tu stoje ces uvek stavljati posle visokih i srednjih...to sam negde procitao jer se posle lakse i bolje uklope u mix itd itd.... kombinuj pa javi sta si uradio ustvari posalji pa da se cuje ![]()
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
hocu naravno samo trebace mi malo vremena da se odomacim u nuendu ...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
PRO Tools pitanje opet :) | Jan | Audio Software | 63 | 24-09-2009 09:57 PM |
Zvuchna karta opet glupo pitanje | HeatMan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 50 | 25-08-2008 11:06 PM |
opet, pulsar XTC pitanje | pulsar 2 | DSP forum | 10 | 22-10-2006 03:48 PM |
Opet ja! | X-Dreamer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 16-07-2005 08:49 AM |