|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Nije dobro nikako
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
a da...zato sam i do?ao sa nadom da cete mi rec: naravno naravno obavezno hi fi...i svi sretni...hahahaha ?alimse...evo volio bi da jos neki ?lanovi ka?u ?ta misle na ovu temu,iskustva i tako to...sve je dobro do?lo,nisam profi?,ne snimam bendove,vokale,samo radim elektroniku(drum n bass,dubstep,elektro) (?isto da vas upoznam sa situacijom)...
![]() |
#14 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() moje je mishljenje da nisi trebao menjati zvuchnike koje si dobro poznavao, jer verovatno nisi mogao da poboljshash zvuk u toj meri u kojoj si mogao da ga poboljshash samo akustichkim tretmanom (pretpostavljajuci da zvuchnici nisu bili totalni thrash)... e sad kad vec imash bolje monitore (mada su mali) probaj da ih nauchish i da se igrash sa postavkom. i slushalice. edit: mozda je problem shto ti monitori ne idu dovoljno nisko ili su stari bili toliko loshi da nisi bio svestan problema... mozda zvuchnici nisu najsrecnije postavljeni, pola metra tamo vamo moze od kante da pochne da izduvava subove i gde ih nema... Last edited by Granata; 25-03-2013 at 11:42 PM. Reason: dopuna |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Cilj opravdava sredstvo. Ako ti je udobnije raditi na tvojim starim zvučnicima i br?e posti?e? ?eljeni rezultat a pri tome si jo? i kreativniji ne vidim razlog da se sili? zavoljeti Adame. Neka ti oni stoje za kontrolu miksa (iako u akustički nesređenoj prostoriji mo?da bolje prođe? sa dobrim slu?alicama za kontrolu npr. ath50m).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Tako je bi sigurno bilo i kad vidim po oglasima drecave (a "ruzne" ) boje monitora...moram da se osetim prijatno u sobi gde radim...inace nema pojma...
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Nemoj tražiti leba preko pogače.Ja imam Adame A7 i trenutno sam u fazi ekperimentisanja sa njima,radi se o tome da hoću na osnovu njihovog frekventog odziva(koji sam dobio direktno od fabrike) ispeglam njihove kritične frekvencije koristeći neke od vrhunskih eq-a.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
E da cujesh moje iskustvo vec nekoliko godina pravim muziku koristeci hi fi.i tako padne meni na pamet da potroshim 250evra na beringer monitore i kaze meni drugar(zna ga filip,paki)nemoj da bacash pare na low buget monitore necesh nishta postici,ja zapeo (djavo me terao)i kupim ih.antoni ti si srecan sa tim adamima,ja ovaj beringer nisam mogao da podnesem nikako bash nisam zeleo da se privikavam na njih koliko su me nervirali.da sam ih utrampio posle par meseci.puskom da me jure da na njima radim muziku nebih pristao.posle par meseci kod poznanika vidim sliche fino se cuju,ali nisu za mene.dugo sam pokushavao da razumem zashto me nerviraju beringerovi monitori i neshvatih.dok kod drugara slushavsi yamahu ns 80(prodao ih je)shvatim da je to zvucnik za mene..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
VIP Member
|
![]()
U tvojoj situaciji bilo koji sub je POGRE?NA investicija. Bolja investicija bi ti bila da, ako si prodao svoj stari Hi-Fi na koji si navikao, skupi? novce da ga otkupi?.
![]() ?to se tiče tvog početnog pitanja, nisu svi "monitori" isti, pa ni svaki Hi-Fi nije isti, jel' da? Već si se jednom zajebao kupujući ne?to ?to nisi čuo nego su ti preporučili virtuelni drugari. Nemoj drugi put. Pozdrav, Vasa
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
mislim da je najveci problem ba? taj ?to neidu dovoljno duboko za moju muziku i onda sam skuzio sta ja radim kad produciram: guram sve zvukove u frekvencijski raspon koji ja ?ujem,pa nakon ?ta bi slao uratke kolegama dobivao bi komentare tipa: super,ali gdje je bass
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Recording, mix i mastering u jednoj prostoriji? | BillySound | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 05-09-2012 10:59 PM |
prozor u prostoriji | silvestar13 | Dizajn i konstrukcija studija | 6 | 04-12-2009 11:26 AM |
monitori u akustički nesređenoj prostoriji? | matija | Dizajn i konstrukcija studija | 3 | 09-06-2009 07:51 AM |