Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-03-2013, 08:27 AM   #11
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Default Re: Neznanje ljudi koji postavljaju oglase po popularnim sajtovima za prodaju

Pre 15 ili 16godina ja i buraz nadjemo oglas lik prodaje laptop(bogami bio je debeo lap i grafika vga prava stvar u odnosu na cga budjavi).cujemo se i nadjemo sa covekom,uzmemo lap i posle par dana crkne lap.burazu je lik rekao da je nov i korishcen svega par dana.i tako pokushali smo da stupimo u kontakt sa covekom a njega nema.buraz je preko drugara iz murije saznao gde sta kako kada ide po mleko i hleb.sve shto ja uradim i kazem stoji iza mene.bash je losh trip kada se covek nadje u nekoj situaciji bez izlaza pogotovo ovde u srbiji gde nishta nije sigurno,ali cak i u takvoj situaciji ako nekom neshto dodjem imam obavezu da se iscimam i pokusham da reshim to i nikako nije reshenje da se necujem sa covekom zato shto mu dodjem..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2013, 11:57 AM   #12
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: Neznanje ljudi koji postavljaju oglase po popularnim sajtovima za prodaju

Imao sam takav problem baš preko kupujemprodajem sajta.

Kupio stalak za synth od čoveka iz Valjeva (koji je zaslužio da mu spomenem ime, ali ne znam jel to protivno pravilima foruma). Ne može da dodje do BGa, rekoh, OK, daj po kuriru.

Preuzmem stalak, montiram ga i odmah primetim da se previše klati. Nazovem ga 5min po prijemu paketa, on krene da me ubedjuje kako je "to fabričko stanje i da sam trebao da se raspitam o stalku pre kupovine". Na kraju priče, kaže - "ti to dokaži na sudu".

Stalak par dana nakon toga popusti na dnu i na svu moju sreću u kućnim uslovima pa nije bilo apsolutno nikakve štete ali stalak postade totalno neupotrebljiv.

Epilog cele priće - stupim u kontakt sa PROELom, ponude mi da pošalju novi ojačani deo o njihovom trošku samo da se čujem sa našim distributerima kad eto Mitros Musica koji priča kako moraju da mi naplate tu uslugu. I ja i na to pristanem prosledim im email prepisku, ali nažalost, nikad nisam dobio poziv od njih nazad da je deo stigao iako sam ih još 2 puta zvao za istu stvar.

Tako da je formula sasvim jednostavna sa 3 nepoznate*:
neznanje + prostakluk + nezainteresovani prodavci = srpska kupoprodaja

* - nepoznata je količina svake osobine i varira od 1 do beskonačno.

Last edited by wladymeer; 25-03-2013 at 12:00 PM.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2013, 01:25 PM   #13
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

lako je zaobici neznanje na kp... cim vidis sta covek pise na oglasu znas vec s kim imas posla... ne treba prepisivati to sajtu, setimo se samo kolko smo dobre opreme i kupili i prodali preko njega, tako da ziv on nama bio

ali je po meni mnogo gore to sto su cene nerealno velike, sto izgleda samo kod nas vazi to pravilo radio godinu-dve cena 10-15% (max) niza od cene novog uredjaja...pa to je smesno ja sve sto sam prodavao uvek sam stavio odprilike najnizu prihvatljivu cenu na koju se ne cenjkam i to je to, brzo prodam i navedem kako jeste realno stanje...a svaka roba ima svog kupca
a ovako gledam ljudi stavljaju neke cene da te Bog sacuva...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2013, 01:38 PM   #14
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

U ovoj zemlji te ministar finansija isfolira da će? dobiti 1000 evra od akcija.. Onda ne treba da se čudimo kad nas zajebe neki cigo ?to prodaje roland-a
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2013, 01:39 PM   #15
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Thumbs down Re: Neznanje ljudi koji postavljaju oglase po popularnim sajtovima za prodaju

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
lako je zaobici neznanje na kp... cim vidis sta covek pise na oglasu znas vec s kim imas posla... ne treba prepisivati to sajtu, setimo se samo kolko smo dobre opreme i kupili i prodali preko njega, tako da ziv on nama bio
Ne, ne, podrzavam postojanje takvih sajtova naravno (i sam sam bio svedok par prijatnih kupovina), samo sam izneo da se mnogo ljudi bez srama i sa odredjenom dozom samopouzdanja igra sa pojmovima o kojima, primeti se, ne znaju nista. Slazem se da cim procitas oglas mozes proceniti sa kim imas posla .

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
ali je po meni mnogo gore to sto su cene nerealno velike, sto izgleda samo kod nas vazi to pravilo radio godinu-dve cena 10-15% (max) niza od cene novog uredjaja...pa to je smesno ja sve sto sam prodavao uvek sam stavio odprilike najnizu prihvatljivu cenu na koju se ne cenjkam i to je to, brzo prodam i navedem kako jeste realno stanje...a svaka roba ima svog kupca
a ovako gledam ljudi stavljaju neke cene da te Bog sacuva...
Upravo tako. Dovoljno je uporediti cene automobila kod nas i recimo u Nemackoj...ovde je i dalje Golf dvojka 1,5k do 2k evra...

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2013, 02:24 PM   #16
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Ali to dinkic kako nas je prejebao,mogao sam da uzmem daw i esi zvucnike..eh srbijo..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2013, 01:45 AM   #17
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Evo moje price od juce, true story ...

Odem po sred zvanicne sonijeve prodavnice u Srbiji da pogledam kako izgleda neki televizor ... i prodavac mi kaze, eto , ako gledate taj televizor, kao poslednji i IZLOZBENI komad, imate popust na njega 10 posto.

Cifra za tv je 115 hiljada dinara.
Cifra sa popustom je 103 hiljade dinara.

I sad, pomislim, boze, ko ce dati hiljadu evra za nesto sto LADNO ima 4 hiljade radnih sati (s obzirom da tv stoji upaljen minimu, 14 sati dnevno jer je IZLOZBENI model).

Ko ce za to da plati 10 posto nizu cenu ?
Realno, trebalo bi da bude jedno 60 posto niza cena.
I sta dalje da pricamo tek na oglasima sta se dogadja...

Ne mogu da gresim dusu, NIKAD nisam imao lose iskustvo sa oglasima.
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2013, 02:07 AM   #18
Granata
Member

ako je uredjaj samo raspakovan i proban, ni sluchajno ispod cene novog uredjaja!
Granata is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2013, 12:33 PM   #19
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Trziste diktira cijene i uslove po kojima se uzimaju stvari. Dok god budemo u ovom budzaku svanom Srbija, bice nam tako...tu se ne moze mnogo sta promjeniti...

diviner is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2013, 01:15 PM   #20
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Trziste diktira cijene i uslove po kojima se uzimaju stvari. Dok god budemo u ovom budzaku svanom Srbija, bice nam tako...tu se ne moze mnogo sta promjeniti...
Tačno tako, osim ?to isto va?i i van ovog bud?aka.

@Filip:
Quote:
Originally Posted by Filip_ View Post
na Balkanu se svako razume u sve, a lupetanja ne snose nikakve posledice...
Da izvine?, to ?to si napisao se odnosi na ceo Internet, i ne samo na kupoprodajne sajtove. Ali jedno je "lupetanje", drugo je "prevara".

Meni recimo ponekad pripadne muka kad čujem kakve savete ljudi dele po forumima, a jebiga računam na to da i oni kojima su ti saveti namenjeni imaju malo mozga u glavi da se ne zaleću i poslu?aju prvi savet na koji nalete.

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules