|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
E sad platish pa dobijesh i lajkove,preglede,folowerse na youtubu tviteru i fb.Pre par dana mi stigne maill od promotera soundclouda,ponavljam prvo je bilo samo za soundcloud.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
VIP Member
|
![]()
Å*to kažu Englezi: You have to spend money to make money
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Lepa i značajna tema.
Nisam dugo svraćao ovde, ali mi je drago kada vidim da ima ljudi koji primećuju prave stvari, a svakako je zanimljivo i pročitati komentare. Mislim (dozvoliču sebi da malo i ja prokomentarišem) da postoji jedna cela generacija pre svega ljudi (i naravno muzičara), koji se osećaju izigranim, prevarenim.. Generacija koja je bila vaspitavana i spremana za jedan sistem, a onda je preko noći sistem prestao da postoji, a na njegovo mesto došao neki drugi, sa totalno drugim vrednostima. Generacija kojoj je izvučen tepih ispod nogu. Mnogi su odmah tresnuli o pod, neki su se uhvatili za šta su god stigli, a neki još uvek lebde u vazduhu. Elem, muzika.. Spadam u generaciju koja je muziku negde doživljavala kao odnos čovek-instrument. I u skladu sa tim, i sam postadoh žrtva sveg tog fetiša vezanog za instrumente, pojačala, kablove, pedale, tonove..i novac koji ide na sve to Sada međutim, postoji nova generacija ljudi, koji muziku doživljavaju kao odnos čovek-muzika. Sama muzika je postala "instrument". Sve se "miksuje", sve se sempluje, krpi, kombinuje. Što, samo po sebi - nije loše jer, "sve je to muzika" right? ![]() Neko će reći..važno je da se peva, svira igra. Ko peva zlo ne misli i bla bla..a opet.. A opet, pitanje je da li ta nova muzika zadržava onu neku duševnu esenciju na koju smo navikli. Naravno, sav taj "management", kupovine lajkova, pregleda..sve to nama koji smo vaspitani da se kvalitet prepozna, da sam sebe nametne kvalitetom - užasava. Nove generacije, koje su žrtve ubrzavanja i histerije zvane "carpe diem" i koje nemaju strpljenja ni za šta - nemaju nikakve sumnje da je to pravi put. Oni znaju da te niko neće primetiti ako se ne nametneš. Da u sveopštem nametanju, nametanje nije sramotno. Da nametanje nema veze sa kvalitetom, već sa kvantitetom. Da niko više nema vremena za kvalitet. Da u hiperpodukciji muzike, muzika sama devalvira do te mere, da se čovek uželi tišine. Mnogo su ideali srušeni..između ostalog i ideal da muzika može da promeni svet na bolje. Nove generacije kao da su to shvatile. Mi stariji negde još uvek ne verujemo i trošimo energiju i vreme na čuđenje.. Raspisah se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
1962. menadžer Bitlsa kupio 10000 primeraka singlice Love Me Do. I hvala mu za to.
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Kad vec pricamo o tome gdje smo tu mi, tj neka moja generacija? Mi nit smo anologni, nit smo digitalni...
Razumijemo vasu generaciju, podigli smo se na njenim vrijednostima, ali se nikad istinski nismo osjecali kao ta ista generacija.. U medjuvremenu je sve to puklo a mi nismo stigli da jelte budemo zreli do tog trenutka... Bili smo potom prva generacija digitalizacije, bbs-ovi, irc-ovi, mirc-ovi, live chatovi, virtualni dejtovi, eto da ne pominjemo samo zvuk.. Ali smo isto tako znali i da snimamo muziku sa Tv-a ili radija trenirajuci prste na rec/play/pause paleti dugmica na tejp dekovima i video rekorderima. Slusali smo zive bendove, potom midi trendove, znamo dobro sto je jazz, sto je rock, sto je disco, sto hip hop. (eto male strofice) ![]() I to je sve super, ali i dalje nit smo 'vi' nit smo 'oni' (pod njima podrazumijevam ove nove 'nametljivce' o kojima se govorilo). Mi smo tranzicija u sudaru svjetova, middleman generacija.
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
ili ti ga jednostavnije rečeno mi smo sjebana generacija
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
VIP Member
|
![]()
Pa vi ste generacija koju je sjebalo to Å¡to se jedno malo tržiÅ¡te raspalo na nekoliko mikrotržiÅ¡ta. A ni situacija u muzici u celom svetu nije onako opuÅ¡tena kao nekada. Nijedan autor viÅ¡e ne može da računa na to da će mu neko ko ima kintu ukazati poverenje i gurati ga. Sve moraÅ¡ sam, a to traži da imaÅ¡ dvostruki talenat i dvostruku energiju. Jebiga, tako je kako je.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#20 | |
Member
|
![]() Quote:
I pitanje je Å¡ta se hoće od Sebe u muzici. Pitanje je naravno, od kada su novac i muzika postali zajednička tema. Možda od momenta kada su siroti dečki uz Tv videli uspon istih takvih dečaka do neslućenih visina. Lennon koji je video Elvisa pa pomislio „hm, that’s a god job to do..“, pa onda neki dečko iz Srbije (Rusije, italije, Nemačke..). Mnogi od njih su imali muzičkog talenta. Mnogi nisu (Å¡to nije npr smetalo Đorđu Marjanoviću da obori pola SSSR-a s nogu ) Mnogima je bila dovoljna gitara da naprave svevremenske pesme. Danas mnogima nije dovoljan ni „bundle“ od 5000 vst –jeva sa svim mogućim i nemogućim instrumentima, zvukovima..da uopÅ¡te iko ikad čuje za njih i njihove muzičke ideje. Kupuju se miksete u vrednosti grasonjere, koje imaju viÅ¡e kanala i dugmića nego pilotska kabina, a George Martin se smeÅ¡ka i kaže „ Hey, look what I did whit only 4..“ Moguće je da svi ima veze sa ekonomskom krizom, depresijom s jedne i uverenjem da život brzo porlazi s druge strane. A opet, neÅ¡to ne znam da li je ikada postojalo vreme kada nije bilo ekonomske krize, pa to nije sprečavalo neke talente da izađu sa napred pomenutim svrevremenskim idejama. Da li nam je ponestalo zvukova? Ili njihovih kombinacija? Da li su svetski trubaduri poput Dilana, Donovana, Lenona, Cohena, J.J.Cale i sličnih – već sve rekli? Da li kod nas vreme stalo posle Dedića, Jusića, BalaÅ¡evića i sličnih? Ili jednostavno viÅ¡e nikoga nije briga ni za reči ni za muziku, a ni za talenat. Već samo za pare, za keÅ¡, za uplate/ispalte na račun, ugovore i dilove. Možda je i previÅ¡e muzike. Mp3 format se pojavio kao Robin Hud i svim sirotim dečkima omogućio da za nekoliko minuta oforme muzičke kolekcije koje bi, da se Robin Hud nije pojavio, i dalje mukotrpnu skupljali i slagali po policama, odvajajući silne novce za taj hobi. Ali je Mp3 doneo i inflaciju muzike. A svaka inflacija donosi i gubitak vrednosti robe, u ovom slučaju muičkih ostvarenja. A svaki gubitak vrednosti dovodi do stvaranja velikih deponija otpada, po kojima će ostati da čeprkaju siromasi ili entuzijasti, zaluženici u ponalaženju bisera u blatu. Vidim na youtubu mnogo talentovanih likova koji bi, da su neka druga , bolja (i sporija) vremena, verovatno postali novi Elvisi, Lenoni..li nažalost, niko ih neće primetiti. Vidim s druge strane more klinaca, tehnofila i gear-frickova koji mogu sa par minuta, i sa par dugmića da „smisle neki gruv“ za potrebe žurke, proslave, nekog krejzinesa i kojima će za to leći keÅ¡ na račun. Sve u svemu..izgleda da je druga moda doÅ¡la. Muzički talenat se viÅ¡e toliko ne nosi, koliko se nose talenat za brzo sticanje keÅ¡a za pravljenje joÅ¡ brže „muzike“. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Lampaska Glava? | Milanche_show | Gitarska Produkcija | 15 | 24-06-2008 05:20 PM |
Magnetna glava | dexyco | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 30 | 25-08-2007 10:12 PM |