|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
ja sam radio uporedo i na umx-om i na starijem keystationu maudio uporedo... znaci da razjasnimo samo ima razlike u dirkama sivi stariji umx i noviji crveni... keystation je isto stariji (e49,ne onaj sa okruglim modulation/pitch tockovima vec sa plasticnim pravougaonim, iz 2004te cini mi se)...znaci iste dirke su u pitanju da naglasim bez aftertacha i nisu weighted itd...
ovako, berindzer mi se cine da su za nijansu zategnutije i nekako cvrsce, mozda imaju za milimetar veci hod, i u nekim daw-ovima je respons bio oslabljen... npr u reasonu i frutiu, a bogami i u podosta vst emulacija,dok su u svim ostalim maltene isti...tako da bi za to dao prednost maudiu jer su u skoro svim popularnim vstima malo bolji izbalansiran respons u tom hodu dirke... veca je razlika u crnim dirkama tu su berindzerove jos vise zategnutije, i ako to nije preterana razlika ipak ko ima oba moze da oseti...znaci da se razumemo to su finese... zatim, na suvo pritisak berindzer dirke se cuje, ima taj poseban zvuk te plastike, nekome je to simpa, meni nije, dok kod keystationa je to mnogo laganije, ne cuje se toliko pritisak, kada se ne bi do kraja pritiskale dirke ne bi se ni culo pomeranje istih... to je verovatno do onih leptir federa sto vracaju i nije usled "razgazenja" (!!!) zbog svih tih mehanickih svojstva blagu prednost bi dao berindzeru kad su u pitanju vsti gde je klavir, ili neki elektricni klavir, rhodes, vurlicer itd... a za sintove, stringove, horove, itd, tu vec nema reci, m audio po meni siba jer je brzina definitivno zbog manjeg hoda i laksih dirki osetnija, plus se ne cuje to pustanje dirki onaj povratni udar pa se covek lakse "unese" u sviranje... taman su dirke lagane koliko treba, nije kao pa50 raspad a nije pa ni zategnuto ne znam koliko...i mod-pitch koturi su ipak bolji kod maudia jer nemaju ono uzdignuce plastike koje ih okruzuje pa leva ruka lakse moze da radi, takoreci to je vec pitanje ergonomije koja ide maudiu na ruku (kasniji modeli keystationa isto imaju to uzdignuce i zaobljene koture sto mislim da je mana) zbog svega ovoga ja sam zadrzao bio maudio, i dalje koristim kao pre, za sintove brzinu itd i necu ga menjati jer nisam od onih koji stalno pate da je nesto novo bolje samo zato sto je novije... jedina mana zbog koje ne bi preporucio to je usb hub koji je kod mene (naglasavam bez preteranog pomeranja , izvlacenja itd) propao pre neku godinu, jednostavno se odlemio od plocice pa sam to naknadno sredjivao itd ali ipak daje prekide pa sam preso na midi izlaz... a za ostale vste i kao glavni midi kontroler koristim novation impulse i mogu reci da revjui ne lazu ![]() enivej kao sto je wladimeer reko, novation tu siba, ko ima sl (njihove flagship modele) zna sta pricam... ako se ima para najbolji izbor... a novije maduio kontrolere ne bih da komentarisem, jer iskreno za toliko novca koliko kostaju taj axiom pro i jos neki, debelo nisu best buy i stojim iza toga, licno i temeljno sam proveravao... drago bi mi bilo iskreno, da ovaj berindzerac dobije dobre revjue za dirke, ovo sto ima motofadere itd nije toliko bitno jer vec vidim da za 5-6 godina skoro svi imaju tach ekrane, dokove za fonove i ostali mambou dzambous, ali ako dirke opravdaju kvalitet, nema sta, za te pare debelo ispred svih... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
SuperModerator
|
![]()
E pa hvala za utiske. Svakako vec imam Impulse61, ali mi treba jos jedan kontroler za putovanja, da ga drndam usput... Nekako mi je i dalje Oxygen49 best buy...
...a ovaj Motor me raduje... Ne zeza se Behringer nimalo ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
e ako je za putovanja definitivno onda odustani od tog starijeg maudia, ne verujem da su i novijima sredili to jer isti izgled imaju, istu karticu na izlazu, nigde fiksiranu sa dva srafa unutra, sa zadnjom stranom ne, tako da ce ti se taj usb sjebati za nekoliko meseci ako stalno bodes izvlacis pomeras itd...ili ga odma koristi preko midi kabla meni bar bolje radi...
slicno je i kod berindzera to imaju i oni dosta problema kod tog huba izgleda to brze strada nego ovi rotacioni potovi... mali off, na dosta rivjua svi hvale ovaj nektar p4 za dirke, kazu da su apsolutno spot-on, i dizajn im je mnogo lep, ali cena je ipak paprena... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
OK, nisam znao da postoji razlika izmedju sivog i crvenog - Behringer koji sam ja isprobavao je crveni. Nisam merio kako reaguje response, više sam osećao dirku pod prstima na suvo.
U principu, slična priča kao sa Casio klavirima - dirka koja savršeno odgovara ali za koju zaista iz prakse ne mogu da garantujem da li će trajati isto koliko i neki skuplji modeli. Mali off - crkli da bogda svi zajedno - hoce li više neko napraviti 73/76 model a da ima pitch wheel IZNAD dirki!!! ![]() edit: što se tiče Novationa, upao mi je skroz neplanirano X-Station 61 i ja i dalje posle 2 godine nemam reči koliko je to dobar kontroler - aftertouch, dupli MIDI OUT, X/Y ribbon, džojstik kome Y-osa može da se otkači pa može da funkcioniše i kao džojstik i kao mod wheel, dirka koja ništa posebno ne zaostaje za ovom koju imam na Kurzweilu... a na sve to audio interfejs sa dva combo fantom inputa + hardverski V-Station - stvarno im svaka čast. Last edited by wladymeer; 03-02-2014 at 07:02 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
uuu i ja sam ga cekao nikako da mi naidje ali slatko bi ga koristio ...jes malo stariji ali odusevio me mogucnostima...
a vec duze vreme nikako da se resim da narucim mininovu , odusevljen sam bar onim sto vidim po tjubu, mislim da je pokupio vise fanova nego mikrokorg, i opasne opcije nudi i vokoder i sve... za dubstep fazon super... ne mogu da lazem, postao sam fan novationa, proizvodi su im perfekt, ne mogu da garantujem za ove nove launchkey klavijaturice, ali sl, impulse, ultranova, ma razbijaju... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Behringer B1 ili B2 | Igor | Audio Produkcija - Tehnike | 22 | 20-04-2004 10:41 AM |
Behringer MX8000 ili Behringer MX3282 | Ad Fines | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 20 | 19-04-2004 10:10 AM |