|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
medjutin, ako je ona vec izgradjena onda nemas izbora, ali ako nije obavezno moras postovat omjere zidova. u knjizi ozrena bilana - akustika prostora postoje omjeri za mala studija do odredjene litraze. neznan napamet, jerbo mi je knjiga u jednega doticnega tipa ![]() 1 : 1,25 : 1,6 shot, ispravi me ako san fali omjer :roll: ooooops, da izbjegnemo nesporazum, gluha soba u kojoj se snimaju samo vokali i sl. moze bit mala i ako je dobro zdenfana moze bit ko bog.
![]() |
![]() |
#12 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Tocno, sjedi PET!! To je takozvani Bonnelov kriterij. Neki papak iz dalekog nam Brazila pod imenom Bonello je smislio da odnosi dimenzija moraju biti 1:1.24:1.59 sto se u praksi zaokruzuje na 1:1.25:1.6 Ima i drugih pravila, recimo Laudenovo pravilo glasi 1:1.4:1.9 i bla bla bla... ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
JA se narode selim u nov prostor.
![]() Zapravo radi se o tome da mi prostor od studija dobiva novo ime a to je "kupatilo" a tzv. rezija "spavaca soba". Ovo ljeto je moj stari gradio garazu i njoj u sklopu brdo prostorija(5). Rekao je da te svoje "vrangulije" selim u novi prostor(a i moja zena se s njim slozila). Sad sam u totalnom k****. ![]() ![]() ![]() ![]() I studio i rezija su bili odlicno prilagodjeni i meni i oko mene. Buka iz studija se gotovo i nije cula kad se lupa bubanj. Ma mogao sam ga snimat i u ponoc. A sad to sve moram srusit. J**** ti zivot al je cudan. Vidio sam da ovdje ima ljudi koji su voljni pomoci pa bi molio nekog da mi sto prije i sto konkretnije kaze i da mi da koji savjet za uredjenje novog prostora. Ja vec nesto motam po glavi al trebam i vas jer kad sam sam slagao svoju prvu prostoriju dugo je trajalo, a sad mi se cini da bi mogao biti puno brzi. Radi se o golim zidovima. Sutra cu izmjerit pa cu vam javit dimenzije. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Zaboravio sam se pozalit jos na to da ce nov prostor biti puno manjih dimenzija,a toga me najvise strah.
Do sad je rezija imala 15 kvadratnih metara a studio 8. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
S obzirom da ces radit sve ispocetka, odi na ovaj site i tamo su pravi freakovi koji ti mogu najbolje pomoci:
John L. Sayers To je NAJbolji site za gradnje studija. Drzi ga taj tip John koji je tata-mata. Nakon sto pregledas sve fotke (obrises sline s tastature), odi na forum di mozes poslati svoje nacrte i javit ce ti se netko od power-usera koji ce ti sve objasniti. Daj si malo vremena i sve ces skuzit!
![]() |
#16 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
E moj SHOT , znao sam da ces se prvi javit jer imas za ovakve stvari petlje(muda)!
Pregledat cu a ti molim te javljaj se kad budes mogao na moje nove upite vezane za uredjenja. Veliki pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Nema frke
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
I sta na kraju bi sa Filetovom rezijom?!
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
evo nisam dugo bio tu...Nisam gradio ni?ta, nego sam iskoristio jednu veliku sobu 4 sa 5m i nju sad koristim ko re?iju...dok mi je gluva soba...ona varijanta:kartoni od jaja, spu?ve, kamena vuna itd...i dosta sam zadovoljan....bubanj mi ispada dosta dobro...za razliku od nekih studija u Zagrebu u kojima sam bio i koji su akusti?ki tretirani "po pravilima"...meni bubanj ispada jo? i bolje....Ne mislim na produkciju(to ovisi o osobi), nego ba? o tome da li se prostor ?uje...dok su i gitare dobre a i vokali....sve onda poslije ovisi o meni.....sa prostorom sam zadovoljan.....jedino ne ku?im bas-trapove....osjetim da se u kutovima skupljaju niske frekvecije, ali kako se to odra?ava na zvuk koji snimam i ?ta ?u posti?i instaliranjem bas- trapova(znam kako se to radi)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]()
Pa smirices to neugodno tutnjanje koje se javlja u uglovima... Tacnije nastaje tu negdje a cuje se (itekako) u cijeloj prostoriji.
Dakle, stavis bass trap i nema muljanja prilikom snimanja/slusanja... Bas je precizan kontrolisan i upravo tamo gdje treba da bude... Tako nekako...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Elevayta Space Boy | drzox | Audio Software | 1 | 27-03-2009 02:19 PM |
space out | noonchaka | Promocija radova | 0 | 20-03-2009 08:29 AM |
Bruce Swedien My Space | DaBear | Razno | 23 | 29-01-2008 06:31 PM |