|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Pa taj zakljucak si sam izveo, tipicna projekcija, moja tvrdnja da je nesto ozbiljno ne implicira da nesto drugo nije, ali da ne filozofiram puno posto ovde ljudi to ocigledno ne vole. :v Radi se o forumu na kome review-ove pisu audiofili sa sa preskupim amp-ovima/dac-ovima i ogromnim kolekcijama slusalica, na to sam vise mislio kada sam rekao ozbiljan, ne da je rumski neozbiljan forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
Sasvim osrednje, po?tene slu?ke, ali sa vi?estruko naplaćenim imenom...
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Ja sam ih probao i skroz su ok, kad bi bile >duplo jeftinije. Na slikama mi je djelovala kvalitetna izrada, ali i nije ba?. Prosjek. A osobno mi onaj glossy finish ru?an
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
imam beats studio, jesu malo napucane i imaju dosta basa a i distorzije, ali nisu neupotrebljive, samo smatram da koshtaju duplo vishe nego shto vrede...
kako prepoznati kopiju ako vec morash da ih kupish - ne znam, mozda tako shto ih ne prodaje legitiman prodavac ![]() verujem da na internetu ima uputstava od ljudi koji imaju vishe iskustva, ali teshko je dati savet ako nisi lichno poredio i prave i fejk... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Posto smo pricali o izrazenom low endu na ovim slusalicama, mozda je najadekvantije da ovde napisem nesto o jednom iskustvu.
Citao sam dosta preporuka na netu za miksanje na cuvenim KOSS Portapro i KSC75 slusalicama (imaju gotovo identican zvuk), koje mozda nisu ni priblizno skupe kao ostale, i malo manje detaljne, ali su fenomenalne slusalice. Svuda sam procitao da je bass na njima jako izrazen sto mi je bilo malo cudno, s obzirom da svi preporucuju za slusalice, kao i za monitore, sto ravniji frekventni odziv. Nasao sam KSC75 i resio da probam. Low end jeste bio naglaseniji i mislio sam da necu imati sanse nista ljudski da smiksam na njima... ali gle cuda, zapanjio sam se koliko se sve dobro translate-ovalo na zvucnike i ostale slusalice! Nekako, tek sam sa izrazenim low endom uspeo da dobijem realnu orijentaciju o bubnjevima i generalno celom stage-u. Ovo je samo moja pretpostavka, ali mozda gresim, da je za miksanje na slusalicama zapravo dobro da nisu ravne, vec imaju malo izrazeniji low end. Masa ljudi hvali Audio Technica ath-m50, Beyer dynamic dt990, pa i pomenute KOSS modele, i bez obzira na vec pomenutu karakteristiku, ni kod koga nisam cuo anemican miks, za razliku od miksa radjenog na zvucnicima sa prejakim bass-om. Zakljucak: Naravno, ne mislim na toliko napucan bass kao na beats sluskama, ali generalno gledano, mozda uopste nije lose koristiti slusalice sa izrazenim bass-om za miksanje, kao sto sam mislio nekada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Cisto sumnjam da im se rad zasnivao samo i samo na slusalicama, ali ajde da ne glumim vidovitu Zorku ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Member
|
![]() Quote:
http://www.youtube.com/watch?v=0iXre7SQ2Wo A evo necega sto sam ja radio kompletno na traljavim Sennheiser HD 215, bez ikakve provere na zvucnicima ili drugim slusalicama. ![]() http://www.youtube.com/watch?v=AfCy-QiSEPI Last edited by Darsus; 27-12-2014 at 06:39 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
Mhm...pa ja sam imao monitore, ne mislim na svoje jeftine B2030A već mogućnost da proverim mikseve i na drugim, skupljim sistemima po studijima u gradu (genelec, tannoy,, dynaudio, pmc itd) i pre nego što sam kupio M50.
M50 sam sasvim slučajno "otkrio", odmah prisvojio i tek vremenom shvatio da kad na njima radim, iz prostog razloga što je većina toga što radim van studija ili live, da sve što uradim zvuči potpuno ujednačeno i ekvivalentno na monitorima. E sad, kako je situacija išla u pravcu smanjenja prihoda, shvatio sam da mi je dosta dug štap oko kupovine iole ozbiljnog monitoringa, za šta sam sam za sebe siguran da nije dostupno ispod 4 cifre! Ne kažem da nema korektnih kutija ispod toga, ali ne kao "tačka oslonca". I prodao i preostale jeftine kutije koje sam imao. Skontao sam da ih upalim pred sam mixdown (tada "bounce" ![]() U zadnje 3-4 godine isključivo na sluškama! Ali ja nisam zagovornik rada na sluškama. Samo tvrdim da može i savetujem da za iole ozbiljan rad treba dosta novca za monitore. Ako to nije opcija i mogućnost, tvrdim da je daleko pametnije i svrsishodnije imati ovakve sluške, nego tri ili četiri puta skuplje monitore! Dakle, smem da kažem da je ovo bolja investicija, jer pruža nemerljivo bolje mogućnosti za rad nego bilo koji jeftini monitor. Dakle - čuješ šta radiš! ![]() Ima svojih mana naravno, ali sedi i radi. Suvereno, smem sve što radim da dam bilo kome na emitovanje i bilo gde, jer imam kontrolu nad zvučnom slikom i siguran sam u to! Pošto ih hvalim "na sva usta", samo da ne ispadne da im dajem "mitske osobine", ja sam ekonomista, shvatite me, za svoju cenu daju mnogo više od iznosa fiskalnog računa! Pravi work-horse koji ne izneveri, jeftino i pouzdano! Najbolji opis svakog best-sellera! ![]()
![]() |
#19 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
MAO
|
![]()
danas uzeo na probu msr7 od audiotehnike, i prilično sam zbunjen. Upoređivao sa K701, i još sam zbunjeniji. Gde je M50 spram toga?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupujem Hip Hop Beats | Vojvodinac | Kupujem/trazim | 0 | 04-01-2014 05:38 AM |
Dr Dre prodao 51% akcija od Beats HTC-u ! | DaBear | Razno | 6 | 30-06-2012 09:40 AM |
Headphones Beats by Dr Dre !! | ugljesa | Monitoring | 4 | 09-07-2010 01:53 AM |
Hip hop/rnb vs zabavnjak- beats | ugljesa | Promocija radova | 5 | 30-12-2009 08:12 PM |