Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-04-2013, 04:21 PM   #11
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: Ex Revolveri - Sanjaj neki drugi svet

Quote:
Originally Posted by vakatt View Post
Poslusah poslednju pjesmu (prelijep El.Piano zvuk)
Kao u "Riders On The Storm", - najbolji Rhodes zvuk. U toj pesmi se čuju i gitare u rikverc, diskretno, taman da začine stvar.
Inače, ceo album odlikuje izuzetna jasnoća svakog instrumenta. Savr?eno razdvajanje, a opet sve zajedno. Vokal je dosta u prednjem planu, ?to daje pomalo kamerni osećaj, a onda se pređe skoro u wall of sound u nekim delovima pesama, sola?ama, itd. Dinamika, vrlo prijatno za slu?anje.

A Vasa nam daje i dobar razlog za?to čak i u dana?nje vreme ima smisla baviti se rock muzikom:
Quote:
Originally Posted by awacs
Odavno se nisam tako dobro osećao kao dok sam se bavio ovim.
Old 14-04-2013, 04:21 PM   #12
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Ma tehnicki nisam ni sumnjao da ce biti super al' ovu muziku ne mogu da slusam sa uzivanjem... uz svu dobru volju, ne mogu da svarim ovakve vokale.

U Andjeli mi se dopada kako instrumenti rade zajedno i ne prave haos. Jel' klavir mono?
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2013, 05:09 PM   #13
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Ma tehnicki nisam ni sumnjao da ce biti super al' ovu muziku ne mogu da slusam sa uzivanjem... uz svu dobru volju, ne mogu da svarim ovakve vokale.
Sumnjao si, sumnjao, kad si na Facebooku video da se sluša preko Line6 UX2

Jedna od dve stvari na koje nisam mogao da utičem je bio izbor tonaliteta (druga je naravno štim), pošto sam u ceo proces ušao tek kad je sve već bilo snimljeno. Moj "producentski" udeo se svodi na to da sam imao odrešene ruke da selim fraze na pojedinim kanalima po ličnom nahođenju, da menjam formalni plan pesama itd.

To što ti verovatno smeta kod vokala je posledica tonaliteta koji su dozlaboga niski, što po pravilu biva kad ne određuješ tonalitet pevajući sa bendom, nego sam u sobi... Sa druge strane, kolateralna dobit je ono što Znak zove "kamernom atmosferom", pošto su vokali diktirali ceo pristup miksu.

Ako bude sreće i para pa se uđe u sledeće snimanje u kom bih učestvovao od početka, plan mi je da spojim najbolje od oba sveta - tonalitete prilagođene pevaču, a da atmosfera opet ostane kamerna. Trenutno sam skoro pa siguran da znam kako to da postignem.

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
U Andjeli mi se dopada kako instrumenti rade zajedno i ne prave haos. Jel' klavir mono?
Ne samo da je mono nego je i potpuno "suv" od momenta kad uđe ceo bend Tad sam smatrao da tako treba, sad bih možda drugačije...

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 14-04-2013 at 05:12 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2013, 05:32 PM   #14
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

A znas li sta je bilo na overima?
Old 14-04-2013, 07:45 PM   #15
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
A znas li sta je bilo na overima?
Nemam pojma. ?ta god da je bilo, imam utisak da je ceo bubanj sniman kvalitetnim mikrofonima koji nisu postavljeni ba? optimalno. Znam samo da su svi kanali bubnjeva snimljeni u jednom danu tokom kog se snimatelj najvi?e bavio time da li kablovi provode struju ili ne. S obzirom na to, odlično je snimljeno. Svaka čast snimatelju na ?ivcima, znam kako izgledaju takva snimanja i nijednog trenutka mu nisam zamerio ?to nije vi?e pa?nje posvetio postavci mikrofona.

Pozdrav,

Vasa
Old 14-04-2013, 10:15 PM   #16
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Meni se mnogo dopada sto je mono Ja to ne bi dir'o! (mozda m/s? poludeo sam sa ovom tehnikom poslednjih meseci )

Sto se muzike tice, ne, nije problem tonaliteta (iako on jeste los) vec stil pevanja... pa i boja. Mislim, nema razloga za duzi dialog posto je ovo cisto stvar licnog ukusa. Il' nesto volis ili ne volis
MUzzY is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules