|
Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
Msm, apropo Celine Dion, 66,4% ?prostora? oko te frule (i u onom Bokijevom primeru) je ipak sintisajzer, tj. voicing istog. Nemoj da se la?emo bez potrebe
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#12 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Sad će ispasti da ja svima kontriram...
Mislim da ovdje prostor/reverb nema nikakve veze! On je neka boja i prostor koji kasnije legne da to fino (balavo, hehe) sjedne u mix. Mislim da je prvo i osnovno kako će to svirač odsvirati. I druga stvar je pozicija mikrofona. U tome je catch, siguran sam. Ovo mora biti jako daleko od mikrofona. U studijskom smislu daleko - dakle 2-3 metra. Svaki zvuk na udaljenosti izgubi one mikro-tranzijente, dok su oni prenaglašeni kada je izvor zvuka jako blizu mikrofonu (onako kako se danas večina toga snima). Treba ti mikrofon koji ima visoku osjetljivost (kondenzatorski najvjerovatnije), preamp koji ima najniži moguči self-noise i eq kasnije da vratiš ono što se na udaljenosti izgubilo u low endu. Snimka i prije stavljanja reverba MORA zvučati mekano. A onda je lako zalijepiti bilo koji reverb. A s onom snimkom koju već imaš možeš probati da joj smiriš tranzijente u visokim frekvencijama. Ja znam samo jedan plugin koji to može selektivno raditi - od wavesa onaj TransMulti (mislim da se tako zove). U kategoriji multiband je. Ono za sređivanje multiband tranzijenata. I to nabiješ na ekstremne postavke - sensitivity 10, range maksimalan - ali samo na onom najvišem bandu.
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
hvala svima na konstruktivnim idejama,
probat ću, javim. ono ?to je fakat; Shot pogodi u sridu, a i Vaso dokrajči ![]() 1.dobar svirac, 2.u dobroj sobi udaljiti LDC od njega (clean micpre) 3.u postu dodati izgubljenog low enda 4. aran?man i boja syntha prilagoditi liniji frule (ovo sam zanemario!)
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Ja se izvinjavam preleteo sam thread, ali procitao sam da se spominje frula, a u linku (titanik) uopste ne svira frula...U pitanju je Irish Tin Whistle, koji ima totalno drugaciji karakter zvuka nego frula. Pozdrav
https://www.youtube.com/watch?v=tFiG8bxK1mQ Last edited by Nemania; 28-01-2015 at 03:07 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 28-01-2015 at 10:33 PM. Reason: slova |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Irish Penny Shire Tin Whistle. Anyway, probao sam do sada nekoliko VSTi-a, dobar je: http://soundiron.com/ a najbolje mi radi: http://www.embertone.com/ ..no i dalje me muči odabir reverba. jednostavno ne mogu potrefiti tu gustoću, mekanost. ?ta da radim?
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mo?da | silent | Predlozi i sugestije | 35 | 22-04-2012 11:31 AM |
FairShare... mo?da? | Arthur | Razno | 6 | 20-03-2011 01:08 AM |
Mo?da osvojte mastering za d?... | alek019 | Mastering | 32 | 04-12-2010 08:29 PM |
jel zna neko mo?da NTLDR??? | babilon33 | Computer Hardware | 1 | 20-06-2008 11:49 AM |
Tri mo?da dobre ideje | Shady | Predlozi i sugestije | 12 | 29-04-2005 04:38 PM |