Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-05-2003, 11:38 PM   #11
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Interesantno je to, da Acoustic Mirror ne radi u SX-u, dok ostali
plug-inovi iz Forgeovog paketa - rade! Opcija koju si naveo je stvarno jedina u ovom slucaju, mada ne mogu da se pomirim sa tim
da svaki instrument na koji zelim da stavim efekt u obliku impulsa,
moram uvek eksportovati u editor. Ja inace koristim Wave LAb, ali
sam instalirao Sound Forge, bas zbog lepog rada Acoustic Mirrora,
na koji mi je skrenuo paznju kolega Boskovic. U groznicavoj sam potrazi za programom koji se puni impulsima i jos kad bi bio bar 32-bitni....Neki se cude odakle takva napaljenost. Jednostavno, svi
reverbi tanko i neubedljivo zvuce u odnosu na Ultimate reverb pack.
Reverb je dusa, ako je on kvalitetan onda je cinela mekana, a ne metalna. Ako neko uopste i razmislja o tome...
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2003, 12:26 PM   #12
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Ja kao reverb koristim Waves paket, i impulse iz Acoustic-a uz Forge. Kao sto rekoh, nacicu za tebe VST verziju podrzavanja impulsa..... znam da sam to negde video.....
Naravno, reverb jeste jedan od osnovnih stvari koje zahtevaju naj kvalitet, upravo zbog toga sto nekvalitetan reverb daje pomalo metalkast zvuk. Nije strasno ako je kao takav samo na 1 kanalu.... ali kad radis mastering, pocinje opasno da smeta.....
Steta je sto Acoustic ne radi pod sekvencerima. Cak je i SIR ogranicen na 16bita stereo 44k ali uvek mozes probati konverziju 32 bita....
Na primer, ono sto si ti opisao, isto se desava sa Semplitude: kada impusle importujes u Semplitude, postaju ocajni, iako rade perfektno u eksternim editorima. Resenje za Semplitude je dodatak koji skidas sa njihovog sajta..... Ovu opciju, ipak, nisam video kod Sonara/Cubase-a/Logic-a.
Ono sto ti na brzinu mogu ponuditi je nemacki sajt:
http://home.t-online.de/home/5200737...ndex_plug.html
ali ako ne znas jezik, onda posle ucitavanja sajta, idi na novi sajt:
http://babelfish.altavista.com/babelfish/tri u formular na sajtu kopiraj adresu nemackog sajta i izaberi opciju: prevod sa nemackog na engleski.

Zapravo, evo i link sa renomiranog Audioforuma, gde se postavila veoma slicna tema u jednom postu:
http://www.audioforums.com/forums/Fo...ML/000568.html
Old 30-05-2003, 02:00 PM   #13
Boskovic
Super Moderator

Boskovic's Avatar

Sta mislite o Timeworks-u?
Bassystem ga hvali i koristi

http://www.rumski.com
Boskovic is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2003, 05:03 AM   #14
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Boskovic
Sta mislite o Timeworks-u?
Bassystem ga hvali i koristi
Eko mislis na ReverbX, jete zahtevan za mashinu, ali je zaista odlicin.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2003, 02:12 PM   #15
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Ja ga koristim jedino u Sound Forge-u kada obrcem prvi slog vokala unazad, ili prvi ton klavira pa reverse > pa Timeworks > pa reverse opet...... jedino tada. U mixeru sekvencera mi je uglavnom Waves
Old 02-06-2003, 06:02 PM   #16
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by rumski
Ja ga koristim jedino u Sound Forge-u kada obrcem prvi slog vokala unazad, ili prvi ton klavira pa reverse > pa Timeworks > pa reverse opet...... jedino tada. U mixeru sekvencera mi je uglavnom Waves
I ja obicno koristim waves rverb, mnogo je manje zahtevan, a cuje se super. Ali ipak... timeworks reverbX fenomenalno pravi one hallove gde se hall prakticno i necuje, glas zvuci suvo, ali odlicno. inace obozavam tu foru sa glasom (tipa Depeche Mode).
idekius is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2003, 06:54 PM   #17
Boskovic
Super Moderator

Boskovic's Avatar

A zasto bash Timewors za reversni?

Ovo sa prvim slogom i klavirom cu bash da isprobam nocas.

http://www.rumski.com
Boskovic is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2003, 12:04 PM   #18
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Timeworks se pokazao najboljim za reversni reverb, jer u toj operaciji se dobije najbolji rezultat ako se stavlja reverb na reverb na reverb. Sa timeworks-om, dobija se boja koja mi se svidja za reversni reverb na ovaj nacin
Old 03-06-2003, 09:36 PM   #19
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Zamolio bi te da mi malo jednostavnije objasnis to sa prvim slogom i klavirom, jer mi je to potpuno nepoznato, a zvuci kao profi operacija. Vidim da je svima drugima sve jasno, ali meni nije jer sam rodjen u Sarajevu pa malo slabije kapiram, ali kad ukapiram onda ukapiram sa kvalitetom, sto znaci da otkrijem i nesto novo.
Ja stalno trazim jedan dobar reverb, a nisam ni probao da kombinujem dva razlicita. Znas to je kao kod kuvanja ribljeg paprikasa, kad ljudi donose svoje zacine u kutiji od fruktalovog soka, da se ne zna sta je unutra.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2003, 12:30 PM   #20
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Evo ovako:
1. zamisli pesmu koja tece i vokal se ukljucuje tek nakon 1 min muzike. Vokal peva pesmu o Americi (na primer) i prva rec teksta je "amerika je..... bla-bla-bla...."
2. Pocinje pesma i 5-6 sekundi pre nego sto vokal pocne da peva o Americi, cujes u daljini neko neartikulisano/pomalo vanzemaljsko "aaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAA"
3. taj samoglasnik "a" je dugacak 5-6 sekundi i pojacava se sve do pocetka pevanja, a onda "uplivava" u prvu rec teksta koju pevac peva (prva rec je Amerika)
4. To je to.....pesma je dalje normalna
-----------------------------------------------------
Da bi dobio takav efekat, uzmi *.wav vokala, kopiraj u novu traku sam pocetak (rec Amerika). Onda zumiraj ovu rec i svedi sempl na samo prvo slovo (slovo "a"). Tada upotrebi opciju "reverse", dakle obrni slovo u nazad.
Onda dodaj mnoooogo reverba na to slovo, pa ponovo opcija "reverse" dakle, ponovo obrni sempl unazad, znaci, vrati ga na normalno.
Ovakav cudan zvuk koji je u fade in-u, izmeri koliki je i nalepi ga tacno ispred vokala u onoj prvoj traci, traci vokala.
----------------------------------------------------
ostalo su varijacije na temu: klavir, cinela, dobos, gitara, pocetak/sredina/kraj pesme.......
----------------------------------------------------
Ne znam koju muziku slusas, da ti dam primer za ovu operaciju, samo zapamti da za ovo treba dosta reverba, i to ne na kanalu, vec samo na tom delu. Zato sam govorio o "reverbu na reverb", dakle o stavljanju reverba na vec reverbovani deo". U tom kontekstu, TimeWorks se pokazao fenomenalnim.
Stavljanje Waves reverba na SEND kanala je nesto drugo, tice se produkcije trake i ne treba mesati sa ovom operacijom.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules