|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ni ja... Sve dok nisam poceo malo po malo da se koristim njima. Bice to zivotinja udobna za rad.. O dizajnu ne znam sto da mislim, izgleda avangardno na prvu, mislim da kako vrijeme odmakne bice sve ljepsi..
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Ja na sve to gledam ovako - ako mi stedi vreme i zivce a da pri tome ne skrecem tok misli sa posla na kojekakve gluposti oko podesavanja "radi li ...ne radi" i ako mi pri tome stedi prostor i ne pravi buku onda je ovo masina za pozeleti.
Ne govorim o finansijskom delu, podrazumeva se da ovakve masine kostaju kamaru para ali zato je platis pa se klatis. HP DAW slicnih performansi kosta istu kolicinu para.
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Kad budem hteo vufer kupiću vufer.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Superoperater
|
![]()
Vidim da neki ljudi ne zalaze na sajt sa prvog linka i komentarisu sam izgled kucista. Pogledajte na linku kako su ljudi iz MACa genijalno resili rasladjivanje 2 GPUa i jednog 12 jezgranog CPUa sa SAMO JEDNIM ventilatorom ! Otud i ovaj (pomalo kritikovani) dizajn kao coffee maker
![]() Tesko. Ipak je to Apple. Samo se plasim da ce ipak biti, za nas - smrtnike, samo jos jedan preskup komad tehnologije. Ostaje da vidimo da li ce zaigrati na kartu popularizacije i nize cene (u sta cisto sumnjam, ovo nikako nije all-around everyday prosecna konfiguracija), ili ce se drzati svoje dosadasnje politike.
![]() |
#17 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
Darth Vader-ov termos !
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Ne znam koliko ste pratili cene HP DAW-a serija 800 ali komponente su manje vise iste ( ima vrlo malo razlike) Xeon chipovi, ECC RAM i ostatak stvari sa cenom koja pocinje na 3500 pa do 7000 e tako da smo u nekim segmentima i premasili cenu MAC PRO mashine...
da ne trcim pred rudu jer ne znam koliko ce kostati novi Mac Pro ali gledajuci istorijat cene istog uvek se kretalo izmedju 4-5000 e za high-end konfiguraciju, sto ako se ostvari nece biti neka cifra za ono sto dobijate. Sto se periferije tice osim externog CD-ROM-a nista nije drugacije nego na PC platformi....ja licno jako retko koristim CD-ROM, tacnije jednom za 9 meseci od kad imam novi komp. P.S. da budem malo vise kritican. Volim i PC i MAC i koristim oba sistema i naravno svaki ima svoje prednosti ali u nasim uslovima cena je presudan faktor. Sklopio sam sebi masinu baziranu na Intel i7 K3930 procesoru sa 32 GB DDR3 Quad ch RAM i SSD diskovi za nesto malo preko 1000 e ( bez monitora naravno i sa bazicnom grafickom jer mi je za vuk nebitno) sto je realno jedna cetvrtina Brand HP DELL ili MAC mashine a opet je iu samom rangu po performansama sa pomenutim High End masinama. Biolo kako bilo ne bih imao nista protiv da udomim jedno crno kuvalo za kafu ![]()
Be more PRO less TOOL... Last edited by Moritz; 11-06-2013 at 08:55 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Uskoro novi OSX Mountain Lion 10.8. | quake2 | Computer Hardware | 24 | 08-10-2012 09:22 AM |
Uskoro novi DAW | mladjex | Audio Software | 3 | 06-05-2012 06:10 PM |
ruDAW XTM SE (uskoro) !!! | diviner | Obavestenja | 10 | 01-11-2011 01:14 PM |
Uskoro udruzenje! | LACKY | Razno | 38 | 25-11-2007 10:41 PM |
s16 uskoro... | Digital Cave | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 23-12-2005 12:34 PM |