|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
Master miksera je na zalost samo stereo,ako nivo izlaza kontrolises preko master virtuelnog reglera imas mogucnosta samo kao stereo.Ako zelis nezavisnu kontrolu left-right,ne ulazeci u razloge zbog cega ti je potrebna,onda mozes preko send-ova slati svaki kanal na koji fizicki izlaz(out zelis),zaobilazeci master izlaz iz miskera......mislim da poslednja verzija drajvera dozvoljava da pravis mono asio kanale,pobrisi sve iz miksera,klikni na tu zvezdicu u levom cosku i kreiraj dva mono asio kanala,prva po redu,mono ASIO 1 i mono ASIO 2.Tako ces imati nezavisne send kontrole za oba kanala,send 1 posalji na left out,send 2 na right i onda ih mozes onda kontrolisati kako zelis.....
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
evo ti sve sesije koje sam imao dok sam radio na EMU 1212m...iskopah ih negde u arhivi....nažalost,davno sam se rešio te zvučne,služila me je u najmanju ruku dobrih 5 godina...da sad ne vraćam film toliko daleko...elem,među svim sesijama imaju,koliko se sećam 3 koje će ti sigurno biti od koristi...jedna nosi naziv "radna",druga "ognjen session" i treća - naravno "milanCHE session"......
![]() Pozzz od milanCHE-ta lično Last edited by milanCHE; 19-01-2014 at 12:01 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Kad je teško milanCHE
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
Избришем све канале, одем на звездицу, па на physical Source, затим убацим I/O card in L и I/O card in R.
Ово сам убацио јер нигде не пише моно асио, додуше у 2 канала ми избаци моно 1 и моно 2, али кад убацим сенд исто нема ефекта, тј нема звука, покушао сам и Миланчетове предлоге (сва 3) и ништа ![]() Иначе, драјвере сам скинуо пре пар дана, то је свеже сто посто. Ајде не мора ни да ми пише моно, само нек буде како ваља да ми звук током снимања буде нормалан и колко толко квалитетан . Мене је само збуњивало што у једном каналу пише стерео, у другом моно, у трећем вејв.. Иначе што се тиче самог звука неам примедби, и семплови звуче супер, барем мени као аматеру. Ако неко има неку сугестију, да ли да мењам нешто или да се не обазирем много на графички приказ миксера? Хвала пуно још једном свима, и извините ако сам удавио. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
VIP Member
|
![]()
..(dupli post)
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 20-01-2014 at 04:51 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
VIP Member
|
![]()
Realno,nemas nikakve potrebe svakodnevno menjati postavke miksera ako vec nisi siguran sta radis,postavi jednom ulazne i izlazne kanale,snimi to kao default sesiju a ruting kompletan mozes da radis iz cubase(f4-connections)...
Nisam siguran da sam bas ukapirao sta tebi tacno treba,ako mozes pokusaj biti precizniji,stripovi miksera su ti ulazni kanali u mikser,po nekakvoj standardnoj opciji,trebao bi da napravis dva mono stripa koji su ti analogni/fizicki ulazi u karticu i treba ti jos jedan stereo asio strip(ili ako zelis dva mono)koji je izlaz iz cubase-a a ulaz u mikser dalje prema master kanalu i dalje prema izlazu ka zvucnicima... Prva dva stripa,koja su ti fizicki ulazi kartice potrebno je da prosledis u cubase takodje preko asio kanala a najednostavniji nacin je da u insert polja postavis slanja,znaci na prvom stripu(left analog in) u insert polju izaberi slanje na asio kanal 1,drugi strip(right analog in) posalji takodje preko inserta na asio kanal 2...Time se prosledio fizicke ulaze pre ulaska u emu mikser ka cubase-u(prefader opcija).Moze i preko send-ova kao post fader ili kako god zelis ali je malo komplikovaniji ruting,tada moras prvo svaki send postaviti koju on destinaciju predstavlja(ta cetiri polja kod master kanala) pa onda saljes svaki strip na send na koji hoces...Moze da se napravi milion varijatni,potrebno je da tacno znas sta ti treba,ako nisi bas najsigurniji sta radis,probaj nam onda sto preciznije objasniti sta ti konkretno treba,koji ulazi,koji izlazi,sta,gde pa cemo probati zajedno napraviti sesiju prema tvojoj potrebi... Probaj za pocetak napraviti ovo gore sto sam ti pokusao objasniti,znaci napravi dva mono stripa za analog in left i analog in right.Prvi strip preko insert polja posalji na asio 1,drugi strip na asio 2.Time si resio ulaze u cubase.Kada si napravio to,napravi jedan stereo strip za Asio izlaz iz Cubase-a(zvezdica pa izaberi stereo kanal i izaberi da je on asio tipa pa uzmi prva dva po redu) i jos ti je jedan potreban,kao ovaj asio,ali da je wave stereo strip,da imas zvuk ostalih aplikacija windows-a. znaci u principu ti trebaju ta 4 stripa,dva mono i dva stereo....ako se ne snadjes,napisi sta konkretno ti treba pa cemo da smislimo zajedno sta i kako... Poz
![]() |
#17 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Pazi, ja sam imao onu prvu verziju EMU 1212 m i prve drajvere...slagaću te ...da li je 1.5 ili ne?to slično verzija drajvera za (tada) Windows XP...i u toj kombinaciji radilo mi je sve SAVR?ENO bez da sam i?ta dodatno pode?avao...a sad stvarno ne znam ?ta su ovi "stručnjaci" iz EMU-a i kako uradili po pitanju windows sedmice i njenih drajvera (i sesija za tu karticu za win 7 platformu), ali sam tu karticu i zamenio upravo iz razloga OČAJNE podr?ke EMU-a (tj. Creative kompanije) za svoje proizvode...moj bubnjar je budza?to prodao EMU 1820 karticu jer je čekao mesecima na podr?ku za windows 7 koje (tada) nije bilo.....BRUKA ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
Поздрав Алене, покушао сам то што си ми рекао, али нешто ми неће, можда не радим нешто како треба. Ево да појасним шта желим. Хоћу да правим електронску музику уз евентуално мало ел.гитаре. Пошто ми је ово прва професионална карта, ја заиста ни не знам шта ми треба, ни како треба да буду намештена подешавања. Не знам ни да ли звучна треба моје активне звучнике да види као стерео или моно, значи ништа не знам дудук, што би рекли почињем од нуле....Док слушам звук или уснимљени семпл, мени звучи све ок, али не знам како требају бити намештене те сесије стрипови и шта је роутинг, сендинг и како е-му интерагује са DAW-oм(у мом случају аблетон) итд...Опростите ако сам омашио место постављања поста, и ако вас нешто много враћам на почетак, али мени је све ово ново.... Поздрав свима
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
poz
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
русское готическое r'n'b | Khan | Razno | 0 | 02-05-2012 09:32 AM |
Latinica <=> Ћирилица | Bockie | Pricaonica | 3 | 29-09-2011 06:53 PM |
Миксер "Yamaha EMX 5014C" | Stole1963 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 30 | 24-09-2011 08:33 PM |
хармоника проблем | Sokarelo | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 26-10-2008 04:28 PM |
Компакт диск слави 25. рођендан | bole | Razno | 11 | 20-08-2007 09:01 AM |