Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-10-2013, 01:43 PM   #11
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: Alogia - Elegia Balcanica (VIDEO)

Naravno, zna? da cenim tvoje mi?ljenje

Problem sa power/progom makar po meni je uglavnom relacija klavijatura - gitara kada su oba instrumenta aran?manski zastupljena. Barem u ovom ?anru jedno gu?i drugo i ne vidim drugo re?enje osim kompromisa da se svesno jednom ili drugom ostavi prostor. Ili... da klavijature nema uop?te ili da ih bude u nekim neprirodnom spektru ili da gitara ode jo? ni?e pa udje u zonu bas gitare, al onda će se verovatno javitu neki basista da ka?e kako bas gitare nema nigde

A kad si spomenuo Kamelot, ?ta znam:

http://www.youtube.com/watch?v=Tjh0HEe22ys&t=0m17s
http://www.youtube.com/watch?v=-lu4Pdv6nNw&t=0m30s

Meni razlika o kojoj govorimo spada u finese, ali, ti si gitarista i verovatno bolje oseća? to nego ja. U svakom slučaju, na ovom albumu definitivno nije bilo ideja da se svesno "ukrote" gitare niti sam stekao utisak da su u mixu blage.

Last edited by wladymeer; 20-10-2013 at 01:45 PM.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2013, 02:35 PM   #12
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Problem sa power/progom makar po meni je uglavnom relacija klavijatura - gitara kada su oba instrumenta aran?manski zastupljena. Barem u ovom ?anru jedno gu?i drugo i ne vidim drugo re?enje osim kompromisa da se svesno jednom ili drugom ostavi prostor. Ili... da klavijature nema uop?te ili da ih bude u nekim neprirodnom spektru ili da gitara ode jo? ni?e pa udje u zonu bas gitare, al onda će se verovatno javitu neki basista da ka?e kako bas gitare nema nigde
Ne slusam previse ovaj pravac, ali ono sto je mozda 'problem', kad je u pitanju neki mix ovog vaseg songa (respect za rad inace), su balansi - po meni naravno. SVE bi nekako da zvuci veliko i onda dobijes da bitan element, kao sto je gitara zvuci nedovoljno istaknuto i veliko u mixu.

Po meni su najveci problem ovde bubnjevi koji zvuce preveliko - kao da je neko radio mix bubnjeva solo, odradio ih da kidaju i onda stavio sve ostalo preko njih. Drums zvuce super, bez sumnje, mada, opet po meni cinele su previse panovane i siroke i sa previse 'slatkih' visokih.
Kad se tako odrade drums, onda prosto nema vise kontrasta da ucinis gitare da zvuce dovoljno veliko i da imaju power.

Posto imam odredjenog iskustva u mixanju gitarske/bendovske muzike, ono sto sam shvatio u medjuvremenu je da koristeci reference nekih bendova ciji vam se zvuk dopada, uzmes i proucis sta je u stvari najbitniji element i kako su balansi postavljeni. Uvek je stvar u kontrastu. Po meni je u zanrovima ove vrste gitari/bassu nedovoljno posveceno paznje, a bubnjevima previse. Vokal je posebna prica...

Pozz i sve naj u daljem radu
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2013, 09:22 PM   #13
blags
Member

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
@Dusan_S: Kada ne?to voli? i slu?a? godinama, ne vidim kako mo?e da iznenadi. Ali, ja od muzike nikada nisam ni očekivao da me "iznenadi", već "pogodi". A tada me je apsolutno briga da li je to već 10 puta odsvirano.
Upravo tako. Problem je u tome sto mene nista od muzike koju Alogia pravi ne "pogadja", sve je savrseno i precizno odsvirano al` eto to kod mene glede emocija ne izaziva nista.
Sto se tice Mijica tu si u pravu stvar je ukusa. Ako ces iskreno ja ni Tim Rippera Owens-a ne cijenim previse . Jbga namcor sam, mozda trebam da se lijecim hahahahahaha. Sve najbolje u daljnem radu i puno uspjeha. Pozdrav iz Republike Srpske i nemoj atort` sta.
blags is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2013, 07:14 AM   #14
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Thumbs down Re: Alogia - Elegia Balcanica (VIDEO)

Ne smem da ka?em koliko puta sam preslu?ao pesmu! Eto, ba? me 'pogodila' i nije mi dosadna da je ponovo čujem. Ne?to i ne slu?am previ?e power/progressive pa mi je zato verovatno veoma zanimljivo da preslu?avam 'domaću radinost'. Nevezano za to, celokupno, pesma je odlična. Prijatelj koji prati i koji je naslu?aniji ?anra mi je spomenuo prog metal bend Myrath iz Tunisa (prvi put čujem za njih, neko je prethodno u tredu tra?io malo vi?e 'balkan' elemenata, ova njihova pesma je sa malo vi?e 'prince of Persia' elemenata).
Eh da, na početku pesme se bacih u nedoumicu da li mi je zvučnik prolupao pa krči ili je do niske youtube kompresije... tek kad sam stavio slu?alice čujem da je sint fraza...
@wladymeere Za kad je isplaniran izlazak 4-tog studijskog albuma?
Old 28-10-2013, 12:48 PM   #15
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Možeš misliti kako sam se ja zbunio jer sam skroz zaboravio da smo to i snimili - bilo mutirano nekih pola godine i eto ga opet u mixu u final verziji spota

Za sada imamo u planu da snimimo još jedan spot u novembru. Album je uveliko gotov, u pregovorima smo sa izdavačima i ako sve bude išlo kako treba izaćiće najverovatnije početkom 2014.

A posle toga imamo u planu da snimimo još dva spota tako da će biti materijala za ovu temu
wladymeer is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
alogia, metal, smederevo, video

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules