Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Osnove

Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-02-2014, 09:33 PM   #11
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Pucanje "Cubase 5" i ucitavanje semplova u Kontakt

savetujem da se obratiš direktno Divineru, na private, mislim da je on detaljno izučio Jbridge. ja ga retko koristim pošto se ne bavim programiranom muzikom.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2014, 11:59 PM   #12
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by NewProducer View Post
Ti ne stoji? dobro sa engleskim pa te to buni, ne kapiram? Lepo, samo to pi?e... Zdravorazumski, ako ne ukloni? kopije koje nisu "bridged", host mo?e da bulazni jer ima duplo isti plugin. Samo skloni se ostale verzije plugin-a koje su ti u vst folderu. Tj originalne varijante. Eventualno ih samo uZIP-uj tu gde su u folderu, da ih ima? i dalje za svaki slu?aj, zlu ne trebalo itd. A navede? host da ?ita bridged verziju.To ti nije bilo jasno? Mislim, ne koristim jBridge li?no, ali to je ono ?to je logi?no. E sad ako (nisam 100% siguran) su jBridge-u potrebni originalni pluginovi onda ?e? morati nekako samo da se pobrine? da host ne gleda taj folder. Ako ima? 32bitni host, on ionako ne bi trebalo da gleda folder gde su 64bitni plugovi.

Last edited by Dushan_S; 28-02-2014 at 12:04 AM.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2014, 12:54 AM   #13
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default Pucanje "Cubase 5" i ucitavanje semplova u Kontakt

Ne bi trebalo da gleda gdje su x64 plagovi. Tako da treba da napravis zaseban folder gdje instaliras x64 plagove i drugi gdje ce on da skladisti te 'duplikate' koje jbridge napravi i taj path dodas u cubase pored. Sa ovim gdje ih instaliras ne radis nista, samo ga ostavis tu..

Dakle npr. C:\Vstplugs x64 - tu instaliras vst 64 bit..

Onda recimo c:\jbridge\x64 to x32 - da ih tu jbridge extractuje i da omoguci 32bit hostu da ih vidi..

Dakle ovu c:\jbridge\xxxx putanju dodas u cubase i to mu bude to

Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited by Rhino; 28-02-2014 at 12:57 AM.
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2014, 03:39 PM   #14
NewProducer
Junior Member

@Dushan_S

Upravo mi to nije bilo jasno, ocigledno da sam sebi zakomplikovao zivot, a da zapravo nisam trebao tako

Definitivno je pametno resenje originale .dll fajlova backup-ovati i staviti negde na stranu.

Hvala!

@Rhino

Odlicno si ovo objasnio. Ovo mi je upravo i trebalo.

Znaci ipak je najbolje da se jbridge-ovani pluginovi pozivaju iz nekog novog foldera, a da originale ne diram, vec samo da u Plugin putanjama, "uputim" Cubase u taj folder gde cu imati te jbrigde vst-e... ja sam se malo zapetljao, pa sam poceo da citam o Jbrigde-u, sa vise razlicitih izvora, pa sam se pomesao, posto sam video nekoliko razlicitih pristupa, ali izgleda da je jedino ovaj ispravan. Manjak koncentracije ponekad moze da ucini cuda!

Hvala puno, mislim da je sada sve jasno!

Veliki pozdrav!
NewProducer is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules