|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
Ili da vuces sve iz kompa pa da cepas na kanale miksete pa da bojis kako bi dobio tu pravu gudacku autenticnost ![]() Svi ozbiljniji producenti rade ovako nesto. Sve u kompu previse bi zvucalo sterilno. Godinama sam svirao violon celo u orkestrima i mogu tacno da raspoznam tu autenticnost(finocu tona). Po meni je najbolje zato imati dva kompa vezana na VSL karticu od Nuenda kako bi jedan sluzio samo za grandiozne semplove poput Viene a drugi samo kao snimac/sekvencer. Toliko. Pozdrav svima ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
VIP Member
|
![]()
Steka, dobrodosao na forum!
Sto se tice hardwarskih samplera, uopce ne sumnjam da postoji razlika u zvuku (toplina), ali takoder sam iz iskustva shvatila da i sama kvaliteta zvuka i najboljeg sampla ne znaci nista ako ga se ne zna dobro koristiti (poznavati instrument kojeg "oponasamo" itd..). A i ovi novi genijalni sampleovi nazalost ni ne nude mogucnost da se koriste ikako drugacije nego u soft samplerima. Inace, ja sam dugo, dugo radije odabirala sve samo ne softwarski baziran rad s glazbom - od zujanja kompjutera, do njegove neprestane nadogradnje koja nikad ne prestaje, do toga da ne mozes bilo kada i bilo gdje skladati (kao npr sa hardwarskim sampleorom i npr. nekim kurzweilom). Otici na pusti otok i raditi glazbu. Dobro, na pustom otoku sa strujom. ![]() Dobro, malo sam se odmakla od teme. Poanta sveg je zbroj svih nasih mogucnosti, prednosti i mana. Moja trenutna situacije je takva da odabirem rad sa softwarskim samplerima. Mozda je prednost hardwarskih samplera u ovom trenutku zanemariva nasuprot svih ostalih prednosti koje ipak doista nude soft sampleri (ogromni vrhunski library, disk based streaming - hm, hm... ). Kazem - mozda - jer moje uho nije imalo priliku to usporediti... Inace, ja sam ovdje jedino zensko bice na forumu i sa mnom se nitko ni slucajno ne smije sloziti! ![]() ![]() ![]() Pozdrav Anita Nisi napisao od kuda si? S obzirom da sviras violoncelo (a ja celiste uvijek trebam)... mozemo i suradivati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Meni se cini da su ti semplovi iz Halion String Edition po malo mutni. Napominjem da mi se - cini. Nisu mi konkretni i smeta mi taj neki reverb. Postoji li nacin da se izgubi taj reverb i i da se zvuk cuje tu iz kutije ili ja moram da sviram violincelo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() zivim u Torontu, Kanadi i bavim se studijskim radovima u slobodno vreme dok mi je glavna delatnost programiranje (kompjuteri). Ljubitelj sam raznih stilova muzike i smatram da ne postoji muzika koja je losa, tako isto mislim da uvek ima nesto novo da se nauci u svakom stilu. Trenutno radim neke izvorne instrumentale kao i neke klasicne kompozicije (tek treba da radim na njima). Kada ne snimam za sebe radim u studiju koji smo osnovali nas par ortaka gde se rade iskljucivo stilovi poput: R&B/Hip Hop/ Rap/Funk i Acid Jazz. Taj studio za razliku od kucnog ima neuporedivo bolje uslove time sto se sve radi preko MOTU II/Avalon Preamp na Nuendu a mix se spusta na Mackie D8B mikseti i mislim raznim drugim standardnim studijskim procesorima. Raspolzen sam uvek za saradnju i neko stvaralastvo. Sta si imala u planu? Puno pozdrava ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
ton magistar
|
![]()
autenticnost se dobija sviranjem a ne kemijanjem. tu nikakav hardwarevski sempler ne pomaze. ja iman emulator i samo mi doma kupi prasinu, a svojevremeno je (sa jaz driveom, cd driveom, dodatnon memorijom i soundovima) kosta kolo 10 keka maraka.
istina, isti sample odsviran iz njega i iz nekog haliona, kontakta i sl. ne zvuci potpuno isto, ali neznan koji hardwarevski sempler moze progutat oooogrmne sampleove (poput vienne) koje giga studio, halion, kontakt... sviraju direktno sa diska? doduse, ne pratim hardwarevske sinthove u zadnje vrime. mozda takav i postoji, ali neznan sto je to zbog cega bi on zvuca "bolje" i "autenticnije" od konpjutera? dobrodosao, steka 8)
![]() |
#16 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
VIP Member
|
![]()
[quote="steka"]
Quote:
![]() ![]() Tko zna, kad dovrsim pisanje nota, mozda nesto i smislimo. Mozda mozes odsvirati neke dionice, barem nesto sto je stvarno skoro nemoguce simulirati sampleovima (gliss)... pa mi to poslati ili stavit na ftp. Ali reci mi slijedece: 1.koliko si u formi sto se tice sviranja violoncela, odnosno sviras li ga u posljednje vrijeme? 2. I koliko bi me to kostalo? (pokusaj na osnovu nekog primjera formirati cijenu) I zanima me - imas li kakvih nota za violoncello da ih malo proucim? Ono sto vec dugo trazim je Trio (violina, cello, klavir) ANTONIN DVORAK Trio in E minor op.90 "Dumky" (B.166) i TRio in F minor op.65(B.130). Pa tko ima, dobije nagradu!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Potpuno ispravno. I kod mene Emulator IV skuplja prasinu, ne zato sto je nekvalitetan, vec zato sto je postao suvisan. I ne samo Emulator, vec i nekoliko Akaija pa onda Roland S750 a cak i jedan Ensoniq ASR10 (njega mi je najvise zao). I ja sam dzaba bacio desetine keka maraka ali vreme je bilo takvo, alternative tada nije bilo i tacka. Teorija o nekakvom sopstvenom zvuku pojedinih samplera je doduse delimicno tacna ali koliko je to potrebno, napominjem ovde se radi o samplerima a ne o sintisajzerima. Sempler po definiciji njegove namene treba odnosno mora da bude neutralan u tom pogledu. Jedan Kontakt je sigurno u stanju da premasi i najbolje hardwer uredjaje po pitanju editinga a jos uvek ostaje potpuno neutralan. To je upravo ono sto nam i treba kod samplera, jer ako imamo dobar wave stringsa prirodno je da hocemo i da ocuvamo taj njegov kvalitet i posle samplovanja dakle svako bojenje od strane samplera je nepozeljno. Cemu onda nostalgija za necim sto polako ali sigurno umire a uz to je isto tako (ili dosta slabije) digitalno kao ovo novo. Analogni sintiji su sasvim druga prica mada i oni polako ali sigurno dobijaju konkurenciju koju ne verujem da ce dugo izdrzati. Pitanje je dana. Danasnji procesori i AMD i Intel pa i novi G5 MAC su uz ostale komponente postali toliko mocni da sa lakocom odradjuju po nekoliko sofware instrumenata i efekata a uz to snimaju i reprodukuju, a cekam samo kad ce mi i kafu skuvati pa onda moze i neka zenska mozda (Anita bez uvrede) ili na kraju i pola praseta i koja oka vina... Salu na stranu, ozbiljno mislim da cemo u skoroj budusnosti u studiju imati samo par kompjutera, dobar master keyboard, nekoliko monitora i mikrofona, po kojeg pijanog muzicara i bezvoljnog tonmajstora. Kako u studiju tako i na bini. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
p.s. ovo nisi trebao reci :roll: edit:sala naravno ![]()
![]() |
![]() |
#20 | ||
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |