Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-10-2014, 03:57 PM   #11
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: Loopitis-Bolest savremenog producenta/komozitora

Quote:
Originally Posted by spartakus View Post
zashto ne mozeta da zavrshite projekte do kraja.koji je razlog,hajde da svako navede.
Zato ?to radim iz ljubavi.
Old 07-10-2014, 06:50 PM   #12
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Ja sam u poslednje vreme poceo da pre svakog projekta uzmem midi i pomerim se jedno par metara od kompa(loadujem preset klavira i sviram)nemam bash neko umece za klavijaturom ali to neznaci da necu imati.kada posle 2h sata sednem za komp i krenem da sviram bass i synthove pune efekta dosta je lakshe.ovo moze stvarno da pomogne,posle par dana skinem slucajno melodiju od space cat-a.(ko reklama za par dana sam izgubio 6kg zahvaljujuci africkoj shivi riba jedva ide na posao ali sam smrsho).znak pa gde cesh bolju inspiraciju od ljubavi..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2014, 09:23 PM   #13
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

nestade mi jedan post..(?)

nema veze...ja mislim da su glavni razlozi (nezavrsavanja pesama) sledeci:

- vecina ljudi su hobisti i rade besciljno...ne prave pesme u svrhu izdavanja, ili nudjenja nekome...znaci nema nikakvih rokova ili parametara koji bi poterali da se to zavrsi

- puno njih u tom procesu shvate da nije lako napraviti pesmu koja je zanimljiva posle 16 taktova...

Imam lika ovde (dosao davno iz BG) radili smo nekad zajedno, talentovan za programiranje..i zvukova i linija..sve kapira ALI nikad nije zavrsio ni jednu pesmu. Ima stotine sekcija od 8 ili 16 taktova koji su super ali onda treba dalje...i tu je kraj.

nije lako, nije lako... za to nema plug in !!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2014, 09:52 PM   #14
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
nije lako, nije lako... za to nema plug in !!
Analogna sprava zvana ugovor sa izdavačem jo? je nezamenljiva.
Old 07-10-2014, 10:29 PM   #15
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

razlog zasto ne zavrsavate sa projektima vec se to oduzuje je prost - zato sto vas nesto ili neko ne tera...
pre sam i ja imao taj problem, ne samo na muzickom planu nego i generalno problem prokrastinacije u sklopu svakodnevnih aktivnosti pa i kratkorocnih/dugorocnih planova...i dosta sam radio na sebi, citao knjige i slusao razne audio programe i zaista to moze (a zasto i ne bi moglo) da se iskoreni...
od svih saveta koje bi mogao da dam jedan je meni bio najsimpaticniji
uzmimo npr jedan brod, koji ima jasno deklarisano putovanje, pocetak, posadu, put, i cilj, i u 99,9999 posto slucajeva taj brod ce doci na taj cilj ako zna gde treba da ide i prati taj put... a ako stavite brod u luku, i sa najboljom posadom, i najboljim motorima i opremom ali bez cilja, bez odredjenog puta, taj brod nigde nece stici vec ce samo plutati dok ne ostane bez goriva...
stvar u svim projektima su ciljevi, agenda, plan rada, nazovi-kako-oces, pen&paper, jasne stavke sta sve treba da se uradi... svi ce reci ali cekaj, sta ako mi padne jos neka ideja na pamet ne mogu ko robot da radim, jeste, i to se treba ispostovati, ali deadline je ono sto nas tera...
ako vam padne ideja, neka epifanijska sto se kaze, i krene euforija oko pesme, odmah razradite sta je potrebno da bi ta pesma bila gotova, okej ritam cu tako, bas cu tako, akordi idu ovako itd... ako treba zapisete na papir, to-do-list, i jedno po jedno, i cim jedno zavrsite prelazite na drugo, bez mnogo zalopojki pa ovo nije savrseno itd... e tek kad odradite sve to sto je potrebno i imate zavrsenu pesmu koju treba samo malo doraditi, tad sebi ostavite prostora za kreativnost i videcete da ce tek tad krenuti pesma da se "odvija". to se inace kaze - pusti da euforija kick-inuje tek kad bude gotova stvar
znam da verovatno vecini ovo deluje kao prazna prica ali verujte to je jedini nacin... i sami znate da kad ste nesto morali da zavrsite, dal zbog para, ili zbog termina ili kako vec, uvek ste radili po svaku cenu i do kasnih sati samo zato sto vas je nesto ili neko terao
svi smo cini mi se zavrsili osnovnu skolu to je zato sto je obavezna i moras do tad i tad to i to da uradis... da nas niko nije terao vecina ne bi ni to zavrsila...a fax (pa tek magistrature itd) samo jedan deo zavrsava, oni koji nemaju pritiska (od strane nekog drugog ili sebe) oni odugovlace... tako je isto i sa muzikom i sa ostalim sferama zivota
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 02:45 AM   #16
NIelectroy
Member

NIelectroy's Avatar

Ljudi previse ocekuju od sebe, svi smo mi kreativni jer ovaj posao to zahteva. Ocekujes da ce da te pukne kreativnost i taj momenat neki pa ces ceo album da uradis iz cuga al ne ide tako. Dobar plan ce da te spasi od toga "sta dalje?" kad nestane kreativnosti.
NIelectroy is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 08:10 AM   #17
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
nestade mi jedan post..(?)

nema veze...ja mislim da su glavni razlozi (nezavrsavanja pesama) sledeci:

- vecina ljudi su hobisti i rade besciljno...ne prave pesme u svrhu izdavanja, ili nudjenja nekome...znaci nema nikakvih rokova ili parametara koji bi poterali da se to zavrsi
Ovo je tačno i samim tim nama hobistima nedostaje znanja i ne znamo šta hoćemo,pa 99% vremena provedemo blejeći u komp i pitajući se da li bolje zvuči ovako ili onako,da li bolje spojiti ovaj deo sa ovim ili onim,a uz sve to otrovani smo i plaginitisom i vstitisom i kako izadje koji novi plugin ili vst instrument mi ga uvučemo u stari projekat i očekujemo da će mo naći rešenje,ali prc.
P.S.A rokovi su čudo,dok sam radio na radiju sve reklame sam pravio na vreme i ljudi su bili zadovoljni,to je doduše drugi par kobasica,ali završavao sam posao,a to je bitno.

Last edited by disco violence; 08-10-2014 at 08:12 AM.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 10:24 AM   #18
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
deadline je ono sto nas tera...
ako vam padne ideja, neka epifanijska sto se kaze, i krene euforija oko pesme, odmah razradite sta je potrebno da bi ta pesma bila gotova, okej ritam cu tako, bas cu tako, akordi idu ovako itd... ako treba zapisete na papir, to-do-list, i jedno po jedno, i cim jedno zavrsite prelazite na drugo, bez mnogo zalopojki pa ovo nije savrseno itd... e tek kad odradite sve to sto je potrebno i imate zavrsenu pesmu koju treba samo malo doraditi, tad sebi ostavite prostora za kreativnost i videcete da ce tek tad krenuti pesma da se "odvija". to se inace kaze - pusti da euforija kick-inuje tek kad bude gotova stvar
Ključna stvar je da ne mo?e? sam sebi postaviti deadline. To mora neki "autoritet" spolja. Meni je pro?le godine pomogao jedan na? poznati muzičar, postavljanjem konkretnog roka za zavr?avanje nekoliko pesama. Nije tu bilo nikakvog ugovora, ali kad nekome do čijeg ti je mi?ljenja stalo obeća? da će? ne?to uraditi onda se stvarno potrudi? da to i zavr?i? na vreme.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules