Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-10-2014, 10:14 PM   #11
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: 2014

I nesto totalno drugacije ALI opet pametno i zarazno...verovatno najblize Srpskim muzicarima...ko zna?

DaBear is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2014, 12:09 AM   #12
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

DaBear ... posto si mnogo vise u toj prici od mene, mozes li mi malo preneti iz svog iskustva - koji je to sablon koji primecujes u zadnjih 10 20 godina u hit pesmama? A da nije ono sto svi znamo - strofa refren strofa refren solo refren kraj. Pitanje je ozbiljno.
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2014, 05:37 PM   #13
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post
DaBear ... posto si mnogo vise u toj prici od mene, mozes li mi malo preneti iz svog iskustva - koji je to sablon koji primecujes u zadnjih 10 20 godina u hit pesmama? A da nije ono sto svi znamo - strofa refren strofa refren solo refren kraj. Pitanje je ozbiljno.
sablon ?? hehe..10, 20 godina..ehheheee.. Pa 10 godina je vecnost u muzici...a tek 20 !! Mnogo toga se promeni u tom vremenu.
Svake 2-3 godine se pojavi neki novi sound na koji svi nalegnu ko ludi. Onda krecu male varijacije i posle nekog vremena se izrodi nesto novo.
Stalno se kombinuju stilovi..ovakva muzika sa onakvim pevanjem...i eto novi stil. Staro i novo se mesa..nekad namerno, nekad slucajno...

Onda ima uvek par zvukova ili drum sounda koje svi koriste jedno vreme...bio je onaj clap na keca jedno vreme...pa onda ono sa puno vokala "ooho ohoo oo eee ooo" itd... pa onda malo dub step zvukova - smorio od undergrounda do pop muzike..

Ali i dalje su to komerc melodije SAMO obucene u sound koji je aktuelan. I taj "aktuelni" sound se u stvari sprema i smislja nekih 6-10 meseci pre nego pesma izadje..tako da mora da se prati sta se lusa i vrti pa da se prognozira gde ce otici (u kom pravcu) jer dok se sve to snimi i izbaci treba vremena...
Zato producenti prate sta se desava na underground sceni i vade najbolje elemente i ubacuju u pop muziku...
Old 03-10-2014, 06:47 PM   #14
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Zato producenti prate sta se desava na underground sceni i vade najbolje elemente i ubacuju u pop muziku...
E, to Underground je uvek bio izvor pop muzike! Glen Miler je nastao na temeljima crnačkih rupčaga, a ne sam iz sebe. Kao i Elvis, uostalom. To što je pop muzika trenutno jalova i tupava je samo odraz jalovosti i tupavosti undergounda.

Pozdrav,

Vasa
Old 03-10-2014, 07:28 PM   #15
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
E, to Underground je uvek bio izvor pop muzike! Glen Miler je nastao na temeljima crnačkih rupčaga, a ne sam iz sebe. Kao i Elvis, uostalom. To ?to je pop muzika trenutno jalova i tupava je samo odraz jalovosti i tupavosti undergounda.

Pozdrav,

Vasa
Sasvim se slazem sem onoga da je pop muzika danas "jalova". Po meni, zadnjih godinu - dve, nikad nije bilo boljih pesama na Top 40..
Old 03-10-2014, 07:51 PM   #16
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Sasvim se slazem sem onoga da je pop muzika danas "jalova". Po meni, zadnjih godinu - dve, nikad nije bilo boljih pesama na Top 40..
Kad ka?em ?jalova? mislim na to da nijedna od tih pesama ne pre?ivi du?e od jedne sezone, ako i toliko. Da li se neko seća Boom, Boom, Pow ili Poker Face? I to su bile dobre pesme.

Pozdrav,

Vasa
Old 03-10-2014, 08:43 PM   #17
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
sablon ?? hehe..10, 20 godina..ehheheee.. Pa 10 godina je vecnost u muzici...a tek 20 !! Mnogo toga se promeni u tom vremenu.

Svake 2-3 godine se pojavi neki novi sound na koji svi nalegnu ko ludi. Onda krecu male varijacije i posle nekog vremena se izrodi nesto novo.

Stalno se kombinuju stilovi..ovakva muzika sa onakvim pevanjem...i eto novi stil. Staro i novo se mesa..nekad namerno, nekad slucajno...

Onda ima uvek par zvukova ili drum sounda koje svi koriste jedno vreme...bio je onaj clap na keca jedno vreme...pa onda ono sa puno vokala "ooho ohoo oo eee ooo" itd... pa onda malo dub step zvukova - smorio od undergrounda do pop muzike..

Ali i dalje su to komerc melodije SAMO obucene u sound koji je aktuelan. I taj "aktuelni" sound se u stvari sprema i smislja nekih 6-10 meseci pre nego pesma izadje..tako da mora da se prati sta se lusa i vrti pa da se prognozira gde ce otici (u kom pravcu) jer dok se sve to snimi i izbaci treba vremena...

Tacno ovako nesto sam pomislio kad sam procitao pitanje iznad nego mi se nije dalo pisat u tom trenutku

Sent from my iPhone using Tapatalk
Old 04-10-2014, 09:12 PM   #18
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
3) Da ne dozvoli da se aran?man pretvori u besmislenu halabuku (smislena halabuka je ne?to sasvim drugo);

Rekao bih da od ove boljke najvise boluje srpska pop muzika
Jan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules