|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]()
Kao u "Riders On The Storm", - najbolji Rhodes zvuk. U toj pesmi se čuju i gitare u rikverc, diskretno, taman da začine stvar.
Inače, ceo album odlikuje izuzetna jasnoća svakog instrumenta. Savr?eno razdvajanje, a opet sve zajedno. Vokal je dosta u prednjem planu, ?to daje pomalo kamerni osećaj, a onda se pređe skoro u wall of sound u nekim delovima pesama, sola?ama, itd. Dinamika, vrlo prijatno za slu?anje. A Vasa nam daje i dobar razlog za?to čak i u dana?nje vreme ima smisla baviti se rock muzikom: Quote:
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Ma tehnicki nisam ni sumnjao da ce biti super al' ovu muziku ne mogu da slusam sa uzivanjem... uz svu dobru volju, ne mogu da svarim ovakve vokale.
U Andjeli mi se dopada kako instrumenti rade zajedno i ne prave haos. Jel' klavir mono? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Jedna od dve stvari na koje nisam mogao da utičem je bio izbor tonaliteta (druga je naravno štim), pošto sam u ceo proces ušao tek kad je sve već bilo snimljeno. Moj "producentski" udeo se svodi na to da sam imao odrešene ruke da selim fraze na pojedinim kanalima po ličnom nahođenju, da menjam formalni plan pesama itd. To što ti verovatno smeta kod vokala je posledica tonaliteta koji su dozlaboga niski, što po pravilu biva kad ne određuješ tonalitet pevajući sa bendom, nego sam u sobi... Sa druge strane, kolateralna dobit je ono što Znak zove "kamernom atmosferom", pošto su vokali diktirali ceo pristup miksu. Ako bude sreće i para pa se uđe u sledeće snimanje u kom bih učestvovao od početka, plan mi je da spojim najbolje od oba sveta - tonalitete prilagođene pevaču, a da atmosfera opet ostane kamerna. Trenutno sam skoro pa siguran da znam kako to da postignem. Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 14-04-2013 at 05:12 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
A znas li sta je bilo na overima?
![]() |
#15 |
VIP Member
|
![]()
Nemam pojma. ?ta god da je bilo, imam utisak da je ceo bubanj sniman kvalitetnim mikrofonima koji nisu postavljeni ba? optimalno. Znam samo da su svi kanali bubnjeva snimljeni u jednom danu tokom kog se snimatelj najvi?e bavio time da li kablovi provode struju ili ne. S obzirom na to, odlično je snimljeno. Svaka čast snimatelju na ?ivcima, znam kako izgledaju takva snimanja i nijednog trenutka mu nisam zamerio ?to nije vi?e pa?nje posvetio postavci mikrofona.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Meni se mnogo dopada sto je mono
![]() ![]() Sto se muzike tice, ne, nije problem tonaliteta (iako on jeste los) vec stil pevanja... pa i boja. Mislim, nema razloga za duzi dialog posto je ovo cisto stvar licnog ukusa. Il' nesto volis ili ne volis ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
K:SM Pro Audio PM8 ili neki drugi 8 ch rack mikser | goasia | Kupujem/trazim | 0 | 03-09-2012 02:24 PM |
Embryo - Mali svet | vaskogodfather | Promocija radova | 0 | 24-08-2011 08:27 PM |
Na mladjima svet ostaje... | quake2 | Pricaonica | 22 | 08-04-2011 05:15 PM |
Esi - nEar08 ili neki drugi monitori za hip hop?? | ugljesa | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 12-05-2009 01:42 AM |
Je li ima neki način da vidim koliko je puta neki track kupljen na Beatportu? | R A V E N | Razno | 4 | 13-11-2008 02:15 AM |